reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A może Czę-100-chowa???:)

my na rehabilitacja w przychodni na sobieskiego-fajnie nam sie udało bo jak szłam na usg bioderek to wcześniej poszłam zarejestrować się do dr od rehabilitacji - ta dała od razu 5 zabiegów i pierwszy był dziś - w zasadzie to malutka miała wymasowane rączki i nóżki i do tego po serii 20 ruchów na wszystkie stawy - następne zajęcia mam jutro - tak się poumawiałam że jeszcze przed świętami wyrobię się nawet z wizytą kontronlą u dr i wtedy będzie ocenione czy jeszcze cosik potrzeba czy już ok... mi rehabilitantka kazała minimum 2 razy dziennie robić to co ona mi dziś pokazała ale oczywiście tak po pierwszym razie to ja wszystkiego nie zapamiętałam... na jutro mam pomysł żeby jechać z teściowąbo to dopiero na 15 żeby też widziała i chociaż raz z malutką poćiwczyła jak mała będize u niej bo jak ją odbiiream to jestem w domu ok 16 to już 2 razy nie dam rady przed spaniem z malutką poćwiczyć... no nic -zobaczymy - bo dopiero na wieczór będę dzownić do teściowej...
z tym wspólnym spacerem to świetny pomysł - jestem jak najbardziej za!! tylko ja dysponuję czasem tylko w poniedziłki i środy bo w pozostałe dni to do teściowej malutką zawoże... musze zmykać odezwę sie jutro

reklama
ja na razie środy mam wolne, znaczy bez rehabilitacji :-)
Asia powtarzaj jak najczęściej, masaż to pewnie shantalla, my go stosujemy od 10 tyg życia Paulinki codziennie, tzn ostatnio tylko na rehabilitacji, a tak to ja codziennie nawet ze 2 razy masowałam, pieknie działał na wzmożone napięcie mięśniowe, rozluźniał jej ciałko. Ćwiczenia z własnego doświadczenia Ci powiem najlepiej nagrać, telefonem czy jak masz taką funkcję na aparacie fotograficznym... Robię to do tej pory, bo ciężko wszystko na raz zapamiętać. Masaż do dziś mam na youtubie i podsyłam zainteresowanym mamom ;-)

no ja wczoraj to tak w sumie mało co zapamiętałam jak to zrobić ale dziś to idę wyposażona w aparat foto bo teściowa nie da rady ze mną podjechać bo babcia trochę się pochorowała... więc nagram aparatem i będzie w razie co jej pokazać...
nie wiem jak ten masaż się nazywa jak nie zapomnę to sie dziś zapytam -- może jest jakaś książka czy broszura z rysunkami?? będę rozpracowywać temat... na tą rehabilitację fajnie mi się udało poumawiać że już 18 kwietnia będizemy mieć rano zabieg i zaraz potem do lekarza na kontrolę...
dziś paskudna pogoda więc nie wiem czy teściowa wyjdzie na spacer - w sumie ma folię przeciwdeszczową ale wiadomo -samemu moknąć albo motać sie z parasolem to nie za fajnie... no nic zmykam do pracy póki jeszcze ruch mały bo dziś wcześniej się urywam żeby zdążyć na 15 na rehabilitację...

Asia jak chcesz to Ci wyślę linki do filmików, tam moja rehabilitantka masowała poszczególne części ciała i opisywała jak to trzeba robić :-) Nie ukrywam, że wiele mam korzystało z tego, bo nawet dla zdrowych dzieciaczków to jest fajna sprawa, taka relaksacja i rozluźnienie np przed snem, po kąpieli, lub przed kąpielą..
Uciekam zaraz na rehabilitacje, dziś na Parkitkę :-)

Witajcie :D
uffff znalazłam chwilke żeby do Was napisać. Byłam dzisiaj z małym na szczepieniu, w koncu spokoj, pozniej kolejne serie jak roczek skonczy. Pani doktor powiedziała że sa przeblyski do zabkowania :D widzi spore zmiany na dziaselkach. Mały taki jest marudny ostatnio ze daje popalic ze szok. Ja juz czasem "staje na glowie" zeby tylko robic tak zeby nie plakal i nie marudzil ale sie nie udaje. W nocy śpi nie spokojnie. Czekamy na pierwszego zabka :D
Ale Wam zazdroszcze, macie blisko do promenady, fakt nie mam az tak daleko ale to jednak spory kawalek, a moj malec nie wytrzymuje dlugo we wozku :D szybko sie jemu jazda nudzi :D i nie ma jak rozrabiac :D Śmiga już w chodziku, jest przeszczesliwy bo sam sobie dojdzie do wszystkiego :D a przy okazji wymeczy sie i nie musze dlugo go usypiac :D
Ale sie rozpisalam :D
Kaczucha witaj :D i zapraszamy do rozmowy :D
Też musze malego do neurologa zapisac na kontrole, niby doktor powiedziala ze to nie jest konieczne ale dla swietego spokoju zeby isc.
Życze udanych wizyt i milych slonecznych spacerow :D dobranoc......

Czesc dziewczyny Nikoś ma już 4 zabki i piaty idzie, to jest dopiero masakra, bo wczesniej dalo sie jakos zajac a teraz to wszystko zle.
Kaczucha zapraszamy i witamy
Marta my tez mamy kawalek do promenady bo mieszkamy w centrum, ale bardzo lubie tam chodzic taka cisza i spokoj :) a moj maly uwielbia spacerki w wozku wiec ile ide tyle maly spi :)
Asia to trzymamy kciuki za pierwsze zabki :)
mamaPaulinki PIT rozliczony i 1% podzedl dla was, co prawda malo co tam jest ale moze sie przyda,
No kiedys musimy sie umowic na promenadzie :) pospacerujemy z naszymi maluszkami.

Pozdrowionka

witam się z rana...
zacznę od tego ze mamy drugi ząbek!! zauważyła go wczoraj rehabilitantka na zajęciach jak malutka się do niej uśmiechała... a ja tyle co wczoraj rano mówiłam do M że jest już guzek to zaraz będzie ząbek no i się przebił... a teraz czekamy na górne - już je prawie widać i dziąsełak chyba już na maxa opuchnięte...
na rehabilitacji było ok do momentu machania rączkami - oj jaki był krzyk... bo nóżki to ok... udało mi się troszkę nagrać na aparat ale nie wiem jak to zgrać - bo chyba nie mam odpowiedniego programu... może przez weekend uda mi się nad tym posiedzieć...
mamaPaulinki jeśli możesz to prosze podeślij mi te twoje filmiki...
marta fajnie że znalazłaś chwilkę - u mnie też ostatnio krucho z czasem żeby usiąść przed kompem... u nas też nocki bardzo niespokojne - M już od dawna wygnany z sypialni a my oblegamy duże łóżko i tak mała śpi bardzo ruchliwie a ja bardzo czujnie i efekt taki że wstajemy ok 6 rano a już chwilę po 7 malutka jest śpiąca... ale wczoraj po rehabilitacji jak ją uśpiłam to spała mi dobre 2 godziny cięgiem z czego ok 45 minut na moich rękach... niestety - ząbkowanie trzeba przeboleć a potem będzie już tylko z uśmiechem...
aneczka - u mnie ze spaniem na spacerze to też sie pozmieniało - jak ładnie spała tak teraz zdaża się że spacer trwa ok 3 godzin a spania jest 40 minut... nie ma czasu moje dzieko teraz spać - wszystko ciekawe, zabawki fane, ludzie fajni a jeszcze jak ktoś się nią zainteresuje to ma tyle do powiedzenia że buzai się nie zamyka...
miłego i spokojnego dzionka życzę mimo że bardzo wietrznie...

Dzień dobry.Witam wszystkie mamusie z rejonu Czwy!
Mam konkretne pytanko:mozecie powiedzieć gdzie jest dobry neurolog dziecięcy?

pardoes witaj wysłałam PW, mam nadzieję, ze się przyda :-)
Asia mała przysnęła to Ci zaraz wyślę, na PW linki do filmów ;-) Gratulacje ząbka, my czekamy na 4 już. A na spacerach też mam jak Ty, mała troszkę pośpi i to musi cały czas jechać jak się zatrzymasz wstaje i interesuje wszystkim dookoła... W końcu dzieci nam rosną i trzeba się cieszyć, ze zainteresowane światem ;-)
Marta ja chodzikom mówię nie :no: Jak dla mnie Igorek ciut za mały, bo kości jeszcze się kształtują, ale to moje zdanie. Może lepiej, żeby poraczkował po mieszkaniu? Ja wolę, żeby Paulinka nauczyła się chodzić przy meblach, a upadków i tak nie unikniemy. ;-)
aneczka, dzięki :-) wiesz, że każda złotówka się liczy...
Uciekam, dziś dzień tylko dla Paulinki i mój brat jeszcze przyjeżdża... A robotnicy na balkonie ocieplają blok i klną :wściekła/y:
Pozdrawiamy :-)

reklama
Ależ tu cicho :szok: wywiał Was ten wiatr???

My już po urodzinkach, drugie już mamy w planach w Sulejówku, bo moi rodzice nie mogli przyjechać, ani chrzestna Paulinki.... Tort mój brat ma zrobić, zdobienia już wybrane, prawdopodobnie będą kwiaty orchidei albo kalie.
A poza tym u nas po staremu, wymioty co dzień od czwartku, uczulenie po deserze z jogurtem po 6 miesiącu :wściekła/y:
No i mamy drugą 1 górna czyli komplet :-)

Do góry