reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

U nas do usypiania też tata potrzebny często. Jak Oliwka jest śpiąca i wyciszona, to zasypia bez problemu szybko i wtedy tylko ja mogę leżeć z cycem koło niej. Jednak kiedy ma kłopoty z zaśnięciem, to ja leżę z jednej strony, a z drugiej musi leżeć tata. Ponieważ głowę ma Oliwka do mnie zwróconą, a konkretnie do cyca, to tatę musi dotykać nogą lub ręką, dopiero wtedy się z czasem wycisza i zasypia.

reklama
U nas ostatnio nocki koszmarne:sorry2:
Julka ladnie usypia, ale ok 2, 3 w nocy budzi sie z placzem i przez ok godzine, dwie nie chce spac.....nie wiem co jest zgrane....

My z Vickiem mamy ten sam problem od kilku dni:confused:
Zasypia ładnie po 20, a ok.2-3 w nocy budzi się na godzinę albo dwie i nie chce spać. Fakt, że jak zawsze przesypiał całą nockę albo budził się raz na kilka łyków wody to wstawał ok. 7, a po tych ostatnich nocnych wariactwach wstaje o 8:30. Mimo wszystko wolałam poprzednią wersję z pobudką o 7 i spokojną nocą:sorry2: Mam nadzieję, że po wyjściu tych czwórek wszystko wróci do normy. O ile to przez zębolki:-p

U nas ostatnio nocki koszmarne:sorry2:
Julka ladnie usypia, ale ok 2, 3 w nocy budzi sie z placzem i przez ok godzine, dwie nie chce spac.....nie wiem co jest zgrane....

Dzisiaj to nawet w dzien nie chciala usnac.....CCIALABYM WIEDZIEC O CO CHODZI:confused::baffled:
Jak nie zęby,to albo nadmiar wrażeń,albo (u Kuby dość często)jak za długo śpi w dzień.:tak:

Jak nie zęby,to albo nadmiar wrażeń,albo (u Kuby dość często)jak za długo śpi w dzień.:tak:

No wlasnie chyba cos w tym jest, bo wczoraj w dzien nie spala wogole i nocka przespana:sorry2::-)
U nas w nogach:laugh2::-D Rano sie budze patrze gdzie jest Julka a ona spi z glowa w naszych nogach, myslalam ze pekne ze smiechu:-p

Ja uwielbiam spac z kondziem i nieraz jak sie obudzi w nocy i placze,to biore go miedzy nas:tak:.Łóżko mamy szrokie na 180 cm,to sie miescimy.Uwielbiam jak sie wtedy tak słodko przytula...Niestety albo stety rzadko sie budzi w nocy:confused:.

:baffled::baffled::baffled: nocka paskudna.... Hubek najpierw co chwila sie wiercił i popłakiwał, a potem o 1 dostał ataku płaczu i nie moglismy go uspokoić,w końcu zasnął między nami, pospał 1,5 godzinki, przełozyłam go do łóżeczka jak wypił herbatke ale po godzince znowu syren no i spał z nami do 6 jak wstawalismy do pracy:sorry2: przełozylam go do łózeczka i niby spał, ale ciekawe do której

Maja po powrocie po wakacjach do Krakowa też jeszcze śpi niespokojnie. Wczoraj się budziła, bo wyrosłą z piżamki i ją denerwowałą. A dzisiaj też się wierciła, ale ewidentnie było jej za ciepło. Trzy razy piła w nocy wodę. Jak otworzyłam szerzej okno w kuchni i drzwi do pokoiku, to spała do ran.
Za to mnie też się zachciało pic i ponieważ pod reką miałam tylko 7 up-nowy, mocno zgazowany, szybko wypiłam kilka łyków i myślałam, że się wykończę. Gaz myslałam, ze mi rozsadzi klatke piersiową. Człowiek stary a głupi.

Emilka zasneła dość późno bo spałą 2 razy w dzień około 22:00 ale o 24:00 się przebudziła z płaczem wziełam ją przytuliłam i położyłam dalej i spałą do 6:30

reklama
Do góry