reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ach śpij kochanie...

reklama
Oli dziś sama do nas przyszła trochę po 21 i powiedziała: "ciem pać" :szok: Zrobiliśmy biegiem łóżko, żeby się nie rozmyśliła (wykąpana już była dawno), dostała butlę i zanim ją skończyła już spała :szok::szok::szok: Z jednej strony się cieszę, bo odkąd zasypia bez dyda, to zawsze późno chodziła, ale z drugiej obawiam, czy w nocy problemów nie będzie...

super KASIAD, czemu mialyby byc problemy w nocy? super ze Oli sama sygnalizuje slownie ze chce spac!!

mi udalo sie przestawic LAilusie z zasypiania o 23 albo jeszcze pozniej tez na 21.00 (wstaje rano tez o 9.00 ale potem caly dzien nie spi) i bardzo sie z tego ciesze, i ostatnie pare dni tez zasypia zaraz po wypiciu butli co z kolei troche mnie martwi bo robi sie z tego kolejny nalog plus zeby niewymyte po butli...a Ty jak na to patrzysz KAsiad?i inne doswiadczone dziewczyny?

Oli dziś sama do nas przyszła trochę po 21 i powiedziała: "ciem pać" :szok: Zrobiliśmy biegiem łóżko, żeby się nie rozmyśliła (wykąpana już była dawno), dostała butlę i zanim ją skończyła już spała :szok::szok::szok: Z jednej strony się cieszę, bo odkąd zasypia bez dyda, to zawsze późno chodziła, ale z drugiej obawiam, czy w nocy problemów nie będzie...
Kuba to nawet gości wyrzuca jak chce spać:-D.Mówi "mama aaaa".Ostatnio powiedział do mojej mamy "papa baba",a potem "aaaa mama":-D

Na pewno Oli będzie ładnie spała,pewnie umęczona była dniem.:tak:

super KASIAD, czemu mialyby byc problemy w nocy? super ze Oli sama sygnalizuje slownie ze chce spac!!
Już wiele razy tak było, że jak Oli szła szybko spać, to potem budziła się często w nocy.

zasypia zaraz po wypiciu butli co z kolei troche mnie martwi bo robi sie z tego kolejny nalog plus zeby niewymyte po butli...a Ty jak na to patrzysz KAsiad?i inne doswiadczone dziewczyny?
Powiem szczerze, że nie robię z tego problemu, tak zasypiały moje dzieciaki starsze i nie psuły im się zęby. Pewnie coś między 2 a 3 rokiem życia zrezygnujemy z tej praktyki, ale narazie cieszę się, że mi dziecko tak szybko zasypia pomimo tego, że cyca do snu już nie ciągnie.

no pewnie to wielki sukces KASIAD!!!!wiem o czym mowisz, jeszcze niedawno nie wyobrazalas sobie ze Oli moze zasnac bez cycusia a tu ona zasypia w mig po butli!!!!i skoro masz pozytywne doswiadczenia ze starszakami to moze i ja nie powinnam sie na razie martwic:zawstydzona/y:a jakby co za jakis czas bede Cie pytac jak od butli odzwyczaic;-)

reklama
Do góry