reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

Rozalka, współczuję nocy, ja jak się nie wyśpię, to mam cały dzień do d...., całe szczęście, że Oli mi w sumie w nocy prawie zawsze dobrze spała. Te 2 pobudki na cyca mnie nie wybijają ze snu, bo tylko podam cyca i śpimy dalej. Trochę już gorzej jak muszę przed 7 zwlec się z łóżka i przygotować mleko w butli (wiem wiem powinnam się wstydzić :zawstydzona/y: inni o tej porze już dawno są na nogach...)

Susu, szok normalnie, do 14 Ci Lailusia spała :szok:

Miśka, nie dziwię Ci się, że masz dość, takie usypianie na kolanach jest bardzo męczące, kiedyś tak miałam z Damianem. Jak urodziła się Paulina, to on tylko na rękach chciał zasypiać, pewnie z zazdrości, bo wcześniej zasypiał w łóżeczku.

Oli dziś znów zasnęła o 7 po butli bez cyca, dałam jej butlę i poszłam do łazienki, jak wróciłam, to butla leżała pusta na łóżku, a Oli spała :-) Położyłam się jeszcze koło niej na godzinkę :sorry2:
Ale wieczorem wczoraj nie dało rady bez cyca - odrazu zaczęła się złościć :shocked2:

reklama
i wczoraj się udało:tak:, zasnęła sama w łóżeczku i to o wiele szybciej niż poprzedniego dnia, tym razem nie musiałam nawet głowy między szczebelki wkładać:-D, zabrała do spania szmacianą lalę i pieska. Ale się cieszę:tak::-)

Miśka to super :tak::tak::tak:

Susu do 14:00 jestem w szoku :szok::-D

Kasiad ...jak Emilka piła mleczko to też tak mi po nim zasypiała :tak: a teraz :baffled: w sobotę lub niedzielę jadę do tesco gdzieś dalej poszukam mleka truskawkowego mam teraz czekoladowe i nie chce :no: a kupiłam jej to smakowe ze słomką truskawkę i z chęcią wypiła choć wolałabym zeby to było mleko proszkowe :sorry2:

Kasia, ale masz fajnie. To Oli pewnie szybko nauczy sie zasypiac bez cyca.
Miśka, Susu - tez gratuluje Wam sukcesow.

Dziś jak chciałam pogłaskać Kubula po pleckach wieczorem,to mnie odpychał,że mam mu nie przeszkadzać w zasypianiu:-DWszystko wywalił z łóżeczka i zasnoł.:-D

:baffled::baffled::baffled: spała nie źle zasneła z nami o 22 zaniosłam ją do siebie ale zawsze o 4-5:00 się budzi i wedruje do nas i spi odrazu dalej .........nie chce zasypiać u siebie i jak się przebudzi też nie chce być u siebie :baffled: może jej łóżeczko na łóżko zmienić bo na łóżku to śpi odrazu :confused: sama nie wiem

Myślę Gosia, że to dobry pomysł, jeśli Emi nie chce spać w łóżeczku, żeby zrobić zamianę na doroślejsze łóżko. Ale oczywiście nie masz gwarancji, że będzie na 100% chciała w swoim łóżku przesypiać całą noc, bo pewnie tak jest, że chce się do Ciebie poprzytulać ;-)
Ale może będzie chciała, jak nie sprawdzisz, to się nie dowiesz.

:baffled::baffled::baffled: spała nie źle zasneła z nami o 22 zaniosłam ją do siebie ale zawsze o 4-5:00 się budzi i wedruje do nas i spi odrazu dalej .........nie chce zasypiać u siebie i jak się przebudzi też nie chce być u siebie :baffled: może jej łóżeczko na łóżko zmienić bo na łóżku to śpi odrazu :confused: sama nie wiem
U nas to samo ostatnio,myślę,że ten kryzys daje sie we znaki,dzieciaki potrzebuja bliskości.Z tym,że Kuba zasnoł o 19.00 i spał z nami do 7.30:tak:

Ja nie mam porównania, bo Oli śpi cały czas ze mną i z Tomkiem, zresztą u nas symptomów kryzysu 18 miesięcy nie widać jeszcze. Natomiast jest coś, co mnie męczy, Oli od jakiegoś czasu nad ranem (koło godz 5-6) nie chce puścić mi cyca, ciumka go i ciumka, jak smoczka, bo nie pije wtedy (cały czas śpi oczywiście). Odczepia się właściwie dopiero wtedy, gdy jej podam butlę z mlekiem ok 7. Może ona tak robi, bo jest głodna :confused: Może powinnam jej wcześniej dawać to poranne mleko :confused:

reklama
no właśnie zastanawiałam się czy to nie przez ten kryzys 18M :sorry2:ale i tak pomyślę nad łózeczkiem zobaczymy

a co do smoczka to już chyba z 3 tygodnie Emila jest bez niego i już nie woła :no: po tym jak obciełam końcówkę najbardziej załapała że go już nie ma :tak: teraz jak się zapytam "Emilka chcesz smoczka" ona kiwa nie:no: i mówi "bleee" a jak nadal chce jej dać do buzi to ucieka ....
dziś jej dałam i mówię to wywal do śmieci i poszła wywaliła ...i przyszła do mnie z powrotem i odrazu pobiegła go wyjąć i położyła na stół chyba ma do niego sentyment :-D ale teraz go już wywalę bo wcześniej jak chciała to jej pokazywałam że popsuty i odrazu nie chciała ;-)a teraz to już nie muszę bo pamięta że jest "beee":-D

Do góry