reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

Mała_Mi na dzień dzisiejszy nie wiem, ale wygląda... ładnie :-) ostatni raz ważyłam ją 14 lutego i wtedy ważyła 7250 (waga urodzeniowa 3780) , ale czuję, i widzę po ciuszkach, że na pewno przybrała :-) więc w takim razie Marysia do skończenia 6 miesięcy zostaje na cycu :-) dziękuje za wszystkie odpowiedzi na moje zapytanie:-) pozdrawiam

reklama
O jejku to Marysia jest na prawdę dużą dziewczynką. Skoro wygląda na najedzoną i zadowoloną to na pewno nie ma potrzeby dokarmiania jej przed koncem 6 miesiąca (chociaż lekarzem nie jestem i moze się mylę)
pozdrawiam wszystkie mamy i dzieciaczki

Milkshake ale mnie rozbawiłaś tym ogórkiem kiszonym:tak: , domyślam się, że wtedy pewnie nie było Ci do śmiechu, ale najważniejsze, że Olkowi nic nie było. No to teraz możesz ogóraski włączyć do diety Olka :-D !

Aninaaa je też czasami daję Kubie coś tam posmakować, ale nie powinnyśmy o tym pisać, bo dostanie nam się od innych mamuś, które przestrzegają pewnych zasad. ;-)

Dziewczyny pisałyście tu, że podajecie swoim dzieciaczkom herbatki kupowane w aptece do zaparzania, czy to są jakieś specjalne herbatki dla dzieci???

Czesc Dziewczyny,
mam pytanie czy ktoras z Was uzywala Bebilonu HA???Bo ja narazie daje Oliwki Bebilon Pepti,ale niedlugo zaczne wprowadzac Ha i nie wiem czy on jest taki sam czy moze lepszy w smaku???

A jeszcze jedno wczoraj Oliwka zjadla swoj pierwszy rosolek na kogucie ocywiscie bez selera bo uczula i baaardzo jej smakowalo i nic jej nie bylo:)))Bardzo sie ciesze,ale wiecie co nie wiem bo zostalo jeszcze na dzisiaj sporo trzymalam go w lodowce i jak myslicie moge jej dzisiaj podac ta porcje czy ugotowac nowy???

Agus ja dawałam Kubusiowi bebilon HA- w smaku (moim zdaniem) lepszy niż Pepti. Ale ja potem przeszłam na Pepti, bo Kubus itak miał wysypkę i zaakceptował bez problemu- to w drugą stronę myślę bedzie łatwiej.

Natomiast my Kochane dziewczyny mamy problem. Kuba jest na Bebilonie Pepti, toleruje jeszcze marchewkę, ale z resztą jest problem, co podam to mu wywala wysypka!!!!!! Masakra, po kurczaczku też bolał brzuch!!!
Wczoraj dostał takiej swędziały po herbatce malinowej z różą Hippa po 4 mcu- tej granulowanej.Brzuszek bolał, płakał-ech!! Dostałam ochrzan od mężusia, mądrego! A co mam dawac do picia? Przecież już nie daję piersi to musi coś pić! Powiedzcie mamy alergików co podajecie do picia? Po soczku jabłkowym strasznie bolał brzuch. Wody samej nie wypije! A ja nie mam przekonania do tych "herbatek" granulowanych.

Asiuk ja Dawidkowi od samego poczatku daje Herbatke z kopru wloskiego z Hippa ... napewno go nie uczula, a i przy kupkah pomaga ;-) ... a tak poza tym to soczek marchewkowy i jablkowy :happy:
A moze dania z Kuchni Alergika nie beda go uczulac ... moze sprobuj :confused: ... ja daje i jest OK :happy:

A jaka firma robi te dania z Kuchni Alergika? Patrzyłam w sklepie Akpol i nie mogłam znaleźć. Spróbuję tą z kopru na trawienie (ale kiedyś czytałam że za dużo może wywołać kolkę):-(. I bądź tu człowieku mądry.

reklama
Agus a czemu przechodzicie z Bebilonu Pepti na Bebilon HA? Czyżby taka prowokacja, jak Oliwka zareaguje? Pytam bo samej mi po głowie chodzi przejście z Nutramigenu na NAN HA lub właśnie Bebilon HA, bo tak do końca nie jestem przekonana że Wiktor ma alergię, u niego oprócz wodnistych kupek nigdy nie było innych objawoów a teraz kupki są rewelka (może po kleiku). Ponoć można zrobić test z krwi na to czy jest uczulenie na białko krowie, i chyba zrobię to synkowi.
Gufi ja nie zagęszczam dużo, ledwo łyżeczkę na 100ml, to chyba nie dużo? A dlatego tak kazała lekarka żeby te kupy zagęścić

Do góry