reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Aaa... czyli jak zasypiają Nasze maleństwa

MA-MA-Basia od czasu jak sama zasypia nie zaśnie, gdy ktoś jest w pokoju... A więc ja szybko uciekam-czasami sobie jeszcze trochę popłacze (albo bardzo:sorry2:), ale w końcu usypia:happy: A wcześniej też było głaskanie po główce, ale ile można-do 18-tki???

Mam pytanie do mam, których dzieci śpią w osobnych pokojach-czy zostawiacie na noc zapaloną lampkę?

reklama
kasiu Mila ma swoj pokoj i zostawiam lampke i nawet muzyczka gra cala noc !! :-)

co do spania to jedna drzemka tylko ok godziny... na noc ok 19-20 raczej ok 19 i budzi sie z 4 razy i nie wiem jak to zmienic czesto ok 3 biore ja do nas do lozka :-( i z nami spi ...

artykuly nie przeczytalam
Ja wiem ze nauczylam synka zasypiac na rekach
jak jest zmeczony to go zanosze do lozeczka jest muzyka swiatelko i go zostawiam, sam zasypia
a jak nie jest zmeczony to jest placz no i co.. i ide i go biore na rece
albo jak nie chce isc spac a jest troszke juz zmeczony a ja potrzebuje chwili spokoju to tez go lulam
wiem ze robie zle

Kasiu2506 - Dawidek w pokoju spi sam. Po kapieli masazu olejkiem, daje synkowi caluska, Tatus oowiazkowo tez. Kladziemy myszke do lozeczka, krotkie poglaskanie po buzi, kocham Cie i wychodzimy z pokoju gaszac za soba calkowicie swiatlo. I zamykajac drzwi. Dawidek odwraca sie wtedy na boczek i po 2 minutkach spioszka. Marek chcial zrobic mu lampe nocna, ale po co? skoro dziecko potrafi zasnac w calkowitych ciemnosciach...

Mam pytanie do mam, których dzieci śpią w osobnych pokojach-czy zostawiacie na noc zapaloną lampkę?

NIE!!!! NIE!!!! NIE!!!!! Zadnego swiatła! :-p Zsuniete rolety zewnetrzne, calkowita ciemnosc - i tak przez cala noc.................jak go karmie w nocy - to tez calkiem po ciemku :tak::tak::tak: Swiatlo go rozbudza....

u mnie tez bez swiatla ani zadnych dzwiekow... wychodze z zalozenia ze dziecko tak jak dorosly potrzebuje sie kompletnie wylaczyc w czasie snu tak aby mozg nie pracowal wiec nie mozna dawac zadnych sygnalow do odbierania ..

ja tez potrzebuje spokoj, cisze i ciemnosc jak spie i tak nauczylam mala, czasem jej daje az do zasniecia swiatlo z przedpokoju wpadajace, ale jak tylko zacznie kimac to wylaczam :nerd::blink:

a ja wlasnie mam z tym problem, bo mala idzie spac ok 19-20 a my ok 23-24 wiec 4 godziny jakby nie bylo jest narazona na rozne dzwieki (nie chodzimy na paluszkach jak spi...) i nie wiem co z tym zrobic... boje sie sprawdzic co bedzie jak wylacze na noc muzyke :-(

Dziewczyny prosze napiszcie jak wasze dzieci spia w dzien. Wiem, ze ten temat byl juz podejmowany, ale ja bym chciala aktualna wersje ;-).
Moj spi dwa razy po poltorej godziny raz o 9:30 raz o 13:00
W sumie nie zmszam go on sam pokazuje kiedy chce lulu...

Niestety z kim nie rozmawiam to mowi mi, ze to za duzo dla tak duzego chlopca...:baffled:. Co Wy o tym sadzicie?

reklama
Witam a u mojego Kubusia ostatnio zmiany wstaje rano tak mniejwiecej 9:30-10:30 to akurat bez zmian zostalo ale ostatnio jakies świeto sie stalo zawsze pozno szedl spac okolo 22.30-23 czasami pozniej a teraz zasypia w godzinach 20:30- 21 i spi do rana bez zadnej pobudki ..

a w dzien zasypia okolo 15 i spi z poltora godz , tylko raz spi ostatnio w ciagu dnia czasami zdarzalo sie ze spal np. raz 30 min mi znowu mowią ze za malo kuba śpi i mi sie gez tak zdaje , ale on przesypia cala noc 12 godz to moze jest wypoczety bo jak sie z nim klade to nie chce spać wiec na sile nie bede usypiac ..

Do góry