reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może Czę-100-chowa???:)

reklama
Zgadza się mamy bliżej, ale ja jakoś nie lubię tam robić zakupów.:no:
Pewnie, że nie będzie bo nie zamierzam czekać do ostatniej chwili jak wtym roku.:tak:

Wczoraj nie oglądałam super niani, ale za to dzisiaj obejrzałam powtórkę i byłam w szoku:szok: , jak tak można sobie pozwolić. Ta kobieta pobiła chyba wszystkie mamy jak do tej pory.

U chłopców łatwiej z łapanie moczu niż u dziewczynek. Mam znajomą która sadza małą na nocnik, wcześniej go oczywiście dezynfekuje i po załatwieniu się przelewa do pojemniczka jej mocz.
Sadzasz już Anię na nocnik?, ja jeszcze nie próbowałam, ale zamierzam zakupić nocnik i spróbować.

Fantastycznie, nie poddawaj się, a zobaczysz, że z czasem Ania nie będzie się domagać cycusia.:-)

Byliśmy wczoraj u rodziców na imprezie i muszę przyznać, że byli zadowoleni z prezentu, a Daruś nie chciał wracać, uciekał mi jak chciałam go ubrać, dopiero jak obiecałam, że jeszcze przyjedziemy nieraz do babci i dziadka to się pozwolił ubrać.:tak: :-) :happy:

Dzisiaj byliśmy u Darusia kuzynki Madzi i Daruś był szczęśliwy , oczywiście też nie chciał wracać. Mój synek rośnie na niezłego imprezowicza.;-):-D

Dziękujemy w imieniu cioci. To jej pierwsze dziecko, jest w 10 tygodniu, termin na czerwca.

To dobrze, że Ania zaczęła jeść może faktycznie nie chciała w ciągu dnia jeść bo nasyciła się w nocy. :tak:
Daruś też lubi bardzo winogrona, mandarynki to wyssie sok, a resztę wypluwa, jeszcze z owoców uwielbia śliwki i malinki pozostałe owoce zje, ale już za nimi nie przepada.:no:

W sumie do grudnia to już nie daleko, ale wydaje mi się, że i tak lekarka wam przepisze jakieś witaminy, zawsze przepisują na jesień i zimę, a jak nie to możesz się sama spytać.

Coś od trzech dni Daruś nie zasypia mi za szybko popołudniu, wcześniej usypiałam go z 15 min, a teraz to nawet z 1,5 godz. Mam nadzieję, że to chwilowe.

Słyszałaś może o tych dwóch lekarzach z Parkitki co zostali aresztowani?, jeśli tak to znasz może ich nazwiska?

Spodobała mi się ta czapka, ale chyba kupię mu jeszcze jedną zawiązywaną, bo ta jest na rzepy i czasami mi ja odpina.

Kupiliśmy buty z firmy "Antylopa"

Zapowiadają ocieplenie, już dzisiaj było fajnie, byliśmy w końcu na konkretnym spacerku.

Z łapaniem moczu do nocniczka jeśli chodzi o posiew to nie jest najlepszy pomysł, im więcej naczyń, w których przebywa tym większe prawdopodobieństwo, że wynik wyjdzie zafałszowany a całe badanie do d... Tak więc pozostaje uzbroić się w cierpliwość i łapać...
Jeszcze nie kupiłam nocnika ale jestem ciekawa jak Ania zareaguje na taką nowość. Tak więc i ja się przymierzam do kupna nocniczka.
Najważniejsze, że rodzice byli zadowoleni z prezentu. Tak w ramach prezentu trzeba było im jeszcze sprzedać na kilka dni wnuczka :-);-):-D:rofl2:.
Jak się siostra w ogóle czuje? Już ma te słynne objawy poranne?

Czy obierasz Darkowi winogrona ze skórki? Ja Ani obieram, ale 1) dłubanina 2) w skórkach znajduje się dużo cennych składników, ale chyba jeszcze na nie za wcześnie.
Nie napisałam, ze Ania bierze co drugi dzień cebion-multi (na przemian z devikapem).
Jak z zasypianiem Darusia? POprawiło się?
Niestety nie słyszałam o aresztowaniu lekarzy z Parkitki. Czytam Wyborczą lokalną ale żadnych informacji nie wyczytałam.
Nie wiedziałam, że czapka Darusia jest na rzepy, no faktycznie może odpinać a druga na zmianę zawsze się przyda.

reklama
Do góry