reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

reklama
Moje dziecko już słodko śpi,przez cały dzień spał tylko godzinkę,więc padł,jak tylko przyłożył główkę do poduszki.:tak:

Szymi tez spi od 20 wiec normalka ale w ciagu dnia on zawsze spi max godzine i jakos wieczorem nie pada specjalnie na poduche troche to trwa

Kuba z reguły śpi najmniej 2 godziny(z reguły więcej),dzis akurat tak malutko,ale wieczorkiem to juz strasznie marudzi.

Dwie pobudki, ale tylko jedna na mleczko:tak:Cieszę się strasznie bo Wiki zupełnie inaczej śpi, czas do pierwszej pobudki bardzo się wydłużył, wcześniej jak ciągnęła cycusia budziła się zwykle już po 2 h, a teraz śpi nawet 5 h, to naprawdę wielki sukces:-)
O cycusiu nie zapomniała jeszcze:zawstydzona/y:, wczoraj ciągle mi podnosiła bluzkę, nawet w ciągu dnia. Oczywiście nic nie dostała, ale strasznie mi jej żal było:-(

Jak odstawialam Kondzia to potrafil sobie przypomniec po 2-3 dniach o piersi;-).Dawalam mu,ale on chwilke possał,usmiechal sie i dalej biegal po pokoju.Tak bylo 3-4 razy,a teraz juz zapomnial o piersi na dobre:tak:.ja oczywiscie troszke mleka mam,piersi sie super przystosowały.Własciwie nie odczulam,ze nie karmie.
Kondzio za to stał sie strasznym przytulakiem.Jak przytula mi sie przez bluzke do piersi,to nieraz lubi mi zajrzec do nich przez dekolt;-).Usmiecha sie wtedy,jakby nawet zawstydza i znowu sie przytula...:sorry2:.
Jak tak czytam jak karmicie,to troszke mi smutno,ze ja juz nie...

Miska,a Ty juz mała calkiem odstawilas?:szok:

a ja jak WAS czytam jak odstawilyscie to tez powoli o tym mysle tylko nie wiem jak sie za to zabrac.......:szok:

reklama
Oli śpi od 22.30 - to szybko jak na nią, bo ostatnio bardzo późno zasypiała :crazy:

Co do odstawiania to ja jeszcze poczekam, ale jak będę odstawiać, to wypróbuję żelu "Gorzki paluszek". Posmaruję sutki, jak Oli będzie chciała ssać i powiem Oliwce, że "dydy się popsuły". Wyczytałam o takim sposobie gdzieś (chyba na BB), podobno jest bardzo skuteczny, zobaczymy. Tylko za bardzo nie wiem, jak sobie z tym smarowaniem dam radę w nocy. No ale póki co, to będę karmić piersią, bo to jedyne mleko, jakie Oli pije. Niedawno wykupiłam mleko sojowe, cieszyłam się, że Oliwka wypiła kubek, ale niestety to był jedyny kubek, więcej tego mleka nie chce pić, ani samego, ani w zupie mlecznej, ani w kaszce :no: A więc skoro nabiału żadnego jeść nie może, to chociaż sobie z cyca pociągnie.

Do góry