reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może są jakieś mamusie lub przyszłe mamusie z Legnicy??

Aga co do prezentów to może jakiś fajny ciuszek, do tego pamiątka chrztu w formie jakiejś książeczki.. a może mata edukacyjna.. wszystko zależy od tego ile chcecie kasy wydać.. No i mam nadzieję, że uda Wam się dostać to drugie becikowe.. a co do rodzinnego wiele nie straciłaś.. to jest tylko 48 PLN / miesiąc.. Mnie w połowie lutego zaczepiła pani z MOPSu i mówi, że nie odebrałam kasy od nich za styczeń.. mówię jej, że kasę mam dostawać jak skończy mi się macierzyński i będę na urlopie.. a ona mi na to, że już mam przyznane świadczenie i w lutym wezmę podwójnie. Ona mówiła o rodzinnym a ja o wychowawczym.. naiwnie się ucieszyłam że w lutym dostanę trzecie becikowe- jakiś 1000 zł a tam 2x 48 zł.. :-D Ależ byłam bogata.. ;-)

Niuńka właśnie czegoś takiego szukałam- ćwiczenia. Niestety to dość duży plik a przy moim necie to raczej ciężko ze ściągnięciem..:baffled: Ale już niedługo wiosna więc się osobiście spotkamy i poproszę Cię byś mi to na płytę zgrała.. co Ty na to?

Wszystkiego naj naj.. dla wszystkich kobiet także tych mini kobietek..:tak:

A co do świętowania.. ja dziś mam świetny humor- pierwszy raz od dłuższego czasu się wyspałam..:rofl2: Zazwyczaj wstajemy z mężem na zmianę do małego albo sama wstaję jak mąż ma na rano do pracy czy jak ma nocną zmianę ale dziś mąż sam wstawał, wieczór zapowiedział mi bym się wreszcie wyspała i nie zrywała bo on obejmuje całą nockę.. :-) To się nazywa święto kobiet.. oby częściej takie bywało..:tak:

reklama
Dziś po południu byliśmy na szczepieniu.. mały ciężko to przeżył..:baffled: ja zresztą też.. Pierwsze szczepienie przeszedł bez płaczu czy jakichkolwiek objawów po szczepiennych.. dziś darł się jak opętany od momentu jak poczuł ukłucie.. i tak prawie do tej pory.. cały czas niespokojny, wzrok taki żałosny.. :-( a mnie serce pęka z żalu jak widzę jak on się męczy.. :-(
A co do kontroli pediatrycznej.. mały waży już 6900g czyli 3250 więcej od urodzenia.. to jest nieco ponad 1 kg miesięcznie.. ma tylko problem ze stulejką.. lekarz kazał podczas kąpieli ściągać mu skórkę z dzyndzla..
A co do szerokiego pieluchowania.. nam zalecono je w szpitalu jeszcze.. potem pediatra podczas kontroli także o tym mówiła.. ale mnie się to nie bardzo podobało bo mały się denerwował i nic nie robiłam.. tylko jeden dzień chodził z dodatkową pieluchą.. dziś pediatra zapytał się czy pieluchowaliśmy codziennie bo on widzi już efekty..:-p

Cześć dziewczyny, wiem, że trochę późno, ale.......

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA KOBIET

a dla małych kobietek Xmamuski szybkiego powrotu do zdrowia i oby chorowały jak najmniej, a najlepiej wcale:tak: :tak:

Biedny Oliwierek. Nas drugie szczepienie czeka za tydzień:-( , za pierwszym razem było w porządku, również bez płaczu i objawów poszczepiennych, mam nadzeję, że teraz też tak będzie. Szerokie pieluchowanie też nam zalecono i od początku męczymy się z tymi pieluszyskami, ale teraz zastanawiam się, czy z tym nie skończyć. Na szczęście już niedługo wizyta u ortopedy i zobaczymy.

Dzięujemy bardzo :-) Wsumie to Dziewczynki są już zdrowe:tak: Troszkę jeszcze pokasłuja ale już prawie wcale:tak:
Wczoraj wkońcu byłam na kontroli i gina i wszystko zemną wpoządku:tak: Pochwaliłam się Pani doktor Julcią, była nią zachwycona, powiedziała że jest śliczna:-)

Niuńka dokładnie antybiotyk to u nas zadkość:tak: A do jakiego lekarza chodziś ze swoimi smykami:confused:

Mariola i widzisz szczepionkę macie już za sobą:-) Julcia niebyła jueszcze szczepiona przez to ze była chora:no: Niewiem nawet kiedy bedzie teraz szczepiona bo po antybiotyku jakiś okres trzeba odczekać:tak:

Ale się dziś pogoda ładna zapowiada:-) Zaraz ugotuje obiadek i mykam na spacerek z moimi Księżniczkami :-)

Hej...
A my juz po spacerku, adaś zjadł obiadek i poszedł spać....
Ja mam juz posprzątane, ugotowane i teraz nic tylko odpoczywać

A my byliśmy wczoraj u Księdza i mieliśmy pecha, bo go nie było - pewnie imprezował w Dniu Kobiet ;-). Trudno podjedziemy innym razem.

Mariola czy twój Oli potrafi sikać "do góry" ? Bo mój Oli, nie wiem jak on to robi ale czasami jak zrobi siusiu to jest mokry po pachy :-D, słyszałam, że to się zdarza u chłopców, ale dlaczego u mojego zazwyczaj w nocy. Własnie dzisiaj przebudził się o 4 i marudził coś w łóżeczku. Jeść nie chciał, więc zaglądam w pieluchę. Odwijam rożek, a tu prawie wykręcać można śpiochy i kaftanik :-). Dodam, że pampers wcale nie jest bardzo mokry.
A co do skórki to ja ściągam po kąpieli i czasami przy przewijaniu od powrotu ze szpitala i mam nadzieję, że żadnej stulejki nie będzie miał.

Agata czy do Pani Musiak długo się czeka od rejestracji, bo za jakieś 2 tyg. mnie też czeka wizyta u niej?

Niuńka dokładnie antybiotyk to u nas zadkość:tak: A do jakiego lekarza chodziś ze swoimi smykami:confused:

My chodzimi do Dr Gagaczowskiego, w sumie dobry lekarz, czasami zahaczymy o Dr Kowalczyk-Barańska jak jego nie ma no i ona to najpierw wszystko oprócz antybiotyku i czasami sie udawało ... Niestety nie mogę przejść z niego na nia bo nie mam miejsc...

Niuńka właśnie czegoś takiego szukałam- ćwiczenia. Niestety to dość duży plik a przy moim necie to raczej ciężko ze ściągnięciem..:baffled: Ale już niedługo wiosna więc się osobiście spotkamy i poproszę Cię byś mi to na płytę zgrała.. co Ty na to?

Jasne no problem...powiem ci jeszcze ze tych ćwiczeń to mam coś około 15 różnych:-):tak:na płytach

reklama
Aha, dziewczyny ile tak się daje księdzu w kopertę za chrzciny, bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia. A nie chcę wyjść na jakiegoś skąpca jak dam za mało, ani za burżuja jak przesadzę;-).

Do góry