reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A jeśli dom będę miał... - czyli wszystko o czterech kątach

reklama
Weronika mi się bardzo podoba, u nas w mieszkaniu mamy same meble z jasnego drewna.

Stefanna pięknie już domek wygląda, a jak wstawisz tam te wszystkie sprzęty to będzie na pięć gwiazdek.

Weronikaa bardzo ładna sypialnia i ślicznie będzie wyglądać na tle fioletowych ścian!;-):tak: A jak tam Twój kominek - Mężuś już skończył?

AsiaM bardzo mi się podobało Twoje hasło z 5-ma gwiazdkami, hehe:-D:-D
W ogóle to bardzo Wam dziękuję za miłe słowa pod adresem moich łazienek...:-) Jeszcze nad nimi ślęczę, ale powoli wyłania się ostateczny obraz.
Zaczynam też myśleć o kuchni, kominku i o tym jak ma wyglądać salon, a największy sen z powiek spędza mi oświetlenie na całym dole, bo to w zasadzie jedna, otwarta przestrzeń... Nie wiem jak ja to wszystko złożę do kupy...:sorry2:

Stefanna gdybyś chciała to mój mąż mógłby pomóc Ci zaprojektować oświetlenie:tak:, jest fachowcem od tego:tak:, daj znać:-)

Weronikaa bardzo ładna sypialnia i ślicznie będzie wyglądać na tle fioletowych ścian!;-):tak: A jak tam Twój kominek - Mężuś już skończył?

Dzięki!
kominek skończony :rofl2::-) no i melduję posłusznie, że holl, wiatrołap, salon i kuchnia (kuchnia prawie) pomalowane :cool::rolleyes:
Wokół kominka na posadzce musimy położyć jeszcze płytki (miał być marmur ale po 1 - drogie a po 2 - jakby położyć panele to później byłby brzydki próg:crazy: tak więc będą kafelki).
A na razie tato z mężulem wzięli sie za docieplenie ścian z zewnątrz i powiem, że styropianem jest już cały domek oklejony i 1 ściana wczoraj zasiatkowana.
W piątek powiesili grzejniki i zrobili próbę - jak cieplutko było w domku :rofl2::-):rofl2:
jupppiiiiiiiiii

Pomocy!!! Nie mam pojęcia jaką pralkę, lodówę, zmywarę itp. wybrać:-:)szok: Może któraś z Was pracuje w sklepie z AGD?!?! :sorry2::happy2:
Coś tam czytałam o klasie energetycznej (A+ najlepsza??) ale nie wiem jaką firmę, model, jak weszłam na stronkę BEKO to tyle tych modeli że głowa puchnie :szok: ło jesssu

Wiecie co? - a ja to nie mam szału na takie urządzanie :confused: Patrzę, by było funkcjonalnie a reszta to przyjdzie z biegu chyba :sorry2:

Weronikaa - zazdroszczę zaradności tych Twoich facetów - ile to Was taniej wyjdzie!!!!! No i gratulacje z odwalonych tylu metrów własnoręcznego malowania!!!!!!:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Weronikaa, super, że tak Wam sprawnie robota idzie.
Co do AGD, to polecam zmywarki BOSCH. Zdecydowanie odradzam pralki Ariston, no chyba, że lubisz częste odwiedziny serwisu. Wcześniej miałam Whirlpool i byłam zadowolona. Kuchenkę mam Masterkook. Żadna rewelacja, ale działa. Lodówkę mam Samsunga - ale tu potrzebowałam coś wąskiego, niezbyt wysokiego ale z dużym zamrażalnikiem. Po 3 miesiacach jestem zadowolona.
Klasa A+ oznacza, ze pobiera mało prądu. Przy zmywarce patrz na głośność i ilość zużywanej wody. No i nie kupuj 45cm tylko 60cm. Niby niewiele mniejsza, ale trudniej w niej powstawiać garnki i większe rzeczy. Przy kuchence - czy jest zabezpieczenie przeciwwypływowe gazu (jeśli ma być gazowa) i zabezpieczenie przed dziećmi - zimna przednia szyba, jak pokręcą gałakmi to i tak nic się nie stanie. Pralka, w poprzednim mieszkaniu miałam ładowaną od góry i jak ta nam siądzie, to znowu taką kupię. Ale to akurat kwestia gustu.
Dla mnie fajną rzeczą jest to, żeby był widoczny czas do końca pracy pralki czy zmywarki. Funkcja mycia w jednym koszu jest niepotrzebna. Jak mam mało rzeczy, a muszę je umyć, to włączam krótki program. Fajną rzeczą w zmywarce jest mozliwość obniżenia/podwyzszenia górnego kosza bez wyciągania go. W BOSCHu jest też dostawka do mycia kieliszków, też fajny bajer, ale ponieważ rzadko go się używa, to trzeba mieć miejsce na jego przechowywanie.
W lodówce fajną rzeczą sa dwa agregaty. Jak trzeba rozmrozić zamrażalnik, to lodówka ciagle działa.
Trochę haotycznie, ale może choć trochę pomogłam.

reklama
śliczne te Wasze domki :-)podziwiam że macie tyle energii na urządzanie bo ja mam na wiosnę kapitalny remont łazienki i kuchni i nie mam pomysłu jak i co ma wyglądać do tego wszytko małe małe przy tych waszych przestrzeniach ;-) na samą myśl tego bałaganu dostaję gęsiej skórki;-)

Do góry