reklama
Aga no to super, że Olik tak dzielnie zniósł szczepienie.Mam nadzieję, że z bioderkami będzie ok żeby to tylko nie była dysplazja Może do wizyty ortopedycznej zastosuj szerokie pieluchowanie a co Ci radził pediatra?
Juleczko 100 lat.. najsłodsze ciumaki z okazji 4 mini urodzinek...
Gratulacje także dla Olivera.. dzielny z Ciebie facet Olivereczku i jaki już duży.. czyżbyś chciał dogonić swego starszego imiennika??;-)
Aga nie martw się niedociągnięciami ortopedycznymi u Oliverka.. dzieci urodzone przez cc a zwłaszcza chłopcy często muszą być "ćwiczeni" lub szeroko pieluchowani.. ale to bardzo szybko mija.. Głowa do góry.. będzie ok.. a być może że ortopeda nie potwierdzi słów pediatry.. u nas np tak było.. dwóch pediatrów kazało szeroko pieluchować, trzeci powiedział że nie ma potrzeby a ortopeda zupełnie wykluczył jakiekolwiek nieprawidłowości..
A ja się podpinam pod życzenia....:-)100 LAT I CIUMAKI DLA JULECZKI
100 lat!!!!!!
Aga gratulacje dla dzielnego synka!!! A bioderka to ortopeda może jedynie ocenić, bo pediatrzy to wiadomo.....
Mariola dobrze że dałaś znak życia...
Jeśli o mnie chodzi jestem za, i jeśli reszta nie ma nic przeciwko to mogę zadziałać aby było dobrze...hmmmm??
Dajcie znać TAK czy NIE
Mariola dobrze że dałaś znak życia...
Jeśli o mnie chodzi jestem za, i jeśli reszta nie ma nic przeciwko to mogę zadziałać aby było dobrze...hmmmm??
Dajcie znać TAK czy NIE
A na zajęciach luzyyyy, wczoraj zamiast siedzieć na dwóch ostatnich godzinach wszyscy się zerwałyśmy, a ja z dwiema kumpelami zaliczyłyśmy piwko i tortille u Efeza:-)
Szczerze to z czystym sumieniem mogę powiedzieć że zakończenie semestru to już tylko czysta formalność:-)
Szczerze to z czystym sumieniem mogę powiedzieć że zakończenie semestru to już tylko czysta formalność:-)
Dziewczyny dzięki za słowa otuchy - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z bioderkami Oliverka (bo nie dopuszczam innej możliwości ) i póki co nie martwię się na zapas. Ale optymizmem zawiało ;-).
A tak na poważnie to pediatra miała trochę niewyraźną minkę jak powiedziałam o swoich wątpliwościach co do bioder (wcześniej już zauważyłam nierówne fałdki, a kilka dni temu stwierdziłam, że jedna noga jest krótsza od drugiej - pięty przy wyprostowanych nogach nie łączą się). No i pani doktor dodatkowo zauważyła nierówne pośladki. Niby wszystko brzmi groźnie ale zanim nie obejrzy go specjalista nie wpadam niepotrzebnie w panikę. W przyszłym tygodniu idziemy do Gagaczewskiego, bo on przyjmuje bez czekania "od ręki". A póki co to od jakiegoś czasu wkładam małemu szeroko złożony ręcznik.
A tak na poważnie to pediatra miała trochę niewyraźną minkę jak powiedziałam o swoich wątpliwościach co do bioder (wcześniej już zauważyłam nierówne fałdki, a kilka dni temu stwierdziłam, że jedna noga jest krótsza od drugiej - pięty przy wyprostowanych nogach nie łączą się). No i pani doktor dodatkowo zauważyła nierówne pośladki. Niby wszystko brzmi groźnie ale zanim nie obejrzy go specjalista nie wpadam niepotrzebnie w panikę. W przyszłym tygodniu idziemy do Gagaczewskiego, bo on przyjmuje bez czekania "od ręki". A póki co to od jakiegoś czasu wkładam małemu szeroko złożony ręcznik.
reklama
Gratulacje także dla Olivera.. dzielny z Ciebie facet Olivereczku i jaki już duży.. czyżbyś chciał dogonić swego starszego imiennika??;-)
Chyba tak, próbuje nadrobić te dwa miesiące różnicy.
Nawet Panie na szczepieniu były zaskoczone, że on ma tylko 3 miechy, bo jak to powiedziały: "wygląda i zachowuje się na przynajmniej dziecko 5-cio miesięczne".
A z tym zachowaniem to chodziło o to, że nie tylko sztywno trzyma główkę ale i podnosi się sam do pozycji półleżącej, no i jeszcze śmiały się jak zapiera się sztywno nóżkami. Śmiały się, że na następne szczepienie to już sam przyjdzie - he, he. Gdzie ten mój malutki niemowlaczek, który leży w beciku .