reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Album Fotograficzny

hej kochane:D
ja wczoraj byłam na usg, i po 1 okazało się że mój aniołek urodzi się wcześniej nie 22 lutego a 15tego. i to nie 13 a 14 tydzień i 4 dzień. nooo ale martwi mnie jedna rzecz, pani doktor która robiła mi usg kazała skonsultowa się z ginekologiem, najwcześniej wizytę będę miała w przyszły piątek.. ale do tego czasu to ja chyba zwariuje. słuchajcie, na usg pokazła się moja dzidzi zdrowa i śliczniutka, tylko reszta opisu mnie przeraża, cytuję: kosmówka niejednorodna, główną masą ściana tylna, dolnym biegunem pokrywa ujście wewnętrzne szyjki mcicy, brzeżnie i podkosmówkowo dwie przestrzenie o obniżonej echogeniczności o wym. 37x23x15mm, mogące odpowiadac krwiakom" koniec cytatu hehe
czy któraś z Was wie co to właściwie znaczy???

Kochana, ja Ci w tym niestety nie pomoge, bo kompletnie nei mam pojecia co to oznacza. Terminologia tu uzyta jest dosc fachowa, ale kto powiedzial, ze fachowa musi oznaczac zla ? ;-) Glowa do gory, a na najblizszej wizycie wypytaj o wszystko. A Dzidzia slodka :-)

reklama
Meganne duża masz już dzidzię :-) A ten opis... hmmm..mnie nic nie mówi ale jak masz zacząć schizować to może wybierz się do szpitala...

ja wczoraj byłam na usg, i po 1 okazało się że mój aniołek urodzi się wcześniej nie 22 lutego a 15tego. i to nie 13 a 14 tydzień i 4 dzień. nooo ale martwi mnie jedna rzecz, pani doktor która robiła mi usg kazała skonsultowa się z ginekologiem, najwcześniej wizytę będę miała w przyszły piątek.. ale do tego czasu to ja chyba zwariuje. słuchajcie, na usg pokazła się moja dzidzi zdrowa i śliczniutka, tylko reszta opisu mnie przeraża, cytuję: kosmówka niejednorodna, główną masą ściana tylna, dolnym biegunem pokrywa ujście wewnętrzne szyjki mcicy, brzeżnie i podkosmówkowo dwie przestrzenie o obniżonej echogeniczności o wym. 37x23x15mm, mogące odpowiadac krwiakom" koniec cytatu hehe

Kochana ja znając siebie wpisywałabym każde słowo pokolei w Google i powoli dochodziła o co loto;-) Myślę, że nie ma sensu denerwować się na zapas ponieważ na pewno gdyby wyniki były złe to byłyby traktowane cito ;-) I cieszę się, że dzidzia rośnie jak na drożdżach :-)

kochana sprawdź na necie czy to nie pisza o łożysku że przodujące, coś w m jak mamam teraz czytałam, sprawdź to w googlach

Ja nie polecam "grzebania" w sieci. Często można znaleźć głupoty i niepotrzebnie się stresować.
Ja bym na twoim miejscu uzbroiła się w cierpliwość i wytrzymała do wizyty. A gdyby to było coś poważnego to kazali by odrazu jechać do szpitala.

Nie, w przypadku Meganne nie będzie łożyska przodującego, bo kosmówkę ma na ścianie tylnej ścianie. Niepokojące jest to, że jest niejednorodna, no i te przestrzenie. Ale dobrze, że są umiejscowione brzeżnie. Będzie dobrze. Meganne zaczerpnij porady ginekologa, a na razie odpoczywaj.

Beatko to Ty studiujesz medycynę ? Czy już mi się wszystko pomieszało ? Bo wiem, że któraś studiuje, a nie mogę tego posta znaleźć :-(

Ja nie polecam "grzebania" w sieci. Często można znaleźć głupoty i niepotrzebnie się stresować.
Ja bym na twoim miejscu uzbroiła się w cierpliwość i wytrzymała do wizyty. A gdyby to było coś poważnego to kazali by odrazu jechać do szpitala.

Co racja to racja :-) Dlatego trzeba unikać różnego rodzaju forum typu kafeteria itp. gdzie każdy ma "swoje zdanie" tylko patrzeć po stronach medycznych;-)

Dziewczyny jesteście cudowne wiecie uspokoiłyście mnie. mój M mówi to samo że jakby działo się coś złego to by nas z tego badania nie wypuściła z pogodną miną i stwierdzeniem że gratuluje ślicznego dzieciątka, tyko od razu by nas na oddział wysłała.
spróbuje się na poniedziałek dostac do jakiegoś gina bo na bank do piątku nie wytrzymam hehehehhe

reklama
Beatko to Ty studiujesz medycynę ? Czy już mi się wszystko pomieszało ? Bo wiem, że któraś studiuje, a nie mogę tego posta znaleźć :-(

Niestety Ilonko ja nie studiuję medycyny. Zresztą ja już dawno studia skończyłam. Ale to było zawsze moje marzenie, choć nigdy nie podjęłam się jego realizacji, a mam małe predyspozycje w tym kierunku. No, ale za to jest to moja mini pasja. :-)

Do góry