reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

A może są jakieś mamusie lub przyszłe mamusie z Legnicy??

Agula moja Julcia jak do tej pory to jadła marczewkę z jabłkiem i owoce leśne deserek i smakował jej i jeden i drugi :tak:
Normalnie niemoge się napatrzyć na włoski twojej Majeczki taka kudłata jest, napewno gorąco bidulce w taki upał :tak::baffled:

reklama
Agnieszka super minka Majki po marcheweczce.. :-) Widać, że bardzo smakowało..:tak:
Eh.. te nasze maleństwa też się męczą upałami..:baffled: dziś mały był bardzo marudny.. u nas tak jak u Ciebie Agnieszka, na spacery wychodzimy dopiero po 14-15 ale za to do późna (o ile można tak powiedzieć) siedzimy na dworze.. wracamy dopiero na kąpiel czyli ok 20. wszelkie jedzonko na dworze.. zazwyczaj siedzimy na ogródku po spacerze czy to u moich rodziców czy u nas.. u nich jest lepiej bo dużo wysokich drzew więc jest przyjemny chłodek w cieniu.. u nas stawiamy parasole od słońca..
A dziś chciałam się Wam pochwalić, że Oliwierek pierwszy raz zaliczył kąpiel w baseniku.. ależ miał radochy.. basenik postawiliśmy na kocu, mąż przyniósł ciepłą wodę i pod parasolem by cały czas był w cieniu mały się chlapał przeszło godzinę po czym zasnął jak suseł..:-) Od razu przeszło mu marudzenie..:-) chyba częściej będziemy tak robić.. :tak: co prawda efekt był taki, że wcześniej był głodny i zmęczony do nocnego snu i jak zazwyczaj ok 21 idzie się kąpać tak dziś już o 20 była nocna butla kaszki.. :tak: ale za to jaki był radosny..
Zostawiłam aparat u mamy ale jutro mimo wszystko pokażę Wam jak wyglądało jego chlapanie..:tak:
Agata cieszę się, że jest lepiej u Was..:tak: trzymam kciuki by następne 29 dni było w takich dobrych humorkach.. i następne lata także..;-)

Kurcze ale burza się zapowiada.. :no:błyska już od godziny a teraz zerwał się wiatr..jak tak dalej pójdzie to będziemy spali przy zamkniętych oknach.. udusimy sie..:no:

Ale mam dobrą wiadomość dla Agnieszki i Agi..
:tak::tak::tak: JUTRO NASZE PIERWSZE ŚWIĘTO !!!:tak::tak::tak:
:happy::happy::happy:PIERWSZY RAZ ŚWIĘTUJEMY
:happy::happy::happy:
:happy::happy::happy:DZIEŃ MAMY !!!!:happy::happy::happy:
Agata i Ewelina już wprawione w boju, że tak powiem.. ;-)ale my we trzy dopiero początkujące mamusie.. ależ się cieszę.. od jutra zaczynamy świętowanie.. bo pojutrze Oliwierek będzie miał swoje pierwsze imieninki..:-) Aga a jak u Was?? Kiedy obchodzicie??:confused: W maju czy listopadzie??:confused:

Agata u mnie było podobnie - stres przedślubny i takie tam, że tydzień przed ślubem byliśmy tak skłóceni, że nie pytaj. A co do teściowej - hmmm nie będę się nic wypowiadać, bo nie ładnie jest źle mówić o ludziach ale ja mam taką prawdziwą teściową z kawałów. Niestety jutro muszę do nic jechać, bo to dzień matki. Żeby nie stracić humoru temat teściowej zamknięty.

Mariola super pomysł z basenikiem - my niestety nie mamy możliwości "rozłożenia" się. z basenem, ale wakacje tuż tuż i Olikowi też coś trzeba sprawić ;-)

Kurcze ale burza się zapowiada.. :no:błyska już od godziny a teraz zerwał się wiatr..jak tak dalej pójdzie to będziemy spali przy zamkniętych oknach.. udusimy sie..:no:

Ale mam dobrą wiadomość dla Agnieszki i Agi..
:tak::tak::tak: JUTRO NASZE PIERWSZE ŚWIĘTO !!!:tak::tak::tak:
:happy::happy::happy:PIERWSZY RAZ ŚWIĘTUJEMY
:happy::happy::happy:
:happy::happy::happy:DZIEŃ MAMY !!!!:happy::happy::happy:
Agata i Ewelina już wprawione w boju, że tak powiem.. ;-)ale my we trzy dopiero początkujące mamusie.. ależ się cieszę.. od jutra zaczynamy świętowanie.. bo pojutrze Oliwierek będzie miał swoje pierwsze imieninki..:-) Aga a jak u Was?? Kiedy obchodzicie??:confused: W maju czy listopadzie??:confused:

Jak fajnie być mamą - super, cieszę się, że o jedno święto więcej :tak:.

A imieninki jutro ma się rozumieć - pamiętna data :-)

Agata u mnie było podobnie - stres przedślubny i takie tam, że tydzień przed ślubem byliśmy tak skłóceni, że nie pytaj. A co do teściowej - hmmm nie będę się nic wypowiadać, bo nie ładnie jest źle mówić o ludziach ale ja mam taką prawdziwą teściową z kawałów. Niestety jutro muszę do nic jechać, bo to dzień matki. Żeby nie stracić humoru temat teściowej zamknięty.
Bo to jest tak, że jak narzeczeństwo mieszka osobno to w chwilach złości każde rozchodzi się do swego domku, w swą stronę i spotykają się następnym razem z nieco opadniętymi emocjami.. jednak jak się mieszka razem to nie da się ochłonąć i podejść do wszystkiego z nowym spojrzeniem.. też to znam z autopsji.. Moja teściowa zmarła na pół roku przed naszym ślubem więc nie o nią tu szło.. ot poprostu myślę, że nerwówka przedślubna inaczej się udziela nam kobietom a inaczej facetom.. my chcemy wszystko dopiąć na ostatni guzik a facetom jest właściwie wszystko jedno.. i to nas najbardziej wkurza.. i wtedy każdy powód jest dobry.. wybuchamy w najmniej odpowiednim momencie.. Ale Agata spokojnie.. już niedługo będziecie się z tego śmiali jak np my z Piotrkiem..:tak:

reklama
Agula moja Julcia jak do tej pory to jadła marczewkę z jabłkiem i owoce leśne deserek i smakował jej i jeden i drugi :tak:
Normalnie niemoge się napatrzyć na włoski twojej Majeczki taka kudłata jest, napewno gorąco bidulce w taki upał :tak::baffled:

Kudłatek z niej, to fakt :-) Zanim ją urodziłam, byłam przekonana, że będzie łysa bo my nie grzeszymy nadmiarem włosów :tak::-) Ale byliśmy zdziwieni jak wyszła taka włochata :tak: a upały chyba jej nie przeszkadzają, bo nie jest nadmiernie marudna :tak:

Do góry