reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może są jakieś mamusie lub przyszłe mamusie z Legnicy??

Aga ja mniej więcej trzy tygodnie po cc nie czułam już prawie bólu.. tylko podczas kichania, kaszlnięcia czy np mocnego śmiechu czułam takie ciągnięcie w podbrzuszu. Jako taki ból przestałam odczuwać niemal zaraz po ściągnięciu szwów. A co do rany.. u mnie ona od początku bardzo ładnie się goiła i po ściągnięciu szwów nie było już nawet potrzeby dezynfekowania jej. Poza tym ja mam bliznę w takim zagłębieniu- Ty wyglądasz mi na dość szczupłą z natury osobę więc pewnie u Ciebie to inaczej wygląda ale u mnie jest to w miejscu gdzie zaczyna odstawać brzuch czyli w tej fałdzie łączącej wzgórek łonowy i brzuch. Nie stosowałam jak na razie żadnych maści.. Ale ostatnio zaczęłam ćwiczyć i niestety narozrabiałam sobie nieco bo blizna zaczęła mi się rozchodzić czyli zrobiła się dość czerwona miejscami i taka jak by się rozchodziła.. Bratowa też jest po cc co prawda 7 lat temu ale ona radziła mi maść cebulową (Cenopan się to chyba nazywa). Wtedy była baardzo tania niecałe 2 zł nie wiem ile teraz. Ponoć jest najlepsza na blizny- bratowa nie ma prawie śladu po cc.

reklama
Agata co Ty opowiadasz, że na Ciebie nic nie ma.. Nie przesadzaj.. Ja noszę większy rozmiar od Twojego i jakoś znajduję na siebie ubrania a dodam, że wcale nie w tych najdroższych sklepach. Nie należę do burżujów.. :baffled: Jeśli chodzi o spodnie jeansy to mogę Ci polecić stoisko na manhatanie w rynku- eleganckie jeansy po 60 zl. Są duże rozmiary bo nawet był na mnie za duży więc na Ciebie tym bardziej znajdziesz. Sweterki także są rewelacyjne na rynku- targowisku i całkiem nie drogie- ja za całkiem fajny sweter dałam 30 zł. Koszulki, bluzki - to także można znaleźć i to całkiem nie drogo tylko trzeba mieć chęć na szukanie no i kasę.. z czym u mnie nieco ostatnio krucho bo fundnęliśmy sobie z mężem nowy telewizor i teraz będziemy bo przez 10 miesięcy spłacać.. ale opłacało się wydać tyle kasy.. (hehe.. jeszcze ani złotówki nie wpłaciłam a już piszę o wydawaniu kasy..:-D)

Eh.. rozpisałam się.. ale powiem Wam jeszcze jak się dziś najeździłam po Legnicy za szczepionką dla małego.. Zdecydowaliśmy się na szczepionki skojarzone Hip 5w1. Ostatnio nie było problemu- recepta- apteka i gotowe. A dziś.. masakra.. objeździłam tyle aptek, że szok.. Nie ma szczepionek. A ja naiwna myślałam, że poszukam gdzie będzie taniej..:baffled: Ostatecznie znalazłam w kauflandzie.. nawet taniej niż gdzie indziej.. a w czwartek szczepienie o ile mały się po tej chorobie zakwalifikuje..Dobrze, że mąż ma wolne bo nie wiem jak bym to przeżyła.. boję się, że mały będzie niespokojny.. no i ktoś musi słuchać lekarza jak ja będę przeżywać za synka..
Wiecie nie wiedziałam, że można się tak w kimś zakochać..:tak: owszem od wielu lat jestem zakochana w mężu ale to zupełnie inna miłość.. Tak pokochałam swojego synka, że życie bym za niego oddała.. jak on płacze ja mam łzy w oczach, jak jego coś boli to mam do siebie pretensję, że nie umiem mu pomóc.. ciężko przeżyliśmy z mężem tą jego chorobę a to był tylko katarek.. :baffled: mąż także zakochany w synku wszystko dla niego by oddał.. cieszę się, że tak to właśnie się u nas dzieje.. myślałam że facet nie może aż tak kochać dziecka.. a jednak! :tak:
No i znów wyszedł elaborat..;-)
Jeszcze tylko jedno.. dziewczyny co to znaczy, "zaglądam do Was, czytam Was ale nie mam czasu napisać" :confused: A jak by tak każda z nas tak mówiła?:confused: to co byście czytały??:confused:Jak macie czas przeczytać to i napisać jedno choćby zdanie znajdziecie czas.. ja także mam małe dziecko i jakoś znajduję czas na pisanie nie tylko tu ale także na grudniowym forum.. I co jakoś można??:confused: Agata wiem, że także piszesz na styczniówkach, to czy tu skrobnąć jakieś zdanie ciężko?? Choć akurat Ty najwięcej się udzielasz z pozostałych.. Aga czy Niuńka.. - szkoda gadać.. Basia to zupełnie o nas zapomniała..

Cześć dziewczyny:-) jestem Aga z Legnicy. Mamusią jestem od niedawna, bo od 21 grudnia. Termin miałam tak jak Ty Fanti na 24, ale niunia posłuchała swoich rodziców i wylazła szybciej:-D , więc na Wigilię byłyśmy już w domku.
Córeczka ma na imię Maja i jest cudowna. Wiem co masz na myśli Fanti, pisząc o miłości do swojego synka, ja czuję dokładnie to samo do mojego skarbka.
Zastanowiło mnie to, co piszesz o szczepionkach, że musisz jeździć po Legnicy i ich szukać. Mnie pediatra na wizycie patronażowej poinformował o szczepionkach 5w1 i 6w1, mówił, że jeśli się zdecyduję na 6w1 to ma je w przychodni a gdybym chciała 5w1 to mam tylko wczesniej zadzwonić i oni ją zamówią. Tak więc ja nie musiałam się niczym martwić, poszłam na gotowe.
Wybrałam 6w1, super sprawa - jedno ukłucie w nóżkę (domięśniowo) i po wszystkim, Majunia nawet nie zdążyła się rozpłakać.
Dodam jeszcze, że jestem całkowitą nowicjuszką jeżeli chodzi o jakiekolwiek fora - to jest moje pierwsze. Zaglądam tu od czasu gdy jeszcze byłam w ciąży bo szukałam czegoś o porodach w naszym legnickim szpitalu. Przyznam, że Twój opis porodu Fanti ostro mnie zestresował:-D

Witam nową forumkowiczkę i zapraszam do klikania.

Mariola obiecuję, że się poprawię i będę się starać choćby jedno słówko dziennie skrobnąć ;-).
Powiedzcie mi dokładnie o co chodzi z tymi szczepionkami skojarzonymi. Czy to znaczy, że jak zakupię jedną to dziecko nie będzie kute co 6 tyg. No i oczywiście ile to kosztuje (choć cena i tak nie gra roli, bo dla mojego niuńka jestem w stanie miliony wydawać).
Dziewczyny doskonale Was rozumiem jeżeli chodzi o tą wielką miłość do dzieci. Ale cieszy mnie również to, że jest to "zaraźliwe". Mój mąż poza Olikiem nie widzi świata i chodzi dumny jak paw, kiedy wszyscy mówią "cały tatuś". Fakt, że nawet ja jak zobaczyłam po raz pierwszy swoje dziecko to powiedziałam "mały Pawełek", a położne się pytają to Paweł będzie miał na imie, a ja mówię im, że to mój mąż tak ma i mały jest jego repliką :-).

Zresztą zobaczcie same, poniżej zdjęcie moich chłopców i rodzinki

A co do zarażania miłością do dziecka, to nie myślałam, że mój brat tak oszaleje na punkcie siostrzeńca.
Przyjeżdża do mnie prawie co drugi dzień i zajmuje się Olim jak tylko potrafi, dodam, że nieźle mu to idzie, a mały najwyraźniej go polubił, bo wujek za bardzo go rozpieszcza - tylko na rączkach i chopka go.

Jest to dla mnie tym bardziej dziwne, bo brat ma 20 lat i jest w wieku "imprezowym" i zawsze myśleliśmy, że ma jeszcze siano w głowie, a tu proszę - taki opiekuńczy się stał.

Jak to dziecko potrafi zawrócić w głowie ;-)

Agata co Ty opowiadasz, że na Ciebie nic nie ma.. Nie przesadzaj.. Ja noszę większy rozmiar od Twojego i jakoś znajduję na siebie ubrania a dodam, że wcale nie w tych najdroższych sklepach. Nie należę do burżujów.. :baffled: Jeśli chodzi o spodnie jeansy to mogę Ci polecić stoisko na manhatanie w rynku- eleganckie jeansy po 60 zl. Są duże rozmiary bo nawet był na mnie za duży więc na Ciebie tym bardziej znajdziesz. Sweterki także są rewelacyjne na rynku- targowisku i całkiem nie drogie- ja za całkiem fajny sweter dałam 30 zł. Koszulki, bluzki - to także można znaleźć i to całkiem nie drogo tylko trzeba mieć chęć na szukanie no i kasę.. z czym u mnie nieco ostatnio krucho bo fundnęliśmy sobie z mężem nowy telewizor i teraz będziemy bo przez 10 miesięcy spłacać.. ale opłacało się wydać tyle kasy.. (hehe.. jeszcze ani złotówki nie wpłaciłam a już piszę o wydawaniu kasy..:-D)

Mariola w któym miejscu są de dziny:confused: Jutro bede na mieście to bym sobie zaglądneła:tak: a nuż coś mi wpadnie w oko:cool2:

Cześć dziewczyny:-) jestem Aga z Legnicy. Mamusią jestem od niedawna, bo od 21 grudnia. Termin miałam tak jak Ty Fanti na 24, ale niunia posłuchała swoich rodziców i wylazła szybciej:-D , więc na Wigilię byłyśmy już w domku.
Córeczka ma na imię Maja i jest cudowna. Wiem co masz na myśli Fanti, pisząc o miłości do swojego synka, ja czuję dokładnie to samo do mojego skarbka.
Zastanowiło mnie to, co piszesz o szczepionkach, że musisz jeździć po Legnicy i ich szukać. Mnie pediatra na wizycie patronażowej poinformował o szczepionkach 5w1 i 6w1, mówił, że jeśli się zdecyduję na 6w1 to ma je w przychodni a gdybym chciała 5w1 to mam tylko wczesniej zadzwonić i oni ją zamówią. Tak więc ja nie musiałam się niczym martwić, poszłam na gotowe.
Wybrałam 6w1, super sprawa - jedno ukłucie w nóżkę (domięśniowo) i po wszystkim, Majunia nawet nie zdążyła się rozpłakać.
Dodam jeszcze, że jestem całkowitą nowicjuszką jeżeli chodzi o jakiekolwiek fora - to jest moje pierwsze. Zaglądam tu od czasu gdy jeszcze byłam w ciąży bo szukałam czegoś o porodach w naszym legnickim szpitalu. Przyznam, że Twój opis porodu Fanti ostro mnie zestresował:-D

Witam serdecznie nową Legniczanke i zachecam do pisania na naszym watku:-)
Napisz nam cos wiecej o sobie, gdzie dokładniej mieszkasz czym sie zajmujesz itp. No i napisz nam coś o swoim słoneczku no i pokarz jakies fotki :-)

A tym czasem Pozdrawiam i mykam na spacerek tzn na kontrole do Pana doktora:cool2: bo dziś taka śliczna pogoda u nas ze az szkoda w domu siedziec:tak:

reklama
Agnpro, szczepionka 6w1 chroni przed błonicą, tężcem, krztuścem, polio, Hib i WZW B, dzięki niej ogranicza się liczbę wkłuć z 12 do 4 w ciągu pierwszych 18 miesięcy życia. Ja za 6w1 płaciłam 200zł ( za 1 sztukę, bo po 6 tygodniach jest kolejna, a po następnych 6 ostatnia), ale naprawdę warto:tak: Więcej informacji znaidziesz w kalendarzu szczepień, który z pewnością dostałaś w szpitalu:-)

Do góry