reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A może są jakieś mamusie lub przyszłe mamusie z Legnicy??

Agula76 o ile nie będzie w pracy i nie stchórzy w ostatnim momencie to rodzimy razem :) słyszałam tylko coś że trzeba mieć białe spodnie mam nadzieje że zdążę mu kupić bo moja połówka ma awersje do zakupów . Mi się wydaje że odszedł mi czop ponad dwa tygodnie temu , dzień po tym jak gin ściągnął mi krążek ( o ile to było to ale według opisów raczej tak) . Brzuch na moje oko to mam nisko od miesiąca . Mam nadzieje że jednak obejdzie się bez cesarki .Jeśli nic się nie zmieni do poniedziałku to wtedy lekarz zdecyduje co dalej .Ehh nie ma nic gorszego niż te czekanie aż maleństwo się zdecyduje .
Dziewczyny te kosmetyki z Avonu to gdzie zamawiacie ?? Chciałam kupić mój ulubiony podkład ale odkąd nie pracuje nie mam gdzie zamawiać ....

reklama
Ewelina to widzę, że prawie wszystkie manewry już masz za sobą, fajnie:tak: I nie przejmuj się tak babo;-):-)
Co do spotkania to może we wtorek:confused:
A zdjecie szafuni cuś mi się nie wyświetla:confused:

Banbino z tymi spodniami to tak nie do końca. Mój miał jasne niebieskie dżinsy i białą koszulkę, ważne żeby to miał ze sobą i się przebrał dopiero na porodówce tak, żeby położne widziały:tak: Z tym czekaniem to wiem co czujesz, też się strasznie niecierpliwiłam:tak::-)
A po kosmetyki z Avonu to do Eweliny (Niuńki):tak:

Kurcze miałam iść na spacer, ale zaczęło kropić, teraz nie pada, ale już za późno i nie chce mi się, beznadzieja bleee... ja chcę słoneczko i ciepełko..

Dobra idę Majkę przewinąć bo się zesrajkała:happy2:

Pszepraszam ze sie wtrace ja tez jestem z legnicy i nie dawno urodzilam (11 stycznia) i z tym ubraniem to jest tak ze trzeba miec jasne spodnie , bluzke i buty , ja sie jeszcze zalapalam jak porod rodzinny kosztowal 20 zl a teraz kosztuje juz podobno 150 zl

Pszepraszam ze sie wtrace ja tez jestem z legnicy i nie dawno urodzilam (11 stycznia) i z tym ubraniem to jest tak ze trzeba miec jasne spodnie , bluzke i buty , ja sie jeszcze zalapalam jak porod rodzinny kosztowal 20 zl a teraz kosztuje juz podobno 150 zl

No prosze prosze kto tu do nas zawitał,moja kochana mili:-) zagladaj tu do nas czesciej bo przeciesz tak jak my jestes legniczanka,przedstaw sie dzieweczyna no i swoja Natalcie:-)

Witaj mili801 w związku z tym że jesteś na tym forum 'najświeższą' mamusią i rodziłaś niedawno doradź proszę co Ci się przydało w szpitalu dla maleństwa i dla siebie . Będę wdzięczna jak napiszesz ze dwa słowa o porodzie i kto odbierał :-)

Witam Was serdecznie, no to wiec tak, mam na imie Karolina jestem z Legnicy pochodze z piekar a mieszkam na rzeczypospolitej, mam prawie 25 lat a 11 stycznia urodzilam swoj najbardziej wyczekiwany skarb, moja coreczke Natalcie. Banbino,mi osobiscie byly przydatne takie rzeczy jak: chusteczki nawilzajace dla dziecka , krem do pypci i pampersy, to musisz miec bo kaza, ciuszki kyore mialam ze soba dla malej prawie wogole mi sie nie przydaly bo mala byla zawinieta w pieluszki i rozek, wydaje mi sie ze nie ma sensu brac ze soba bo i tak mala byla rano ciagle rozbierana z nich a wieczorem byla kapiel i mala byla zawijana w pieluszki a dla siebie to mialam duzo podkladow chigienicznych bielizny duzo wody niegazowanej. niestety nie rodzilam naturalnie tylko przez cesarke wiec byly potrzebne majtki jednorazowe, no i musialam miec tez sucharki bo bylam na diecie. Porod odbierala mi moja doktor czyli dr. Czeszejko-Sochacka, jest naprawde super. gdy bylam na sali porodowej i jeszcze nie wiedzialam ze bede miala cc to zajela sie mna super , pozniej tez, gdy mala wyjela z brzucha od razu mi ja pokazala, ona ma asystenta, takiego mlodego lekarza i tez jest fajny. Z lekarzy to jeszcze ordynatoe Kowalik i Pacut sa dobrzy a Janiga Mlkiewicz i Rojek oraz Cybulska to moim zdaniem nie powinni tam pracowac. Mam nadzieje ze choc troche Ci pomoglam a jak mi sie jeszcze cos przypomni to sie odezwe. Napewno wszystko bedzie dobrze, zycze szybkiego i bezbolesnego porodu. A Agatka to moja najblizsza przyjaciolka. pozdrawiam:-)

No witam witam nową mamusię....fajnie że nas tu przybywa:tak::tak: Mili pokaż nam swoją córcię bo my tu spragnione widoku takich maleństw:tak::tak:

Agnieszka kawka może być we wtorek, Agata się nie wypowiada, więc nie wiem czy będzie, w każdym bądź razie czekam we wtorek:tak: Mam nadzieję że jak zrobi się cieplej uda się zorganizować jakiś spacerek w parku z nowymi mamusiami:tak:

Wczoraj byliśmy w Jeleniej Górze i już standardowo nabyliśmy nowe palety i takie cztery fajne/inne glonojadki.
Macie foto
raz jeszcze szafeczka prawie wykończona:
dscf3060qw1.jpg

Tu wszystkie dyski jakie mamy:
dscf3058nm4.jpg

A to stary baniaczek:
dscf3053yk2.jpg

reklama
Do góry