reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

U nas nocka super :-) Lenka całą przespała u siebie w łóżeczku przebudziła się tylko raz ok. 3.30, chwilę pojęczała (bo nie można nazwać tego płaczem) i ja nie zdążyłam wstać a Lenka już spała. Wstała o 6.45 i dopiero wtedy jadła :-D. Idę do pracy :crazy:

reklama
U nas też nocka super!!! Od chwili gdy zasnęła około 20:15 nie obudziła się ani razu i spała aż do 7 rano - dłużej niż my :-)

A u nas noc tragedia. Prawie w ogole nie spalam. Milenka ciagle sie wiercila, przez sen wstawala i zrywala sie, marudzila i plakala. O 5 z klejacymi sie oczami wstala i zaczela raczkowac w lozku. Oczy jej sie zamykaly a ta nie chciala isc spac. Byc moze to zeby (tak sobie tlumacze pocieszajac sie) bo ciagle wklada reke do buzi (nie tylko swoja) i gryzie.

A ja nie wiem ile jeszcze wytrzymam. Nawet nie mam kiedy przeczytac tych ksiazek, a mysle ze to dla nas chyba ostatnia nadzieja.

karolina77 Oj to biedna jesteś teraz :-( Spróbuj może przed snem wieczorem dać Milence czopek przeciwbólowy, jak zadziała i mała będzie lepiej spała to by znaczyło, że rzeczywiście to zabki ją tak męczą... no i może dzięki temu Ty się trochę przespisz.

u nas tez nocka nie najlepsza nawet nie wiem ile razy wstawałam do Weroniki chyba znowu kolejne ząbki ida bo zawsze bo takich nockach jakis zabek nowy sie wykluwał ;-)

Słuchajcie, te wszystkie matody są fajne, ale pamiętajcie, że w 8-9 miesiącu dziecko ma prawo budzić się częściej w nocy i czasem poprostu potrzebuje dłuższego przytulenia w nocy niż krótkiego wejścia do pokoju i pogłaskania po główce. Trzeba samemu ocenić, czy dziecko budzi się, bo ma złe nawyki w zasypianiu czy zwyczajnie pojawiły się lęki tzw. ósmego miesiąca. U dziecka, które wcześniej spało dobrze, a zaczęło się częściej budzić, to napewno nie złe nawyki. [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif].[/FONT]
Oczywicie,że pamiętam o kryzysie.Mi nawet nie chodzi o to,by Kuba nie jadł w nocy,bo wiem,że tego potrzebuje.No i zawsze reaguję na jego płacz,bo ważne jest dla mnie jego poczucie bezpieczeństwa.Ale zabawa w środku nocy....:szok::szok::szok:Kuba stał w łóżeczku (o 2.00 na przykład) i domagał się zabawy.Sama rozumiesz,musiałam coś zmienić.Przede wszystkim zmodyfikowałam pory drzemek i bardziej przykładam się do wyciszenia Bąbla wieczorem.

No a teraz sie pochwalę,Kuba dziś przez cały dzień(2 drzemki) oraz wieczorem zasnoł SAM BEZ PŁACZU i nawet delikatnego marudzenia.Bawił się 30 minut misiem i śpi słodko(wprawdzie w poprzek łóżeczka) i bez smoczka.(szoook)
Taki grzeczniutki ten mój Synalek.:-D:tak::-D:tak::-D:tak::-D

Lenka dzisiaj szybko zasnęła po jęczenio-płakaniu 7 minutowym poszłam do niej położyłam do łóżeczka (bo stała) pogłaskałam po główce i zasnęła, teraz się budzi, marudzi i zasypia. Może ma złe sny :crazy:

reklama
Do góry