reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

a może się w końcu poznamy.. czyli o sobie..

reklama
Lusiu, co tam ciekawego na zajęciach ze szkoły rodzenia, bo z wrześniówek niewiele z nas chodzi. ;) Ja nie wiem, naprawde na tym forum Śląsk króluje ;) ;D

Renee29: Mnie osobiście bardzo się te zajęcia podobaja. Najpierw przez ok 30-40 min cwiczymy sobie oddychanie i rozciaganie (co ma nam podobno ułatwic poród - zobaczymy :laugh:). A poźniej położna wykłada na różne tematy.Już mieliśmy o diecie ciężarnej, o wyprawce dla mamy i dzidzi, którą należy zabrac do szpitala, a teraz zaczęliśmy omawiac pierwszą częśc porodu. Byliśmy zwiedzic porodówke w szpitalu w Piekarach Śląskich(brrrr) i oddział noworodkowy. Raz przyjechał facet od sklepu z wózkami i pokazywał nam dwa modele. No i co mi sie podoba najbardziej dostajemy dżzo róznych ulotek, czasem jakieś próbki kremów, płynów dla dzieci itp.
Ja miałam później zacząc szkołę Rodzenia ale ta położna idzie na urlop i mogłabym nie zdążyc, więc mój brzuszek jest prawie najmłodszy na zajęciach - większosc ma terminy na sierpień, tylko jedna dziewczyna ma po mnie na październik.

Tak się zastanawiam na ile trafnie ocenili płec mojej kruszyny. W 21 tyg. miałam badania prenatalne i lekarz powiedzia, że wyraźnie widzi dziewczynkę, ale czytałam że często niektóre przyszłe mamy, które myslały że będą ie córy słyszały w 31-33 tygodniu że ujawniły sie klejnoty ich synów :D 31 Lipca ide do lekarza ciekawe co mi powie :) Na wszelki wypadek wyprawkę planuje kupic w neutralnych kolorach :)
Juz się nie mogę doczeka września ;D

Macie już dużo rzeczy kupionych dla Waszych maleństw???? Bo ja jeszcze nie mam nic, powoli szykuję się do przygotowania mojej wyprawki do szpitala, ale jakos mi to nie idzie :laugh:

Pozdrowienia

ja kupuje odkad sie dowiedzialam :p tak wiec juz mam wszystko oprocz drobiazgow do higieny; stwierdzilam ze jak fasolka mnie wezmie z zaskoczenia to maz sobie poradzi :D sama radosc co miesiac cos kupic :D wozek do mnie plynie wlasnie przez ocean juz nie moge sie doczekac :D marzy mi sie jeszcze taki lezaczek - bujaczek- hustawka z fishera widzialam na alegro ale to juz pozniej :)

Lusiu ja jestem jedną z tych mam co dopiero zaczynaja sie szykować do zakupów dla dzidziusia. Na te zakupy wybieram sie w czwartek i mam nadzieje ze do tego czasu zrobvię w końcu liste co mam kpic bo jak na razie to przez te upały to mi nie podrodze. Faktem jest jednak to że mam wszystkie ciuszki po mojej starszej córci i jedyne z ciuszków co dokupuję to ze 3 komplety w rozm. 56.

mam na imie gabrysia l.27 maz janusz l.28 po slubie jestesmy prawie dwa lata 25.09 rocznica ja pracowalam jako sprzedawca ale w 6 miesiacu mnie zwolnili choc bylam na zwolnieniu i teraz sadze sie z nimi.maz strazak.to bedzie nasze pierwsze dziecko.termin ma na 14-18.09
witajcie wrzesniowieczki

reklama
mju pisze:
Mam na imię Ola mam 26 lat, mój mąż to Mateusz w sierpniu bedziemy obchodzić druga rocznicę ślubu. Obydwoje z wykształcenia jesteśmy filozofami (ja etyk, Mateo historyk filozofii) i jak łatwo się domyślic żadne z nas nie pracuje "w zawodzie"

WITAM koleżankę po fachu ;D ;D ;D, ja oczywiście też nie pracuję w zawodzie ;) :D, ale studia wspominam bardzo miło i gdybym miała jeszcze raz kierunek wybierać, to bym wybrała tak samo.( tylko, że oprócz filozofii robiłabym teraz jeszcze jakiś drugi fakultet ;)) ;) A gdzie studiowałaś? :)

Do góry