reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Aaa... czyli jak zasypiają Nasze maleństwa

reklama
U nas są dwie drzemki. Pierwsza zazwyczaj między 9 a 10 na 1,5 lub dwie godziny. Druga między 14 a 15 na ok 1 do 1,5. Ja też się martwiłam, że za długo śpi, ale przecież wstaje o 6:szok:;-)

Moj Nikodem juz jakis czas temu zrezygnowal z jednej drzemki i teraz tylko raz spi po obiadku tak od 13.00 nieraz 2 godziny a nieraz 3 :-)
a potem spanko nocne tak od 19.30 az do rana.
czasami jak gdzies rano pojedziemy autem np. tak o 10.00 to zasnie bo jazda autem dziala na niego jak usypiacz.

A co do zasypiania to ostatnio pisalam ze musze byc przy malym jak zasypia tzn. lezec na podlodze ale jest maly sukces od paru dni bo Nikodem zasypia sam :-)Ja go po kolacji klade do lozeczka, puszczam pozytywke do ktorej sie przytula i spiocha :tak:

To u nas dośc kiepsko z zasypianiem.:sorry2: W dzień jest tak, że Nacia staje się marudna i to jest znak, by ja ułożyć w wózeczku i polulać trochę, to wtedy zasypia, zazwyczaj po paru minutach. Śpi w dzień zwykle 2 razy. Wstaje ostatnio przed 7, potem zasypia ok. 10 i popołudniu ok. 17. O, teraz właśnie śpi...:-p :laugh2:Śpi zazwyczaj po godzince, choć zdarzyło się, że spała nawet przeszło 2:szok:, jak miała kiepską noc. A z nockami to różnie bywa. A to chora była, więc marudziła, a to kupka, której nie mogła zrobić, a to niewiadomo co. Czasem śpi u siebie w łóżeczku, a czasem ze mną, bo wtedy się uspokaja. No i mleko w nocy raz musi też być.

Młoda mamusiu, ale masz fajnie, ze Kuba tak długo śpi, i dość późno wstaje :szok:.

Sami, Tobie też tylko pozazdrościć. Jak Nikuś zasypia przed 8, to macie sporo czasu dla siebie. U nas takie rozwiązanie odpada. Nacia średnio zasypia po 21. Wiem, że to póxno, ale tak to już jest; niektóre dzieci mają problem z jedzeniem, a inne ze spaniem.

Jestem taka dumna z mojej córeczki od 2 dni zasypia ładnie sama w łózeczku :-):tak::-). Powiem szczerze że już wątpiłam w skutecznosc tej metody samodzielnego zasypiania a tu prosze taka niespodzianka. Pierwsze 4 dni to katastrofa- ryczałam razem z Mają, ale warto było trochę( a raczej bardzo) pocierpieć:tak:

Majcia śpi raz dziennie czasami 2 godziny a czasami tylko godzinkę, wiem że to trochę mało jak na takiego szkraba, ale ona nigdy nie lubiła długo spać w dzień. Za to w nocy śpi od 20 do 7/8.

moj Julek wstaje okolo 7 rano potem spi ok 11 tej okolo 1 godz. potem spi ok 16tej tak z godz.
a wieczorem idzie spac o 20 tej- oczywiscie zasypia przy cycusiu spi z 1 godz wtedy musze mu dac znowu cycka i wtedy spi juz ze mna do rana tzn nad ranem jeszcze z 4 razy musze go karmic.:no::szok:

Daniel na razie nie zasypia sam- spiewam mu kolysanki:dry:
potem przekaladam do swojego wyrka
w nocy przewaznie raz-dwa budzi sie z zamknietymi oczami na herbatke lub mleczko
rano wstaje okolo 7
drzemki dwie : kolo 10 i 16 od godziny do dwoch

Dziewczyny dzieki serdeczne ze sie ze mna podzielilyscie. Wychodzi z tego, ze Dawidek jak najbardziej normalnie spiocha w dzien i niech wszyscy z dobrymi radami sie odczepia... uff kamien z serca. Raz jeszcze wielkie dzieki!

co u nas do spania to
Kubuś wstaje po 10 a teraz przy zmianie czasu dzis wstal o 11:30 ale przewaznie wstaje 10 -10:30 , ostatnio zaczal jak na niego zasypiać wczesnie tak 21 lub troche po 21 , dzis zasnal o 21:30 przepypia mi cała noc bez jedzenia , i tak spi jak skonczyl z 7 miesiecy jak byl mniejszy to budzil sie raz na jedzenie ale ze juz nie pije mleka , to widocznie zje kolacje i mu to wystarcza chyba ze czasem poplacze przez sen to wteyd tylko herbatki i spi dalej , ale czesto sie zdarza ze nad ranem lub rano kreci sie na śpiąco wstaje w lozeczku i mowi " yy" "yyyy" to znaczy ze trzeba go wziasc wtedy go biore przytula sie i spi ale i tak bardzo sie ciesze bo tak naprawde nigdy sie nie wyspalam przez niego ja lubie tez dlugo pospać wiec mi to pasuje ze tak wstaje noi ja poznoo chodze spać czasem o 2 w nocy lub nawet pozniej cos nie moge spać i ogladam filmy ...

reklama
u nas wieczorne spanko presunelo sie z 19.30 na 20.30:tak:moze to ta zmiana czasu a moze Emilka czeka az tatus wroci i da jej caluska na dobranoc:-D

Do góry