reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

No właśnie Agusia chodzi o to żeby nie dawać cycusia i co wtedy w zamian
Miśka tylko Szymek zje dosc malo tego wszystkiego kanapka to kromka okrojona ze skorki, kaszy to 3 lyzki stolowe i 70ml wody, danonek to 1 mega plus pol sloiczka suszonych sliwek

no i jak juz jest przebrany do wyra to jeszcze ciagnie cycka tak z 30 minut i to bez przerw raczej.

reklama
hmmm no ale w ciagu dnia ma jedno karmienie przed spaniem ok 11:30 - 12:00 i dopiero drugie ok 19:30 jak juz idzie spac kolejne jest ok 24 nastepne o 4 rano i ostatnie o 7:30 jak sie budzi juz sobie to ostatnio spisalam

ja bym najpierw nauczyła go zasypiac w dzien bez podania wpierw cyca:tak:

jesli nauczy sie zasypiac bez cycca w dzien to w nocy bedzie mu łatwiej

moje wcześniejsze nocne próby były podobne karola 04, robiłam butle z mleczkiem z nadzieją, że tym razem będzie zamiast cycusia tym bardziej, ze przecież w dzień już nie ciągnęła, ale nie byłam zbyt stanowcza i jak mała darła się w niebogłosy za cycusiem, to ja zamiast chwilę odczekać, od razu poddawałam się i dawałam cycusia. Teraz jak nie chce butli, no to nie, popłacze chwilę i jak bardzo głodnna to następuje kapitulacja, wypija co dadzą i lulu:)

to moje postanowienie jak tylko skonczy wychodzic zabek a juz prawie jest pewnie jeszcze dwa dni i gotowe to koniec z dziennym cycusiem

jak juz sie nauczy to koniec z wieczornym cycusiem i pozniej koniec z porannym cycusiem i na koniec najgorsze koniec z nocymi cycusiami

chyba dobry plan co???????tylko co ja mu w nocy podam moze zrobie takie mleko i wode awaryjne wyjscia.

nie zmienie podejscie i zaczne dawac mu viburcol jak bedzie ryczal a nie cycka juz jestem naprawde zmeczona tym nocnym karmieniem. no i jak pojdziemy w czwrwcu na wesele to znow ja bede kursowac tylko do domu aby malemu dac cycka a nie sie bawic.

reklama
Do góry