reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

reklama
ja zmieniam co pobudkę :tak: Emilka najczęściej wypija wtedy 180ml mleka nieraz i 2 razy bo o 23:00 i o 3:00 więc pielucha pełna a i trochę boje się znów odparzeń :sorry2:
Ja w nocy nie przebieram w ogóle, a odparzenia właściwie nam się nie zdarzają (zdarzyły się tylko 2 razy w czasie biegunki i to lekkie, takie jednodniowe), więc to chyba musi być skłonność do odparzeń. No bo jak to inaczej wytłumaczyć :confused: Oliwka co prawda z kupą nie chodzi (bo odrazu można wyczuć, że ją zrobiła i ją przebrać) ale pieluchę zmieniamy ze 3 razy na dobę,a pupa ładna. Z tym, że Oli kilka razy załatwia się do nocnika, a po nocy czasem ma nawet suchą pieluchę, jak późno zasypia.

Już od kilku dobrych miesięcy nie zmieniam Victorowi pieluchy w nocy. Jak mu zakładam po kąpieli, czyli po 19 to jest w niej do 7-8 rano i potrafię mu zdjąć całkiem suchą pieluszkę, albo dopiero co zasiusianą:-p Tak W ciągu doby to może z 5 pampersów zużywamy - więc jak dla mnie rewelka ;-) A pamiętam jak w pierwszych miesiącach potrafiłam zmieniać mu co 30 min, bo zaraz miał odparzenia - taki był wrażliwy:baffled: Dobrze, że z tego wyrósł:tak:

U Konrada po nocy pielucha prawie sucha:sorry2:.W dzien wypija okolo 300-400 ml picia i generalnie malo sika...:sorry2:Moze ma nerki chore?:confused:

Przez jakiś czas nie zmieniała Antkowi pieluchy w nocy. Ale ostatnio kilka razy zdarzyło się, że się obudził się mokry. Jeśli mu zmieniam w nocy pieluchę to znów się rozbudzi i później minimum pół godz zasypia :baffled:
U nas to samo ostatnio.Kupię chyba wieksze pampersy,może wciągna więcej:-D:-D:-D:-D:-D.No juz nie wiem co robić.

u nas też na dobę idzie średnio 5 pieluch.w nocy nie zmieniamy już od dawna,a rano jest napompowana po brzegi.Ala też ostatnio w dzień mniej sika,zależy kiedy.poza tym jak mi się uda ją złapać na robieniu kupy(nie zawsze to widać)to od razu nocnik i pupka czysta;).widać ,żena nocniku lepiej jej sie robi i już chyba troszkę się przyzwyczaiła,bo mi z niego nie ucieka;)

reklama
dzisiaj nocka bez rewelacji, od 3 w nocy spała z nami a jak się wierci, prawie spadam z łóżka. :szok: Jeżeli chodzi o pieluchy to już od dawna w nocy nie zmieniam, zakładam ok.20 i zmieniam rano ok. 8-9, na dobę zużywamy 4-ech pieluch a po spaniu Lenka załatwia się na nocniku :-)

Do góry