reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może Czę-100-chowa???:)

Jak się czuje Daruś? katarek przeszedł? A Twoje gardło i katar?
Z tym jedzeniem Ania ma po tatusiu. Mało rano, później więcej. Mleka modyfikowanego dalej nie lubi. Ale muszę ją przyzwyczajać po trochu do niego.
Harmonogram posiłków: noc cycek (2-4 razy do ok. 8mej rano), ok. 9.30 śniadanie - kaszka, serek, kanapka do wyboru (mojego ;-)), koło 12tej jakiś owoc, ok.13tej obiad, w międzyczasie do podwieczorku kinderek np., koło 17-18tej podwieczorek, np. kanapka czy drożdżówka, po 19tej kolacja - jogurt z cheerios, jogurt z owocami, serek, parówka z chlebem, na dobranoc cysiu. W międzyczasie picie - ostatnio herbatka zielona jaśminowa bez cukru lub woda niegazowana. Ostatnio ulubiony kubek to niekapek aventowski. Kaszka jest jedzona łyżeczką i rano jest to około 50-70 g.
Zabójcze ceny kombinezonów :szok::szok:. 267 zł to czysta przesada, nawret 167 to też dużo. Kupiłaś coś w końcu na placu jacka? jeśli tak to wklejaj fotkę i podaj cenę.
Jak czuje się córeczka Twojej znajomej poparzona kawą? Chwila nieuwagi...
Oby nie pozostały ślady...
Spać mi się chce, mała też już padła - mam wolną jedną rękę, na drugiej mi śpi Anna z cycusiem...
pa pa

reklama
Bardzo dziękuję, nawet nie wiedziałam, że to tak szybko pójdzie, wyobrażałam sobie, że będzie płach, histeria a tu proszę. Któregoś dnia poprostu zastąpiłam cycusia butlą z mlekiem no i się udało nawet się nie upominał.Może to tak łatwo poszło dlatego, że wcześnie przez kilka tygodni nie jadł w dzień i zasypiał bez cycusia, kto wie?Spróbuj Anię najpierw odzwyczaić w dzień to może i z nocnym zasypianiem u Was też szybko pójdzie, może warto spróbować.

To nieźle, Ania tak późno chodzi spać, a mój to już o 20 smacznie śpi i tak codziennie. Z jednej strony to dobrze, bo człowiek ma wieczór dla siebie, ale z drugiej stony to przekopane bo jak idziemy na imprezkę to musimy już zbierać się przed 19 bo mały już marudzi, a nie uśnie nigdzie prócz naszego łóżka.

Daruś już zdrowy i mamy nowego ząbka, dziwne bo wyszła 5, a my ciągle 3 wypatrujemy i nima, co one sobie myślą! Jak do tej pory to wychodziły pokolei,a teraz coś się zmieniło mam nadzieję, że nie będzie miał odstępów za dużych.Ja jeszcze nie dokońca zdrowa jestem, aczkolwiek już pomału mi przechodzi.Próbowałaś samo mleko czy może z kaszką? Z kaszką jest lepsze i bardziej syte może Ani będzie bardziej smakować.Daruś od kiedy zaczął jeść mleko z butli to przesypia mi całą noc nie to co wcześniej, też mi się ze 3-4 razy wybudzał, już myślałam, że tak zostanie.Niestety miała przywieźć w sobotę no i przywiozła ale takie ponure, że szkoda gadać i niestety jeszcze nic nie kupiliśmy. Pojedziemy chyba w niedzielę na giełdę może tam nam się uda kupić, zobaczymy.Ania ma już kombinezon? Rany już się goją, ale chirurg powiedział, że przebarwienia zostaną. Gorzej z samą Weroniką, bo ma uraz psychiczny i w momencie kiedy trzeba zdjąć bluzkę, nie mówiąc już o zmianie opatrunku to jest straszny krzyk i płacz ze strachu. A jeszcze gorzej jak trzeba jednak zrobić coś więcej. Chcą się z nią wybrać do psychologa jak już nie będzie nosiła żadnych bandaży i mają nadzieję, że nie zostanie po tym wydarzeniu żaden ślad w jej psychice. Trzeba być dobrej myśli. Może słyszałaś o jakiejś maści skutecznej na usunięcie takich przebarwień, albo innych metodach?Zazdroszczę Ci emotikonek, mnie nikt nie może pomóc muszę chyba zaczekać może bardziej dopracują to forum i wówczas każdy będzie mógł ich używać. Może zapytasz się męża co może być u mnie przyczyną?Pozdrawiam

WItam.
U mnie chyba nie obejdzie się bez płaczu i histerii i kilku zarwanych nocy. ANia to wieeeelki cycuśnik i tak łatwo z cycka nie zrezygnuje. A na butle Ania nie pójdzie. Spróbuję, ale czarno to widzę. Po prostu jej nie smakuje mleko modyfikowane. Nawet kupiłam jej waniliowe ale to nadal modyfikowane i strrrraszne w smaku. Trudno mi jest ją uśpić bez cycka w dzień a w nocy jeszcze gorzej by poszło. muszę wyeliminować to dzienne karmienie i zobaczymy. Ale ona jak dostanie cycka o 11-12tej to o 18tej już się prosi. Muszę ją czymś zająć w tym czasie a najlepiej jakby mnie ktoś zastąpił w tym czasie, co z oczu to z serca. Ale mąż ostatnio wracał później i nici z tego.
W nocy ANia budzi się co chwilę, gorzej niż jak była niemowlęciem i ja zaspana daję cyca i z głowy. Muszę to też wyeliminować. Ponosze ją trochę i może zaśnie. Tylko nieraz np. nie pamiętam skąd mała wzięła się w naszym łóżku... mam jako-taki plan ale trudniej z realizacją :baffled::sick::eek:
A jak u Ciebie z nawałem mleka? Czy Daruś jużcałkowicie zrezygnował?

To nieźle, Ania tak późno chodzi spać, a mój to już o 20 smacznie śpi i tak codziennie. Z jednej strony to dobrze, bo człowiek ma wieczór dla siebie, ale z drugiej stony to przekopane bo jak idziemy na imprezkę to musimy już zbierać się przed 19 bo mały już marudzi, a nie uśnie nigdzie prócz naszego łóżka.
Ania w ten wieczór poszła tak późno spać. Zazwyczaj zasypia na wspólnej bo kąpiemy ją tuż przed filmem. Ale tego feralnego dnia spała 2,5 godziny w okolicach południa i nie chciało jej siępóźniej.
Lubię jak Ania chodzi wcześniej spać, bo mam chociaż trochęczasu dla siebie a takto nic nie zrobię z dzieckiem przy cycku lub latającym po pokoju.
A z tymi imprezami faktycznie przechlapane. Ania do 21tej wytrzyma spokojnie, bo zazwyczaj wieczorem się nakręca i jak się moze bawić to nie poczuje zmęczenia. Najwyżej po drodze padnie.

To dobrze, ze o zęba chodziło. Ania ma cztery na górze (1 i 2) i jedynki na dole i co ciekawe, nie widzę, żeby dwójki dolne miały wychodzić, tylko widać jak rosną jej 3ki i 4ki :szok::szok:. No ciekawe, co to z tego wyjdzie. Na dodatek wydjae mi się, że ma obitą górną jedynkę. Muszę z tym iść do dentysty. Tylko widzę, jak Ania pokazuje dentyście ząbki :)wściekła/y::no::baffled::crazy::no2::ninja2:).
A jak Twoje zdrówko? Ja siętrochę obawiałam przeziębienia bo wczoraj myłam okno i mnie trochę przewiało, ale na razie, odpukać spoko, więc chyba ominie mnie ta przyjemność.
Ania oddzieliła kawę od krowy, mówi kowa (co brzmi podobnie do kawa, to o jest między "a" a "o". :-):rofl::rolleyes2::biggrin2:.
Próbowałam różne kombinacje mleka i nic. Z kaszką czy bez, nie podchodzi jej. Też wolałabym jej dać butlę (kubek) mleka z kachą na noc i mieć spokój. Kiedyś miałam w planach poić małą w nocy wodą, ale plany spełzły na niczym.
Ania nie ma jeszcze kombinezonu a ma się już niby ochłodzić. Chciałam jej na 1go maja kupić, ale tam mają jednoczęściowe więc niech się ugryzą. W sobotę planujęzakupy. Najwyżej kupię kurteczkę a potem dokupię spodnie same. Zobaczymy jak to w praniu wyjdzie, nóż widelec jakaś okazja się trafi...
Niestety nie słyszałam o żadnej maści na przebarwienie, tym się chyba medycyna estetyczna zajmuje, bo nie wiem, czy takie maści zomogą czy operacja plastyczna czy lasery, hmm... Teraz chyba najważniejsze, żeby psychicznie dziewczynka doszła do siebie.
Odnośnie działania bb mąż mówi, że chyba nie masz wszystkiego załączonego. A jakiej używasz przeglądarki? może zmienisz i coś pomoże? Ja używam Mozilli ale dziewczyny z forum używają explorera i też działa wszystko. Hmm... :baffled::confused:
A jak piszesz odpowiedź to tuż pod spodem jest okno "dodatkowe opcje" i tam się odznacza "wyłącz uśmieszki w tekście". Posprawdzaj sobie jeszcze w panelu użytkownika czy masz wszystko pozałączane. Może Ci coś umknęło?

Cześć
Dopiero nieśmiale zaczynam ale prosze was o pomoc
Po pierwszym porodzie w 2003 r mam niemiłe wspomnienia lekarza
i położnych w szpitalu. Czy wy znacie godnego polecenia ginekologa z prawdziwego zdarzenia????????????????;-)

Słyszałam, że dobrym ginekologiem jest dr Sikora ostatnio znajoma u niego rodziła i była bardzo zadowolona. Jeśli będziesz zainteresowana to dam namiary.Może mi pomożesz nie chodzą mi emotikonki mimo, że mam wszystko ustawione.Pozdrawiam
Dzięki śliczne za podpowiedz. Wiesz moze coś więcej o innych? Na razie ,,zbieram głosy''
Astor

reklama
Do góry