reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Akcja -LAKTACJA !!!!!!!!!!!

reklama
na czkawkę mojego Mlekojada też działa przystawienie do piersi ....i zakładanie czapeczki na chwilkę :-D:-D......

a moje piersi (chociaż małe ) po zakończeniu "akcji-laktacji" z pewnością będą wyglądały jak "uszy jamnika ":szok:....Mlekojad jest bezlitosny niestety :no:....

Mój Jasiek po każdym posiłku odbija głośno jak stary dziad co mnie bardzo rozbawia ....za każdym razem :-):-):-):-):-)

Ja zwariuje z moja pijawka w dzien chce pic co godzine :szok: a pozniej wieczorem chce jesc co 5 (nawet jej zmusic nei moge bo nie chce i koniec) a moje pirsi ciagle produkuja jak na jedzenie co godzinke. Pomocyyyyyyyyyyy co ja mam robic uzywac w nocy laktatora czy co:confused: Boje sie ze wtedy pobudze produkcje jeszcze bardziej i wogole ekspoloduje :baffled::wściekła/y:

Ja jem jabłka, chociaż nie przepadam :-( ale co nam zostało... Julcia nie robiła kupki od poniedziałku rana... na razie się nie martwię

Ja jem wszystko :-) nie jadam tylko wzdymajacych rzeczy i nie pijam napojow gazowanych. Na razie kolek brak, mala robi kupe kilka razy dziennie, jedno co mnie martwi to to ulewanie i to ze po godzinie od jedzenia wymiotuje :-(

Ja nie jem owoców w ogóle, bo nie lubię, ewentualnie winogrona.
Moja mała robi kupki jedna za drugą. Co ciekawe synka karmiłam też tylko piersią a on miał własnie problemy i robił raz na parę dni, przy czym moja dieta wygladała tak samo, więc chyba to zależy od dziecka.
Kaczusia co do tego karmienia co godzinę to ja nie raz mam podobnie w ciągu dnia. Nie wiem co o tym mysleć, czytałam tą książkę język niemowląt, tam jest też dużo ciekawych rzeczy na temat karmienia i się zastanawiam czy nie zastosować tych porad bo mała sobie ze mnie smoczek zrobiła.

RADA DLA WSZYSTKICH MAMUSIEK KTÓRYM PRZECIEKAJĄ WKŁADKI LAKTACYJNE W NOCY.......PROPONUJĘ PROTOTYP MOJEJ KOLEŻANKI PAMPERS POCIĘTY NA KAWAŁKI.......PODOBNO NIE PRZECIEKA....

Moja Zuzia potrafila miec czkawke kilka razy dziennie chociaz cieplo ja ubieralam i przykrywalam i dopiero po 3 miesiacach zrozumialam jej mechanizm:-) Myszka dostaje natychmiast czkawki jesli jej sie nie odbije porzadnie i zbyt wczesnie ja poloze, musze odczekac ok 15 minut od karmienia. Lekarstwo - rzeczywiscie cycus niezastapiony.

Mnie tez martwi kupka - od 3 dni zero. jak byla malutka to robila na okraglo a od ok 2 tygodni co kilka dni, nie wiem dlaczego.... slyszalam ze od pewnego momentu kupki sie normuja.

reklama
dziewczyny a ja mam jakies takie piersi ze one malo ulewaja na wkladki ale jak mala robi duze przerwy w nocy od jedzenia to niemal eksploduja z bolesci i przepelnienia...dzis musialam sobie sama upuszczac bo myslalam ze umre...musze ja chyba wybudzac w nocy co jakis czas i przystawiac...czy sciagac? mam ten sam problem co Kaczusia...

Do góry