reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

U nas , odpukać, ale wszystko wróciło do normy...Fili śpi normalnie, tylko jedna noc miał gorszą zatem...

reklama
u nas też ostatnich parę nocek do kitu...mała wierci się,chrząka i trze buźką o prześcieradło tak mocno,że dziś rano miała całe poliki pozdzierane.budzi się też częściej niż zwykle.ja nie wiem jak to będzie jak wrócę do pracy-od poniedziałku!chyba na rzęsach będę chodzić

No to widzę, że nasze dzidzie mają jakiś kryzys ze spaniem. Moja spała dziś bardzo niespokojnie obudziła się pierwszy raz o 21.40, potem o 24 - oczy zamknięte i drapała się po całej twarzy, przekręcała na brzuch, no cuda niewidy. Zasnęła w końcu u nas w łóżku, znów na brzuchu. Całą noc z nami, oczywiście z kilkoma pobudkami na cycusia:-D, ale ile razy się obudziła nie wiem, bo obyło się bez płaczu. Wstała się o 7.30 z nosem podrapanym:baffled:Wygląda jakby walczyła z kotem:shocked2:

coś w tym musi być,skoro prawie wszystkie lutowe dzieciaczki mają ten sam problem!przy okazji mamusie też...

No właśnie tak sobie myślałam wczoraj, że jakbym miała wrócić do pracy to byłaby katastrofa :szok: W pracy ze zmęczenia łatwo o pomyłkę, a popołudniu zamiast zajmować się domem i dzieckiem zasypiałabym na stojąco :baffled:

no właśnie,słyszałam o tej pełni,że może mieć wpływ na spanie.a zęby Ali chyba dalsze idą,a może tylko dziąsła pracują,ale i tak ją to boli.w dzień znów ślini się strasznie,wszystko pcha do buzi i dziąsełka ma zaczerwienione.jak jej smaruję żelem to czasem marudzi,bo chyba jej tam coś podrażniam.to samo jest z gryzakiem,jak sobie nagryzie nie tam gdzie potrzeba to ryk straszliwy!

Mamuśki, a próbowałyście usypiania dzieci przy kołysankach ? U nas czasami to działa, na pewno po całym dniu wrażeń to te pioseneczki uspokajają;-)

U nas dzisiejsza nocka należała do najlepszych do tej pory :-D :-)
Mania zasnęła tak jak jej czasami się zdaża po 18-tej i obudziała się jak nigdy dopiero ok 21.30. Później cycowanie, przytulanie, nawet darowaliśmy sobie kąpiel, i kolejna porcja snu od ok 22-ej do jakiejś 3 rano. Znów cyc i pobudka ok 5 tej i wstała o 7.30. Pobawiła się troszkę i znów lulu od 8.30 do 9.30. Oby tak dalej :tak:;-):-):-D

reklama
Do góry