reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

Mała_Mi na dzień dzisiejszy nie wiem, ale wygląda... ładnie :-) ostatni raz ważyłam ją 14 lutego i wtedy ważyła 7250 (waga urodzeniowa 3780) , ale czuję, i widzę po ciuszkach, że na pewno przybrała :-) więc w takim razie Marysia do skończenia 6 miesięcy zostaje na cycu :-) dziękuje za wszystkie odpowiedzi na moje zapytanie:-) pozdrawiam

reklama
O jejku to Marysia jest na prawdę dużą dziewczynką. Skoro wygląda na najedzoną i zadowoloną to na pewno nie ma potrzeby dokarmiania jej przed koncem 6 miesiąca (chociaż lekarzem nie jestem i moze się mylę)
pozdrawiam wszystkie mamy i dzieciaczki

Milkshake ale mnie rozbawiłaś tym ogórkiem kiszonym:tak: , domyślam się, że wtedy pewnie nie było Ci do śmiechu, ale najważniejsze, że Olkowi nic nie było. No to teraz możesz ogóraski włączyć do diety Olka :-D !

Aninaaa je też czasami daję Kubie coś tam posmakować, ale nie powinnyśmy o tym pisać, bo dostanie nam się od innych mamuś, które przestrzegają pewnych zasad. ;-)

Dziewczyny pisałyście tu, że podajecie swoim dzieciaczkom herbatki kupowane w aptece do zaparzania, czy to są jakieś specjalne herbatki dla dzieci???

Czesc Dziewczyny,
mam pytanie czy ktoras z Was uzywala Bebilonu HA???Bo ja narazie daje Oliwki Bebilon Pepti,ale niedlugo zaczne wprowadzac Ha i nie wiem czy on jest taki sam czy moze lepszy w smaku???

A jeszcze jedno wczoraj Oliwka zjadla swoj pierwszy rosolek na kogucie ocywiscie bez selera bo uczula i baaardzo jej smakowalo i nic jej nie bylo:)))Bardzo sie ciesze,ale wiecie co nie wiem bo zostalo jeszcze na dzisiaj sporo trzymalam go w lodowce i jak myslicie moge jej dzisiaj podac ta porcje czy ugotowac nowy???

Agus ja dawałam Kubusiowi bebilon HA- w smaku (moim zdaniem) lepszy niż Pepti. Ale ja potem przeszłam na Pepti, bo Kubus itak miał wysypkę i zaakceptował bez problemu- to w drugą stronę myślę bedzie łatwiej.

Natomiast my Kochane dziewczyny mamy problem. Kuba jest na Bebilonie Pepti, toleruje jeszcze marchewkę, ale z resztą jest problem, co podam to mu wywala wysypka!!!!!! Masakra, po kurczaczku też bolał brzuch!!!
Wczoraj dostał takiej swędziały po herbatce malinowej z różą Hippa po 4 mcu- tej granulowanej.Brzuszek bolał, płakał-ech!! Dostałam ochrzan od mężusia, mądrego! A co mam dawac do picia? Przecież już nie daję piersi to musi coś pić! Powiedzcie mamy alergików co podajecie do picia? Po soczku jabłkowym strasznie bolał brzuch. Wody samej nie wypije! A ja nie mam przekonania do tych "herbatek" granulowanych.

Asiuk ja Dawidkowi od samego poczatku daje Herbatke z kopru wloskiego z Hippa ... napewno go nie uczula, a i przy kupkah pomaga ;-) ... a tak poza tym to soczek marchewkowy i jablkowy :happy:
A moze dania z Kuchni Alergika nie beda go uczulac ... moze sprobuj :confused: ... ja daje i jest OK :happy:

A jaka firma robi te dania z Kuchni Alergika? Patrzyłam w sklepie Akpol i nie mogłam znaleźć. Spróbuję tą z kopru na trawienie (ale kiedyś czytałam że za dużo może wywołać kolkę):-(. I bądź tu człowieku mądry.

reklama
Agus a czemu przechodzicie z Bebilonu Pepti na Bebilon HA? Czyżby taka prowokacja, jak Oliwka zareaguje? Pytam bo samej mi po głowie chodzi przejście z Nutramigenu na NAN HA lub właśnie Bebilon HA, bo tak do końca nie jestem przekonana że Wiktor ma alergię, u niego oprócz wodnistych kupek nigdy nie było innych objawoów a teraz kupki są rewelka (może po kleiku). Ponoć można zrobić test z krwi na to czy jest uczulenie na białko krowie, i chyba zrobię to synkowi.
Gufi ja nie zagęszczam dużo, ledwo łyżeczkę na 100ml, to chyba nie dużo? A dlatego tak kazała lekarka żeby te kupy zagęścić

Do góry