reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

moja Milenka tez ostatnio bardzo nerwowo spi. a z zasnieciem to w ogóle jest problem. chociaż Milka jest bardzo zmeczona, to i tak cuda wyprawia. ostatnio przewraca sie na brzuch i cwiczy raczkowanie, chociaz oczy jej sie kleja ze zmeczenia.

reklama
No właśnie, u nas też jak się Oli obudzi w nocy to jęczy i odrazu odwraca się na brzuch i staje na czworakach :dry: Nieraz ciężko ją położyć z powrotem, bo trzyma się sztywno i nie chce się w ogóle położyć.

u nas to samo KASIAd...
poprzednia noc byla tragiczna...Lulu jeczala i placzac buszila sie co godzine wiec juz przed polnoca wzielismy ja do lozka....i bylo lepiej...teraz tez juz 2 razy sie obudzila...wiec pewnie bedzie podobnie..:baffled::szok: bIDULINKA::::::::::

U nas ostatnie dwie nocki bez problemu z zaśnięciem :tak: Lenka zasypia juz przy cycku (mimo że jesteśmy u moich rodziców przez ten weekend) za to od tygodnia w nocy mamy problemy, bo jak się obudzi to zaczyna się bawić, marudzić różne rzeczy byle nie spać :no: i godzinka ( a czasami jeszcze lepiej) z głowy :no:

U nas znowu odmiana - mała ładnie zasypia o 19.30, za to do godziny 23 budzi sie kilka razy i trzeba usypiać na nowo. Ale potem spi do 8 (dziś nawet 9 rano) bez budzenia się na amciu amciu :sorry2:

Oli wczoraj zasnęła w łóżku Pauliny i zostawiliśmy ją tam aż do pierwszej pobudki. Paulina mi ją przyniosła o 4.30. Trochę dziwnie mi było bezdziecka w pokoju, ale w końcu zasnęłam. No i wyspałam się, bo nie budziło mnie każde przekręcanie w łóżeczku Oliwki :-D

Ja chyba dosyc twardo spie,bo Konrad budzi mne rano swoim placzem.W koncu lozeczka ma kilka zabawek,zeby mamusi od razu nie budzil.Jak sie budzi,to tez od razu pozycja na czworaka:-D.

Jak juz pisałam,Kubie coś się pozmieniało i nie chce spać w łóżeczku.Kolejna noc z nami i pobudka chyba co godzinę.Ale jesteśmy nie wyspani.:no:
Zauważyłam też,że jak Kubulinek ma intensywny dzień(goście lub jakis wyjazd),to budzi się częściej i śpi niespokojnie.:tak:Wczoraj byliśmy na małej wycieczce,wię w nocy musiał odreagowac nadmiar wrażeń.:tak:Ale ja padam na twarz....A Kuba?Ten jak gdyby nigdy nic,radośnie bryka od 5.00 i wesoło zagaduje wszystkich.:-D

reklama
Zauważyłam też,że jak Kubulinek ma intensywny dzień(goście lub jakis wyjazd),to budzi się częściej i śpi niespokojnie.:tak:Wczoraj byliśmy na małej wycieczce,wię w nocy musiał odreagowac nadmiar wrażeń.:tak:Ale ja padam na twarz....A Kuba?Ten jak gdyby nigdy nic,radośnie bryka od 5.00 i wesoło zagaduje wszystkich.:-D

A Leniwiec jak ma dużo wrażeń, teraz weekend na działce, grill, nowe ciocie... to świetnie zasypia tyle że budzi się o 6.30 i koniec spania na dwie godzinki i potem drzemka :tak:

Do góry