Pije średnio, oprócz cyca wypija ok 200-250 wody lub herbatki dziennie.może za mało pije no nie wiem
reklama
Ja w nocy nie przebieram w ogóle, a odparzenia właściwie nam się nie zdarzają (zdarzyły się tylko 2 razy w czasie biegunki i to lekkie, takie jednodniowe), więc to chyba musi być skłonność do odparzeń. No bo jak to inaczej wytłumaczyć Oliwka co prawda z kupą nie chodzi (bo odrazu można wyczuć, że ją zrobiła i ją przebrać) ale pieluchę zmieniamy ze 3 razy na dobę,a pupa ładna. Z tym, że Oli kilka razy załatwia się do nocnika, a po nocy czasem ma nawet suchą pieluchę, jak późno zasypia.ja zmieniam co pobudkę Emilka najczęściej wypija wtedy 180ml mleka nieraz i 2 razy bo o 23:00 i o 3:00 więc pielucha pełna a i trochę boje się znów odparzeń
to dużo pije to nie wiem czemu tak mało sikaPije średnio, oprócz cyca wypija ok 200-250 wody lub herbatki dziennie.
karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
zmieniacie pieluche w nocy?
Ja nie zmieniam, a rano pielucha jest jak bomba nasiaknieta.
WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
Już od kilku dobrych miesięcy nie zmieniam Victorowi pieluchy w nocy. Jak mu zakładam po kąpieli, czyli po 19 to jest w niej do 7-8 rano i potrafię mu zdjąć całkiem suchą pieluszkę, albo dopiero co zasiusianą Tak W ciągu doby to może z 5 pampersów zużywamy - więc jak dla mnie rewelka ;-) A pamiętam jak w pierwszych miesiącach potrafiłam zmieniać mu co 30 min, bo zaraz miał odparzenia - taki był wrażliwy Dobrze, że z tego wyrósł
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
U nas to samo ostatnio.Kupię chyba wieksze pampersy,może wciągna więcej.No juz nie wiem co robić.Przez jakiś czas nie zmieniała Antkowi pieluchy w nocy. Ale ostatnio kilka razy zdarzyło się, że się obudził się mokry. Jeśli mu zmieniam w nocy pieluchę to znów się rozbudzi i później minimum pół godz zasypia
u nas też na dobę idzie średnio 5 pieluch.w nocy nie zmieniamy już od dawna,a rano jest napompowana po brzegi.Ala też ostatnio w dzień mniej sika,zależy kiedy.poza tym jak mi się uda ją złapać na robieniu kupy(nie zawsze to widać)to od razu nocnik i pupka czysta.widać ,żena nocniku lepiej jej sie robi i już chyba troszkę się przyzwyczaiła,bo mi z niego nie ucieka
reklama
dzisiaj nocka bez rewelacji, od 3 w nocy spała z nami a jak się wierci, prawie spadam z łóżka. Jeżeli chodzi o pieluchy to już od dawna w nocy nie zmieniam, zakładam ok.20 i zmieniam rano ok. 8-9, na dobę zużywamy 4-ech pieluch a po spaniu Lenka załatwia się na nocniku :-)
Podziel się: