reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może Czę-100-chowa???:)

Witaj,nie poszliśmy na szczepienie bo Daruś w nocy dostał katarku mam nadzieję,że to przez zęby. Nic poza tym nie ma tylko katarek.:((Wylogowałam się i zalogowałam ponownie i bez zmian, nadal nic nie działa i znowu mi się rozciąga (czasami nie zawsze), mam już dość tego forum jest nie dopracowane.Jutro jadę kupić małemu kombinezon, a z butkami to się jeszcze wstrzymam.Trochę żałuję,że kupiłam półbuciki Darusiowi mogłam odrazu kupić mu kozaczki. Mało co w tych bucikach pochodzi już muszę mu zakładać skarpetki bo nóżki mu marzną, a na wiosnę już będą za małe.Dla siebie chyba też nie będę kupować półbutów bo jeszcze trochę i zacznę chodzić w kozakach, a narazie starczą mi adidasy i półbuty na obcasie.Kupię sobie jakieś butki wygodne na wiosnę.A ty już kupiłaś coś Ani i sobie?Pozdrawiam

reklama
Witam.
Ania ogląda teraz te milusie stworki z antenkami :-D:laugh2::happy:
:dull:.
Ja chyba też kupię pastę i spróbuję umyć Ani ząbki, bo jej się w końcu popsują :baffled:. Ale już czuję jaka będzie awantura. A jak usuwasz Darkowi pastę? NIestety jeszcze nie umieją maluchy wypluwać.
Ania najwięcej mówi po swojemu (i ostro z nami tak dyskutuje :laugh2:). A tak po naszemu to mówi mama, tata, baba, dada, kawa, da, kaka, nie, niania, asia :-D:laugh2:.
A czy Daruś też dostaje powera wieczorem? czy może "jednostajnie" szaleje?
Właśnie w jak lecą wstawki w teletubisiach i Anię to w ogóle nie interesuje, podeszła do mnie i mnie za bluzkę szarpała. Ogólnie pije cycka w dzień 1x, ale nieraz mnie tak błaga, że jest i drugi raz (ale staram się nie ulegać). No i właśnie zasypia tak jeszcze przy cycku. W nocy oczywiście na dobranoc jest cycek i w nocy kilka razy jeszcze niestety, bo się często wybudza. Tak ze 3-4 do czasu aż wstaniemy. Z tym, że daję jej już tylko prawego cycka, z lewym mam już z głowy.
A jak u Darka z zasypianiem w dzień?
Ania zasypia (też się zdarza) na spacerze, ale muszę się trochę nałazić zanim zaśnie. A nieraz nie zaśnie... :-(

Witam,
mam prośbę, czy znacie jakiegos sensownego ginekologa - połoznika w Częstochowie? Dostałam maila od przyszłej mamy, która miała fatalne doswiadczenia w pierwszej ciąży i teraz poszukuje dobrego lekarza.
Prosze was dziewczyny o pomoc:-)
pozdrawiam :-)

No szkoda, ze nie udało się zaszczepić Darusia. I jak z katarkiem? Czy to jednak przez zęby?
Czy Darek ma tak, ze rano ma mniejszy apetyt a po południu większy czy zawsze ładnie je? Ania niestety śniadania zjada mało ale potem jest trochę lepiej.
No nie wiem, co z tym forum siędzieje. Ale na pocieszenie - nie tylko Ty masz takie problemy. Miejmy nadzieję, ze wkrótce miną.
Chyba jeszcze trochę Daruś pochodzi w tych półbutach. A może dzieci tak mają z tymi zimnymi nóżkami. Może grubszą skarpetę włożysz jeszcze (jak się zmieści). Ania chodzi w tych swoich bartkach i też nie ma spoconych nóżek po spacerku ale wątpię, żeby jej zimno było. Są jużtrochęzdarte nawet, ale niech je zużywa bo niedługo się nie przydadzą.
(stoi koło mnie i płacze w jednym celu... już mi się chce na kolana władować)
Ja też sobie nie kupię tych półbutów, jakoś wytrzymam, może na wiosnę będzie coś co mi się spodoba... Ani też jeszcze nic nie kupiłam, ale może w ten weekend.
Kończę, bo mam wyjca koło siebie...
pozdrawiam.

Witam,
mam prośbę, czy znacie jakiegos sensownego ginekologa - połoznika w Częstochowie? Dostałam maila od przyszłej mamy, która miała fatalne doswiadczenia w pierwszej ciąży i teraz poszukuje dobrego lekarza.
Mogę tylko polecić moją gin. Pracuje w szpitalu na Mickiewicza a przyjmuje w Komedzie na Sobieskiego (jedyny gin jaki tam przyjmuje). Jak przyszła mama będzie zainteresowana to daj znać. Ja jestem zadowolona z prowadzenia ciąży a przy porodzie był inny lekarz, bo moja akurat była na urlopie daaaaleko (mojej Ani się pospieszyło).
Może jeszcze któraś mama pomoże...

Witam,

Słyszałam, że dobrym ginekologiem jest dr Sikora ostatnio znajoma u niego rodziła i była bardzo zadowolona. Jeśli będziesz zainteresowana to dam namiary.Może mi pomożesz nie chodzą mi emotikonki mimo, że mam wszystko ustawione.Pozdrawiam

Wyjmuję mu palcem wcześniej umoczonym w wodzie i tak kilka razy, a później daję jeszcze małemu szczoteczkę umoczoną w wodzie przegotowanej i sam sobie szoruje. U nas z myciem czasami też jest problem na początku to mu się podobało, a teraz mu się znudziło i muszę czasami trochę się pomęczyć ale mam nadzieję, że z czasem będzie to rutyną. :)To Ania dużo już mówi kawa, asia no proszę, proszę.Daruś szaleje przez cały dzień, a wieczorem to się trochę wycisza i dzięki temu szybko zasypia z tym, że muszę być przy nim i się do niego tulić, bo od trzech dni zasypia bez cycusia i w nocy też już mu nie daję, dostaje już tylko raz rano jak się wybudza.W dzień mały śpi tylko raz ok.12.30 i trwa to zazwyczaj godzinę żadko dłużej, zanim zaśnie muszę go ponosić na rękach bo i naczej by nie zasnął, ale niestety mój krzyż przez to cierpi. :(

Oj nie wiem mam taką nadzieję gorączki nie ma czasami zakaszle ale to chyba przez wydzielinę z nosa za to mnie coś wzięło mam katar i trochę gardło mnie boli, jak ja nie znoszę zimna, ja chcę lato!!!!!!!!!!!Daruś zawsze je po tyle samo bez względu czy to dzień czy noc.Ostatnio przeniosłam butlę z mlekiem z 17 na rano na 5, a tak dla przypomnienia to jego posiłki wyglądają tak:5- 200 mleka, 8- cycuś, 9- (parówka,jajo, jajecznica, serek już bez chlebka bo przestał mu smakować) oczywiście w każdy dzień coś innego, 11-200 kaszki, 14.30 obiadek (zupka), później jakiś owoc, deserek, kisiel, bułeczka słodka, czasami lecz żadko zje kromeczkę chlebka, 20- 200 mleka, 23- 220 kaszki, w między czasie soczki i jakieś przekąski jak (wafelki,paluszki,chrupki).Jak chodzi to jest wszystko w porządku nóżki mu marzną jak siedzi w wózku, a nie pozwoli się przykryć kocem no chyba, że śpi.Wczoraj byliśmy po kombinezon dla Darusia, widziałam śliczny z wójcika ale jak zobaczyłam cenę to o mało bym zawału nie dostała 267 zł. Oczywiście nie kupiłam tyle kasy na jeden sezon to przesada ale nie ukrywam bardzo mi się podobał. Niestety nie udało nam się nic kupić ale spodobał mi się jeden na placu jacka jutro ma być nowa dostawa to w poniedziałek pojadę to mam nadzieję, że kupię.Wczoraj dowiedziałam się, że mojej znajomej córeczka się poparzyła ma 4 latka, jej tatuś zrobił sobie kawę, a ona po coś sięgała i tą kawę na siebie wylała koszmar. Mała poparzyła sobie całą górną klatkę piersiową oparzenia 1 i 2 stopnia, Aga się martwi, żeby nie było tylko blizny bo to przecież dziewczynka ale mam nadzieję, że ślad nie zostanie teraz są różne maści skuteczne i może jakieś lampy albo coś w sumie się nie znam. Ile niebezpieczeństw czycha na nasze dziecie aż strach myśleć. :(Pozdrawiam

Czemu mi się to wszystko zlewa, przecież robię przerwy żeby było przjrzyściej. Może trzeba coś znowu ustawić? doprowadza mnie to wszystko do szału, oj coś nie mam dzisiaj nerwów.

reklama
Witam,

tu podaję Ci adres forum częstochowskiego tam są różne opinie na temat lekarzy gin.Gazeta.pl : Forum : Cz

Do góry