reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

A może są jakieś mamusie lub przyszłe mamusie z Legnicy??

reklama
Aga no to super, że Olik tak dzielnie zniósł szczepienie.Mam nadzieję, że z bioderkami będzie ok:tak: żeby to tylko nie była dysplazja:no: Może do wizyty ortopedycznej zastosuj szerokie pieluchowanie:confused: a co Ci radził pediatra?

Juleczko 100 lat.. najsłodsze ciumaki z okazji 4 mini urodzinek...
Gratulacje także dla Olivera.. dzielny z Ciebie facet Olivereczku :tak: i jaki już duży.. czyżbyś chciał dogonić swego starszego imiennika??;-)

Aga nie martw się niedociągnięciami ortopedycznymi u Oliverka.. dzieci urodzone przez cc a zwłaszcza chłopcy często muszą być "ćwiczeni" lub szeroko pieluchowani.. ale to bardzo szybko mija.. :tak: Głowa do góry.. będzie ok.. a być może że ortopeda nie potwierdzi słów pediatry.. u nas np tak było.. dwóch pediatrów kazało szeroko pieluchować, trzeci powiedział że nie ma potrzeby a ortopeda zupełnie wykluczył jakiekolwiek nieprawidłowości..

Tak niedawno maleńka Juleńka - a teraz już pannica.
Słoneczko dużo zdrówka i słodyczy Oliverek z mamą tobie życzy.

Aga gratulacje dla dzielnego synka!!! A bioderka to ortopeda może jedynie ocenić, bo pediatrzy to wiadomo.....:dry:

Mariola dobrze że dałaś znak życia...:tak:
:tak:Jeśli o mnie chodzi jestem za, i jeśli reszta nie ma nic przeciwko to mogę zadziałać aby było dobrze...hmmmm??
Dajcie znać TAK czy NIE:confused:

A na zajęciach luzyyyy, wczoraj zamiast siedzieć na dwóch ostatnich godzinach wszyscy się zerwałyśmy, a ja z dwiema kumpelami zaliczyłyśmy piwko i tortille u Efeza:-):tak:
Szczerze to z czystym sumieniem mogę powiedzieć że zakończenie semestru to już tylko czysta formalność:-):tak:

Dziewczyny dzięki za słowa otuchy - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z bioderkami Oliverka (bo nie dopuszczam innej możliwości :tak:) i póki co nie martwię się na zapas. Ale optymizmem zawiało ;-).

A tak na poważnie to pediatra miała trochę niewyraźną minkę jak powiedziałam o swoich wątpliwościach co do bioder (wcześniej już zauważyłam nierówne fałdki, a kilka dni temu stwierdziłam, że jedna noga jest krótsza od drugiej - pięty przy wyprostowanych nogach nie łączą się). No i pani doktor dodatkowo zauważyła nierówne pośladki. Niby wszystko brzmi groźnie ale zanim nie obejrzy go specjalista nie wpadam niepotrzebnie w panikę. W przyszłym tygodniu idziemy do Gagaczewskiego, bo on przyjmuje bez czekania "od ręki". A póki co to od jakiegoś czasu wkładam małemu szeroko złożony ręcznik.

reklama
Gratulacje także dla Olivera.. dzielny z Ciebie facet Olivereczku :tak: i jaki już duży.. czyżbyś chciał dogonić swego starszego imiennika??;-)

Chyba tak:tak:, próbuje nadrobić te dwa miesiące różnicy.

Nawet Panie na szczepieniu były zaskoczone, że on ma tylko 3 miechy, bo jak to powiedziały: "wygląda i zachowuje się na przynajmniej dziecko 5-cio miesięczne".
A z tym zachowaniem to chodziło o to, że nie tylko sztywno trzyma główkę ale i podnosi się sam do pozycji półleżącej, no i jeszcze śmiały się jak zapiera się sztywno nóżkami. Śmiały się, że na następne szczepienie to już sam przyjdzie - he, he. Gdzie ten mój malutki niemowlaczek, który leży w beciku :-D.

Do góry