reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A może są jakieś mamusie lub przyszłe mamusie z Legnicy??

Czuję się bardzo dobrze, według moich obliczeń to 6-7 tydzień a ja nie zauważyłam u siebie większych objawów z wyjątkiem obolałych piersi. Więc gdybym miała iść na tą wizytę za 2 tygodnie to byłby już ok 9 tydzień więc może zamiast tego usg "od środka" mogłaby zrobić to normalne. Tylko czy 9 tydzień to nie zbyt późno na pierwszą wizytę u ginekologa. Ten twój lekarz dałby L4 na pierwszy trymestr przynajmniej??

Ostatnia edycja:
reklama
Czuję się bardzo dobrze, według moich obliczeń to 6-7 tydzień a ja nie zauważyłam u siebie większych objawów z wyjątkiem obolałych piersi. Więc gdybym miała iść na tą wizytę za 2 tygodnie to byłby już ok 9 tydzień więc może zamiast tego usg "od środka" mogłaby zrobić to normalne. Tylko czy 9 tydzień to nie zbyt późno na pierwszą wizytę i ginekologa.

z punktu widzenia ekonomicznego tj. becikowego muszisz zjawic sie do 10 tygodnia ciąży:-)
moja znajoma była w połowie 3 miesiaca bo nic złego sie nie działo.

my nie moglismy sie doczekac (no i sytuacja nas do tego zmusiła) wiec gnalismy ile sił w nogach do lekarza:-)

a na usg przez faldy brzuszne moze byc za wczesnie, no ale o tym na pewno zdecyduje lakarz:-)

w razie czego mozesz pierwsza wizyte prywatnie, a pozniej na nfz - zawsze to taniej, bo duza oszczednosc na wszytkich badaniach krwii itd.
ja za wszystko co miesiac, o zgrozo:-), płacę, ale taka podjelismy decyzje na poczatku
a teraz przed nami usg 3d i tu dopiero bedzie wydatek:-D

Za to jaki efekt takiego usg :)
Ja jednak wstrzymam się z wizytą do dr. Ewy a jak coś mi nie będzie odpowiadać to pójdę gdzieś prywatnie.

Ostatnia edycja:
możesz mi przysłać jego nr telefonu i adres gdzie i kiedy przyjmuje? Trzeba wcześniej zadzwonić czy idziesz z marszu??

ide z marszu:)

przyjmuje w gabinecie koło restauracji visa`a`vie. naprzeciw rossmana na najswietrzej marii panny jest boczna uliczka, i idac włsnie od rossmana, to brama wejsciowa po lewej stronie - jest opisana tabliczkami na scianie. od drugiej strony, to jak idziesz od urzedu miasta w strone galerii piastów to skrecasz w lewo w uliczke poprzedzającą knajpę "klimaty".
lekarz przyjmuje w pon, wtorki i piątki
szukam numeru :-)
zaraz napisze

Jutro idę do lekarza i się okaże co mam w tym brzuchu :) pierwszy raz do męskiego ginekologa :) wkręcam sobie że to nie facet tylko lekarz ;) najważniejsze żeby powiedział co we mnie siedzi czy coś tam siedzi :) dzisiaj mnie niezły ból chwycił w podbrzuszu prawie się zwinęłam ale na szczęście zero krwi więc może tak ma być. Zobaczymy.

Jutro idę do lekarza i się okaże co mam w tym brzuchu :) pierwszy raz do męskiego ginekologa :) wkręcam sobie że to nie facet tylko lekarz ;) najważniejsze żeby powiedział co we mnie siedzi czy coś tam siedzi :) dzisiaj mnie niezły ból chwycił w podbrzuszu prawie się zwinęłam ale na szczęście zero krwi więc może tak ma być. Zobaczymy.

powodzenia:-)

daj znac po wizycie co i jak

Lekarz twierdzi że to 4-5 tydzień (więc widać że się pomyliłam, ale to przez to że mam długie cykle). Nie dostałam jeszcze skierowania na żadne badanie krwi co mnie trochę zdziwiło no ale to on jest lekarzem, może następnym razem da. Mam si zgłosić za 2 tygodnie już. A co tam u Was??

reklama
a zadowolona jestes z lekarza??
minął dyskomfort meskiego gina:-)??

u nas ok:-) wczoraj mialam niestety dzien słabosci i najadłam sie frytek;-), chociaz u mnie to wszytko wyglada tk ze I trymestr zakonczylam z wynikiem -7 kg, a dopiero ostatnio udalo mi sie zrobic 0,1kg na plusie:-)

poza tym nuda i katar, musze siedziec w domku i zaczyna mnie nosic ( na drutach zaczelam juz z braku zajec robic) no i wpadłam w szal zakupowy. jak tylko znajde fajny sklep to zaczynam tracic kontrole nad soba i juz mam 2 reklamówy uniwersalnych pciochów, body i kombinezonów:-)

Do góry