reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

reklama
A Kuba dzis obudził sie o 2.00 i bawił sie w łózeczku do 3.15.Zakładał sobie pieluche na głowe,śmiał sie,gadał,bawił sie misiem.Wstawał i sie kładł,az padł chyba o 3.15,bo wtedy mniej wiecej zasnełam.Obudziłam sie o 4.00,to spał słodko.Pobudka o 7.00 i do tej pory w pełni sił rozrabia.

Ze spaniem ostatnio ciezko....przez te swieta calkiem rozregulowaly sie pory spania....
wieczorem niesamowity krzyk, konczacy sie tym ze musze posiedziec przy niej i glaskac po glowce......
za to w dzien jak usnie to spi ponad godzine:tak:a byla zawsze mala pol godzinna drzemka:baffled:

U nas też do góry nogami z drzemkami i spaniem nocnym:szok:. Z jednej strony, że przez święta nieco się rozregulowało, a z drugiej strony wychodzi babcine noszenie na rączkach i rozpieszczanie, i chyba zęby znów:baffled: drzemki krótkie, nawet tylko 10-15 minutowe, a potrafiła mieć jedną 2h. W nocy dziś tragedia jakaś, do 24 od 22, 2 pobudki, później nieustanne ciamkanie cycka i wielki wrzask od 3 do 4:szok: nawet cycek nie pomógł.

Mam już dosyć tego karmienia piersią. Moje dziecko w ogóle nie umie spać, budzi się co 1-2h i za każdym razem jest głodna. Włąśnie czytam "Jak pomóc dziecku zasnąć", chyba wyprowadzka męża czeka z pokoju, bo może tego nie przeżyć:confused:

A Kuba od paru dni budzi się w nocy i wydaje sie całkiem wyspany,bawi się ,wstaje,pokrzykuje sam do siebie,a ja spać nie mogę.Nie wiem o co chodzi.Po za tym w dzień ma jedną drzemkę od Świąt,zasypia koło 12.00 na 2 godziny.
No i chciałabym ograniczyc karmienie w nocy,tak,by jadł dopiero nad ranem,albo w ogóle rano, jak wstanie.Ale zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać.No i pewnie na chęciach pozostanie,bo bez cycusia Kubula w nocy nie zaśnie.

No i chciałabym ograniczyc karmienie w nocy,tak,by jadł dopiero nad ranem,albo w ogóle rano, jak wstanie.Ale zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać.No i pewnie na chęciach pozostanie,bo bez cycusia Kubula w nocy nie zaśnie.

Wiem cos o tym.....tez bardzo bym chciala ale watpie czy cos z tego wyjdzie....:-:)-(

To ja mam dziwne dziecie,bo usnalby i bez cycusia:-p.To dlatego,ze ma "monia";-);-);-);-):-)

reklama
Do góry