reklama
RENIFER_24
M-X'07, W-IX'09
MANYA koniecznie wrzuc do łazienki grzejnik elektryczny... ja miałam tak z mikim - wył strasznie... a teraz ma ciepło w łazience i tylko sie patrzy i cieszy ...
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Manya, u nas bylo podobnie i okazalo sie,ze synek nie lubi za ciplej wody, za to lubi miec cieplo w pomieszczeniu,pomoglo tez stopniowe wkladanie go do wody i polewanie go non stop podczas kapieli. Teraz juz sie nawet zaczyna usmiechac w kapieli
impulsywna
Mamy październikowe 2007
Mój Kubuś potrafi "wisieć" na piersi 3-4 godziny a potem jeszcze butelkę opróżnić. Nie wiem co robię źle ale na pewno mleko w piersi mam więc to nie jest powód dla którego się nie najada. Ba! Mam wrażenie, że się przejada tak strasznie ulewa. A najgorsze jak Mu kilka razy poszło noskiem.
Dwa razy na dobę dokarmiam Go Humaną z MTC bo słabo przybiera na wadzę ale mam wrażenie, żę to mleczko jest jednak za "ciężkie" bo po 2 godz. od karmienia popłakuje, boli Go brzuszek i puszcza gazy. Sama już nie wiem jak Mu pomóc. Myślę dziś już zrezygnować z tej Humany i przejść na Nan1 (które w szpitalu zalecili podawać)i poobserwować Go kilka dni, czy ból brzuszka przejdzie. Ech... :-(
Dwa razy na dobę dokarmiam Go Humaną z MTC bo słabo przybiera na wadzę ale mam wrażenie, żę to mleczko jest jednak za "ciężkie" bo po 2 godz. od karmienia popłakuje, boli Go brzuszek i puszcza gazy. Sama już nie wiem jak Mu pomóc. Myślę dziś już zrezygnować z tej Humany i przejść na Nan1 (które w szpitalu zalecili podawać)i poobserwować Go kilka dni, czy ból brzuszka przejdzie. Ech... :-(
no moje oko to jest tak że
dzieci mają odruch ssania dlatego ssą
i cokolwiek byśmy przyłozyły do buzi to będzie ssać
pieluchę palec pierś itd
dopiero jak ten odruch bezwarunkowy minie to będzie wiadomo czy jest głodne czy nie
a narazie musimy brać to na instynkt
nie koniecznie musi byc głodne
tym bardziej że ulewa tak mocno
dzieci mają odruch ssania dlatego ssą
i cokolwiek byśmy przyłozyły do buzi to będzie ssać
pieluchę palec pierś itd
dopiero jak ten odruch bezwarunkowy minie to będzie wiadomo czy jest głodne czy nie
a narazie musimy brać to na instynkt
nie koniecznie musi byc głodne
tym bardziej że ulewa tak mocno
Impulsywna ciężko wybadac te nasze dzieci, ale Basia ma rację z tym odruchem ssania. Ja przerabiałam to samo z Milenką, bez cyca ani rusz, więc myślałam że jest dalej głodna więc dałam jej Bebilon, wypiła ale dalej za chwilę płakała......i szukała cyca. Lekarz jeszcze w szpitalu kazał mi przyzwyczaić ją do smoczka, ale ona za cholerę nie chce go ssać, no więc czasem gdy już nie mam siły to dorabiam jako smoczek.........
Co do tego ulewania to dzieci mogą zwrócić do 2/3 objętości swojego żoładka przy takim ulewaniu, więc nic dziwnego że ciągle są głodne. Najlepszym sposobem jest karmienie co 2 godziny, w ogóle dużo fajnych rzeczy na ten temat jest napisane w tej książce Język niemowląt, Anetas dawała link do tej strony. Ja sobie ją wydrukowałam bo mi się spodobała.Zobacz może tobie tez się jakieś rady przydadzą. Pozdrawiam i życzę wytrwałości........
Co do tego ulewania to dzieci mogą zwrócić do 2/3 objętości swojego żoładka przy takim ulewaniu, więc nic dziwnego że ciągle są głodne. Najlepszym sposobem jest karmienie co 2 godziny, w ogóle dużo fajnych rzeczy na ten temat jest napisane w tej książce Język niemowląt, Anetas dawała link do tej strony. Ja sobie ją wydrukowałam bo mi się spodobała.Zobacz może tobie tez się jakieś rady przydadzą. Pozdrawiam i życzę wytrwałości........
Kaczusia
Melciowa mama :)
Amelcia w ciagu dnia je co 2 godziny - musze przyznac ze jest to dosc meczace, w nocy co 4-5 wiec nei jest zle. Nie wiem co sie stalo jej tej nocy, normalnie ssie sobie 20 minut z jednej piersi i zasypia jak aniolek. Dzisiaj o 2 w nocy z jednej piersi ssala 30 minut i ryk podstawilam ja do 2 nastepne 30 minut i w ryk a ja 3 piersi juz nie mialam. Podstawilam spowrotem do tej pierwszej possala 5 minut i w koncu zasnela. Co ona nagle taka glodna sie zrobila
reklama
Podziel się: