reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A może Czę-100-chowa???:)

Daruś w nowej kurtce
Kurtka, spodnie, czapka, rękawiczki
Daruś ma jeszcze jedną kurtkę z Reala za 25 zł, muszę powiedzieć, że można dostać tam coś fajnego i nie drogiego, ostatnio teściowa mu kupiła pajacyki do spania za 8zł
Ciuszki fajne.
A tą z reala oglądałam też ale Ania ma podobną z zeszłego roku więc jej nie kupowałam.
A nieraz faktycznie zdarzają się okazje i to fajne okazje.

reklama
Byliśmy w Deichmanie i nic nie kupiliśmy miała być dostawa, może i była ale chyba dla dorosłych, bo dla dzieci to widziałam jeden nowy model.:-( :wściekła/y:

Tak są dla chłopców ładne buciki ale od rozmiaru 25, albo ja nie mam szczęścia, w przyszłym roku kupię już we wrześniu, mam nauczkę.:tak:

Tak, a to nie wiedziałam, od ilu lat można zgłaszać dzieci?
Chociaż Daruś w porównaniu do tych łobuziaków to aniołek więc chyba nie zakwalifikowałby się.

Wczoraj wyszłam z Darusiem na spacer i byliśmy 15 minut , niestety wiatr nas przegonił, a mały na dodatek nie chciał siedzieć w wózku tylko na nogach. Przekopane z tą pogadą jak nie pada to wieje, ja chcę lato.:tak:

Przecież Ania chorowała to dlatego nie przybrała na wadze, a badania jej robiłaś?
Mojego męża kuzynka ma synka o 7 m-cy starszego od Darusia i on waży 9 kg, a badania są w porządku poprostu taki jego urok, więc jeśli badania są OK to nie ma co się martwić.:tak:

Ania jest laseczka dba o figurę już od najmłodszych lat.

To są te skojarzone szczepionki odpłatne?, my też na takie idziemy.

Ania szuka nowych smaków:-)

Daruś zasypia o 20 i wstaje zazwyczaj o 8, wybudza się o 4 lub 5 , bliżej 5 i dostaje butlę. W nocy czasami zapłacze albo pomarudzi, ale nie wybudza się tylko śpi dalej. Często zmienia pozycję podczas spania i jak się źle ułoży to muszę go poprawiać bo marudzi.
Daruś czasem też ma noce niespokojne, to chyba przez zęby, ostatnio wyszła mu dolna druga dwójka.

Kupiłam dzisiaj rodzicom kołdrę i komplet pościeli, prezent praktyczny, a ostatnio nawet mama wspominała, że musi zmienić kołdrę, więc będzie zadowolona, tato chyba nie bardzo, więc kupimy mu na pocieszenie lepsze piwko.

Ostatnio siostra się pochwaliła, że będzie mamą.:-)

Jeśli chcesz poprawić Ani apetyt to spróbuj podawać jej multi-sanostol, poprawia apetyt i zawiera sporo witamin, jest przepyszny, ostatnio nasza pediatra małemu kazała kupić i podawać przez m -c, raz dziennie, może pomoże i apetyt się polepszy, Darusiowi się zwiększył apetyt po nim.

Zrobiłam Darusiowi badania z moczu i wszystko w porządku. Z pobraniem nie było kłopotu, wzieliśmy go do wanny i puściliśmy prysznic i za chwilę zrobił ładnie do pojemniczka siusiu.

Cieszę się, że ci się podoba kombinezon Darusia co prawda spodnie granatowe, ale ciężko byłoby kupić w szarym kolorze, a granat w sumie pasuje do wszystkiego.

Byliśmy w Deichmanie i nic nie kupiliśmy miała być dostawa, może i była ale chyba dla dorosłych, bo dla dzieci to widziałam jeden nowy model.:-( :wściekła/y:

Tak są dla chłopców ładne buciki ale od rozmiaru 25, albo ja nie mam szczęścia, w przyszłym roku kupię już we wrześniu, mam nauczkę.:tak:
Witam.
A Wy chyba macie blizej do deichmana w Auchanie. W ogóle macie blizej do Auchana, ja to przez całe miasto muszę zasuwać a lubię tam robić zakupy (czytaj zostawiać pieniądze) bo jest chyba największy wybór wszystkiego. W sobotę kupiłam Ani tam wywrotkę z klockami. Nie zauważyłam w sklepie uszkodzenia autka i musiałam jeszcze raz tam jechać.
W przyszłym roku nie będzie chyba juz takiego problemu z butami, bo nasze dzieci osiągną magiczny rozmiar 25 i będzie większy wybór. Chociaż równocześnie inne dzieciaki będą miały taką nóżkę (ale te co teraz miały taki rozmiar będą miały większy)

Tak, a to nie wiedziałam, od ilu lat można zgłaszać dzieci?
Chociaż Daruś w porównaniu do tych łobuziaków to aniołek więc chyba nie zakwalifikowałby się.

Wczoraj wyszłam z Darusiem na spacer i byliśmy 15 minut , niestety wiatr nas przegonił, a mały na dodatek nie chciał siedzieć w wózku tylko na nogach. Przekopane z tą pogadą jak nie pada to wieje, ja chcę lato.:tak:
Tak sobie tylko żartowałam z tą super nianią ;-). Daruś oczywiście nie jest taki przeokropny jak tamte dzieci z programu a Wy strasznymi rodzicami jak ci z programu.
A to włąściwie wszystko wina tych rodziców. Wczoraj ta mamusia (nie wiem, czy oglądałaś) była straszna, jakby jej sunus kazał podpalić włosy nad kuchenką to by chyba to zrobiła. Nie wiem, jak ona sięna stanowisku kierowniczym utrzymuje jak nie może sobie z trzylatkiem poradzić.
Pogoda paskudniasta. Na dłużej sięnie da wyjść na dwór bo zimno albo pada. Ja też chcę latooooooooo!!!

Przecież Ania chorowała to dlatego nie przybrała na wadze, a badania jej robiłaś?
Mojego męża kuzynka ma synka o 7 m-cy starszego od Darusia i on waży 9 kg, a badania są w porządku poprostu taki jego urok, więc jeśli badania są OK to nie ma co się martwić.:tak:

Ania jest laseczka dba o figurę już od najmłodszych lat.

To są te skojarzone szczepionki odpłatne?, my też na takie idziemy.

Ania szuka nowych smaków:-)

Daruś zasypia o 20 i wstaje zazwyczaj o 8, wybudza się o 4 lub 5 , bliżej 5 i dostaje butlę. W nocy czasami zapłacze albo pomarudzi, ale nie wybudza się tylko śpi dalej. Często zmienia pozycję podczas spania i jak się źle ułoży to muszę go poprawiać bo marudzi.
Daruś czasem też ma noce niespokojne, to chyba przez zęby, ostatnio wyszła mu dolna druga dwójka.

Kupiłam dzisiaj rodzicom kołdrę i komplet pościeli, prezent praktyczny, a ostatnio nawet mama wspominała, że musi zmienić kołdrę, więc będzie zadowolona, tato chyba nie bardzo, więc kupimy mu na pocieszenie lepsze piwko.

Ostatnio siostra się pochwaliła, że będzie mamą.:-)
Lekarka brała pod uwagę ubytek masy podczas choroby.
Robię jej co miesiąc badania moczu, traza robiłam posiew ale jeszcze nie wiem, jakie są wyniki, muszę iść do nefrolożki w tym tygodniu. Z tym łapaniem moczu jest sidem światów. Łapałam 5 razy. Raz już myślałam że nie siknie i postawiłam ją na podłodze a ona w tym czasie siiiiii. Na następny dzień trzymałam ja dłużej w łazience - i tak i siak i nic. W końcu w tydzień później przypilnowałam ją i mówię siiii do kubeczka i za chwilę zrobiła, tylko część poleciała imi na rękę, akurat ten początkowy strumień i udało mi się wystarczającą ilość na posiew złapać. A u nas trzymanie w wannie czy puszczanie wody jakoś słabo skutkują.
Ania bierze właśnie te odpłatne szczepionki.
Ostatnio oduczam Anię jedzenia w nocy. Oczywiście nie było łatwo. Po wieczornym cycy po jakimś czasie wybudziła się i chciała wyjść z łóżeczka. Ale postanowiłam jej nie brać i tak płakała x minut. I tak kilka nocy. W nocy wybudzała się na chwilę ale układam ją, przykrywam kołderką i jakoś zasypia. Pomaga nucenie kołysanek lub trzymanie łańcuszka mojego. I tak śpi np. do 7-mej a dzisiaj o 5.30 dostała cycka ale to i tak lwią część nocy przesypia. Kręci się też okropnie. Mam nadzieję, że nie zapeszę, tfu tfu. Ale dalej będę stosowała taki sposób, bo widzę rezultaty.
Daruś jest szczęśliwym posiadaczem 8 ząbków. U Ani nadal 6 ale pakuje rączki do buzi i ślini się przemożebnie. Czekam ale raczej na 4ki niż dolne dwójki. :confused::confused::confused::eek:
Widzę, że wybrałaś praktyczny prezent dla rodziców. Ale skoro mama wspominała o kołdrze, to powinni być zadowoleni.
Gratulacje ciociu. Kiedy siostra ma termin? To pierwsze dziecko? Gdzie zamierza rodzić? Trzymam kciuki za prawidłowy i w miarę lekki przebieg ciąży (szczególnie początki). :-):happy:

reklama
Jeśli chcesz poprawić Ani apetyt to spróbuj podawać jej multi-sanostol, poprawia apetyt i zawiera sporo witamin, jest przepyszny, ostatnio nasza pediatra małemu kazała kupić i podawać przez m -c, raz dziennie, może pomoże i apetyt się polepszy, Darusiowi się zwiększył apetyt po nim.

Zrobiłam Darusiowi badania z moczu i wszystko w porządku. Z pobraniem nie było kłopotu, wzieliśmy go do wanny i puściliśmy prysznic i za chwilę zrobił ładnie do pojemniczka siusiu.
No nie wiem z tym multi sanostolem. Wolałabym bez konsultacji nie podawać małej. A na wizytę idziemy dopiero pod koniec grudnia.
Poza tym zauważyłam, że jak Ania nie je w nocy to ma większy apetyt. I ostatnio zaczęła się upominać jak widzi owoc, szczególnie posmakowały jej winogrona i mandarynki. Stoi koło ciebie i pokazuje, że chce. :szok::szok::szok::szok::szok:. Niech je :-):-D
Dobrze, że Daruś ma mocz w porządku. I łatwo poszło z pobraniem.

Do góry