reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ALEKS - 28tydz, 1,150kg, 39cm

Moja xcórcia miala się urodzić 20 pażdziernika urodziła się 13 lipca a do domku wyszła 22 pażdziernika w czasie kiedy powinna przyjść na świat...Czasami takie zbiegi okoliczności się zdarzają

reklama
Beti trzymam mocno kciukasy za alexa jest wielki duchem mimo małego wzrostu:tak::tak:walczy będzie szybciutko z wami w domku wie że wszys:tak:cy na niego czekają:tak::tak::tak:
dużo zdrówka dla maleństwa i dla was:happy2:

mały rośnie i rośnie :-) dzisiaj ma 1,460kg dziś też będą mu wyciągać szwy które niestety wrosły się w ciało i będzie do tego potrzebny chirurg, ja oczywiście sie martwie żeby go to nie bolało, ale zdaje sobie sprawę z tego że usunięcie tych szewków to dla niego nic w porównaniu do tego co już przeszedł. Pozdrawiam i miłego dzionka życzę:-D

no i dziś dostałam nie wesołe wieści ze szpitala u Aleksa w stolcu pojawiła się krew:-( robią mu badania konkretnie nie wiem w jakim kierunku bo tak mnie ta informacja przytłoczyła że nie byłam w stanie słuchać co lekarka do mnie mówi:szok:, zrozumiałam tylko tyle że że podejrzewają alergie na białko (mój starszy syn też miał ale obiawiała się ona na tle oddechowym) lub pęknięcie jakiejś żyłki w okolicach około odbytowych gdyż ma twarde stolce. Od przed wczoraj waga stoi w miejscu (1,460) a od wczoraj jeszcze zmniejszyli mu ilość pokarmu aby nie obciążać żołądka. Wirusa żadnego nie podejrzewają bo za dobrze wygląda ale też to sprawdzą. No i już ma zamówioną krew, dziś będą mu przetaczać.
To było zbyt piękne by było prawdziwe:zawstydzona/y:że tak szybko wracał do zdrowia
Pozdrowienia

Beti Aleks to twardy chłopak wyjdzie z tego tylko ty musisz w to wieżyc bo kto jak nie ty musisz wieżyc w swojego kochanego synka. Życze wam dużo zdrówka pomodle sie za twoją kruszynke żeby szybko była już z wami w domku.

Beti każda z nas przechodziła przez lepsze i gorsze dni.Głowa do góry.Maluchy są silne i potrafią z niejednym sobie poradzić.Mam nadzieje,że wszystko będzie ok.

Wyniki badań wykazały podwyższone CRPA :confused:nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale co to jest? Czy ktoś może mi wytłumaczyć? Był już karmiony butelką ale ze względu na tą krew w stolcu wrócili do podawania pokarmu pokarmu przez sonde. Znów jest na jakimś antybiotyku i pod stałą obserwacją. Mówią że to nie jest załamanie stanu zdrowia ale boją sie czy nie szykuje sie jakaś infekcja.
Pogoda u mie bardzo brzydka ale życze wszystkim miłego dnia.

reklama
Witaj Beti
Z naszymi wcześniakami to tak już jest 3 kroki do przodu 4 to tyłu ale waga jest super. CRP o którym ci mówiono jest to wskaźnik infekcji w organiźmie jeżeli jest podwyższony znaczy że zaczyna wykluwać się jakaś infekcja bardzo dobrze że podawają antybiotyk i dobrze że jest karmiony sondą nie bedzie sie męczył:tak: Być może właśnie powodę podwyższonego CRP jest ta krew w stolcu.Napewną zrobią małemu posiew na mocz i krew i wszytko się wyjaśni głowa do góry będzie dobrze ten twój mały to naprawdę silny chłopak.
POZDRAWIAM i daj znać jak tam u was:tak::tak: całuski dla Aleksia

Do góry