reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

A może są jakieś mamusie lub przyszłe mamusie z Legnicy??

Majeczko Wszystkiego najlepszego z okazji skończenia 5 miesięcy twojego życia:-) Życzymy ci dużo zdrówka i radości z każdego kolejnego dnia twojego barwnego życia :-)

reklama
Mariola na komunie było super :tak: jak poszliśmy na 9.30 na mszę to wróciliśmy dopiero po 20 :tak: impreza była w Kawiarni Maska w rynku:-) Jedzonko pyszne, najadłam się po uszy:-) a dziś żałuje bo pewnie z 2kg przytyłam:-D A w prezencie kupiliśmy śliczne złote kolczyki z cyrkoniami i do tego przywieszkę Matki Boskiej:-) No i oczywiście bombonierkę i Kartkę formatu A4

Poniżej kilka zdjęć:-)

Majeczko, wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia 5-go miesiąca życia. Słoneczko rośnij duża i bądź zdrowa - życzy Oliver z mamą

Hejka, witam po dłuższej nieobecności - dzień jak co dzień, jak szybko się zaczyna tak szybko się kończy. Mamy ładną pogodę, więc większość czasu na spacerkach, chociaż dzisiaj już mnie tak nogi bolą, że Oli miał "udawany" spacerek (na balkonie).

Właśnie dowiedziałam się, ze moja koleżanka jest od soboty na porodówce i już ponad 36 godzin :szok: rodzi. Jak ja współczuję bidulce - ok. godz. 14 miała dostać kroplówkę i na razie od tego czasu nie wiem co się z nią dzieje, bo jej mąż ma wyłączony telefon. Aż mi się przypomniał mój poród, który w porównaniu trwał tylko albo i aż 4 godz.
Jak to jest - dziewczyna od samego początku miała komplikacje, prawie całą ciąże przeleżała w szpitalu na patologii. Miała chyba wszystkie dolegliwości ciążowe typu wymioty, anemia, zatrucie, nadciśnienie itp. to miała nadzieję, że przynajmniej poród będzie lekki - a tu, proszę od godz. 3 z soboty na niedzielę ma bóle i nic.
Normalnie jestem taka jakaś zdenerwowana, a przede wszystkim wkurzona dlaczego męczą ją tyle i nie zrobią cc. I jak tu po takich przykrych doświadczeniach mieć ochotę na dzieci :confused:

Majeczka bardzo dziękuje za wszystkie kolorowe życzenia i przesyła całuski dla wszystkich cioć z BB :-):tak:

Agata ale wystroiłaś Julcię, że hej, normalnie mała księżniczka :tak: A Majka ma takie same rajstopki ;-)( to ten dobry gust Legniczanek ) :-)

Aga mam nadzieję, że Twoja koleżanka już urodziła i cieszy się swoim maleństwem, w każdym razie trzymam za nią kciuki :tak:

Agnieszka jeszcze jeden słodki pysiaczek przekaż Majeczce.. tym razem od Oliwierka..;-)
Aga jak przeczytałam co przeżywała (mam nadzieję, że wszystko już za nią) Twoja koleżanka to przypomniał mi się czas spędzony na porodówce.. :wściekła/y: Niestety mamy taką a nie inną służbę zdrowia..:no: 36 godzin..:no: u mnie to nie na godziny się liczyło a na dni..:-( 3 dni samej porodówki... eh.. trzymam kciuki by wszystko u Twojej koleżanki było już dobrze i by już cieszyła się swoim maleństwem..:tak:
Agata śliczna z Was rodzinka.. taka wystrojona.. tylko do pełni brakuje z Wami Sandruni..A co do tych rajtuzek.. nie uważasz, że małej mogło być za gorąco?? Przecież wczoraj był ukrop.. dzieciom też jest gorąco.. :baffled:
Mój mały np dziś był w koszulce z krótkim rękawem, spodenkach i to wszystko.. w międzyczasie siedzenia na ogródku i spodenek nie miał.. a czapka to tylko z daszkiem i to w momencie jak był na rękach na słońcu.. skarpet nie da sobie ubrać w taki upał.. wczoraj podobnie był ubrany..

Hej..
Ja tylko an chwilkę dzisiaj...
Majeczko
wszystkiego naj naj naj.... w tym twoim cudownym 5 miesiącu życia....

Oświadczam wszem i wobec, że jest nas o 1 więcej.
Lekarze się "zlitowali" i ok. godz. 17 zrobili jej cc, bo stwierdzili, że chyba dziecko jest duże i sama nie urodzi. I tak przyszedł na świat Michałek waga 3950 g i mierzy 60 cm :tak:. He, he ale długi. Dodam, że Judyta jest mojej "postury", a może i trochę chudsza :-D. Najważniejsze, że już po wszystkim i mam nadzieję, że jest ok.

Aga.. super, że koleżanka Judyta ma to już za sobą..:-):tak: bo już mnie palce bolały od trzymania kciuków..;-)

reklama
Aga to świetnie, że już po wszystkim, jak tylko będziesz miała okazję to pogratuluj od nas koleżance takiego dorodnego synka :tak::-)

Mariola pysiak od Oliwierka przekazany i odwzajemniony :-D

Do góry