My w tym roku musimy troszkę uważać ile wydajemy na prezenty-dlatego postanowiliśmy, że takie droższe prezenty zrobimy tylko dzieciom w rodzinie(na razie nie jest ich dużo
rodzicom i rodzeństwu chcemy dać coś od serca, ale nie za dużym kosztem, więc tu jeszcze się zastanawiam(dla mojego brata mam już kubek ze zdjęciem jego ukochanego psa i jeszcze dokupię mu pewnie książkę, bo u mnie w rodzinie "pożeraczy książek"mamy taki zwyczaj, że zawsze na gwiazdkę czy urodziny dostajemy jako dodatek do prezentu książkę) natomiast dalsza rodzina-dziadkowie, ciotki, rodzeństwo cioteczne itd. zdecydowaliśmy, że w tym roku dostaną drobiazgi-ja robię sama biżuterię, więc kobiety w mojej rodzinie zawsze dostają kolczyki, bransoletki i naszyjniki, w tamtym roku pierwszy raz zrobiłam też z masy solnej aniołki(ale w tamtym roku tylko na nasz użytek,a w tym roku też zamierzam je dodawać do prezentów)-teraz czekam aż wyschną, żeby je pomalować i nawet wychodzą ładniej niż się spodziewałam, co roku robię też pierniczki a tym razem zamierzam ozdobić je w stylu angielskim czyli masą plastyczną i myślę, że wyjdzie z tego fajny efekt-a do tego ładne własnoręcznie robione opakowanie
Co do ozdób to część moich aniołków tak jak w tamtym roku zawiśnie na naszej choince-i naprawdę bardzo ładnie to wygląda, a "siedzące" aniołki mogą też być ozdobą stołu
zresztą z masy solnej można zrobić mnóstwo rzeczy np. świąteczne świeczniki