reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A jeśli dom będę miał... - czyli wszystko o czterech kątach

No to wklejam szybciutko co dostałam od Pani projektantki - tylko trochę tego jest - mam nadzieję, że nie będziecie złe...:sorry2::sorry2::sorry2:

Na początek wkleję kibelek przy salonie - płytki Azuvi Loft.
Kolory na wizualizacji są w ogóle nie takie, bo w rzeczywistości płytki są beżowe i takie capuccino.

Przez przypadek powstały dwie opcje:
1) same płytki w trzech różnych rozmiarach, duże, połówki i takie paseczki:
loft-big.jpg

2) płytki duże, połówki + mozaika Dune Safari o taka jak na zdjęciu:
safari_02.jpg

A tak to wygląda na wizualizacji:
1 wersja:

2 wersja:

Jeśli chodzi o sprzęty to najprawdopodobniej będzie tutaj:
- kibelek z Villeroy&Boch Subway
465_5.jpg

- umywalka nablatowa Villeroy&Boch Loop&Friends
1864_0.jpg

- bateria wysoka, wolnostojąca, Grohe Tenso
1661_0.jpg

reklama
No to pora na łazienkę przy naszej sypialni... :cool2::cool2::cool2:
Pani Małgosia nie miała na nią koncepcji, ale jak wyrzuciłyśmy narożną szafkę i dałyśmy tam dekory to zaczęło to jakoś wyglądać.

Łazieneczka jest bardzo prosta i delikatna. Dekory są tylko na głównej ścianie obok lustra, mozaika we wnęce nad kibelkiem i bidetem oraz troszkę pod prysznicem.
W efekcie końcowym wygląda to tak:

Widok od wejścia:

A tu widok na ścianę z umywalką:

W naszej łazience będzie kibelek i bidet z Koła EGO:

K13102.jpg
K15100.jpg

Prysznic Ronall lub Huppe:
15322_4.jpg
hup545000055321.jpg

No i póki co umywalka z Catalano, a do tego bateria z firmy Huber model Kyoto :
C3L90.jpg
bateria_HUBER_KYOTO_267_KY01.jpg

Do tego dojdzie bateria bidetowa Kyoto:
bateria_HUBER_KYOTO_846_01.jpg

A na koniec górna łazienka u dziewczynek z płytkami Azuvi Ethnic.

Co do niej mamy najwięcej dylematów, bo Małżon jest wielkim przeciwnikiem kwiatków w łazience i nie pozwolił mi nigdzie wybrać dekorów kwiatowych.... :-( No zobaczymy co z tego wyjdzie, ale musimy znaleźć jakiś kompromis...

Oczywiście łazienka nie jest aż tak duża jak na wizualizacji ;-) !
Będzie jeszcze troszkę zmian, bo wnęka obok umywalek będzie zabudowana i to samo obok kibelka, ale ogólny zarys już jest.

Widok spod prysznica:

A tutaj rzut oka na prysznic i umywalki:

I jeszcze druga opcja umywalek z mniejszym lustrem i niebieskim dekorem:

A co do sprzętu to w tej łazience będzie kibelek i bidet z Rocca z serii Happening:
dt_9911be69caf93ddf73b728f7c140d95c.jpg
dt_331db5a5037cb6c7ecc174512f70fed6.jpg

Dwie umywalki Happening (56cm):
dt_6904898be6dbcf3a743e9d0dbf8e4df1.jpg

lub opcja z jedną umywalką Long Island z Roca - zrobimy ją najwyżej na dwie baterie, a po środku zamontujemy dozownik na mydełko:
327113xx0.jpg

Wanna Furora z Koła:
XWL0465.jpg

No i na koniec baterie - Hansgrohe seria Talis S2:
- umywalkowa:
5844_3.jpg

- bidetowa:
3036_4.jpg

- wannowa:
202_3.jpg

372_0.jpg

Skoro tak się już rozpędziłam dzisiaj z tymi zdjęciami, to wkleję jeszcze świeżutkie, dopiero co zrobione wylewki!!!! :-):-):-) Jupi! Jupi!
Boshe jakie to fajne uczucie widzieć swój kawałek podłogi..... ;-):tak:

Na początek pokój Martynki:

Nasz malutki gabinet:

Pokój Zuziaka:

Garderoba:

A na koniec Pan męczący jeszcze podłogę w łazience...:

No i na koniec troszkę fotek z "dolnego zalania".... :-):-):-)
I już Was nie męczę, ale chciałam podzielić się z kimś moją radością, a z kim jak nie z Wami....!!!!:rofl2:

I rzut oka z salonu na całą część dzienną:
icon_wink.gif

Stefanna ja pitolę, ale pałace robisz w kibelkach:-D:-D:-D:-D Po prostu cudo!! Normalnie domek będziesz miała śliczniutki:tak::tak::tak::tak: Tak szybciutko go przybywa, że już kolejna parapetówka się kroi:-):-)

Stefanna- :szok:WOW:szok: - ale będziesz miała wypaśne łazienki:rofl2::cool: takie nowoczesne. Tylko czekać jak cykniesz fotki Martynki i Zuzi w tej ogromnej wannie :-)

Stefanna cudnie będziesz miała!!:-):-) Chyba się wproszę na parapetówę, coby te cuda na własne oczy obejrzeć;-);-):rofl2:

Stefanna, jest co oglądać...:tak::szok:
baardzo podoba mi się piwerwsza opcja łazienki przy salonie:tak: taka ciepła:-)
widzę, że przemyślane wszystko, co do najdrobniejszych szczegółów...:tak: podoba mi się ten pomysł z umywalkami dla każdej córeczki... mam nadzieję, że nie zabraknie dla kolejnego domownika w przyszłości:-p;-)
fajnie, że będziecie mieć ogrzewanie podłogowe... świetna sprawa:tak:
i teraz jest co porównywać ze stanem sprzed pół roku;-)

reklama
Chcę Wam wkleić i prosić o opinię ... taka o sypialnia mi się podoba, tylko szafę wolałabym a'la garderoba na całej ścianie (jeszcze kwestia do przedyskutowania). Ale łóżko i szafki nocne to pewnie kupimy takie :-)

hehe i nawet kolory mamy podobne jak na zdjęciu :-)

Do góry