reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A jak z zajsciem po laparoskopii?

czesc dziewczynki !!!
Chciałąm zapytac czy któraś z Was maiał robioną laparoskopię ze względu na zrosty między narządami ?
A jesli tak, to czy one zniknęły po laparoskopii i czy pomogły zajsc w ciążę ?
Jest to dla mnie bardzo wązna informacja, z góy dziękuję za odpowiedz ;)

reklama
nagapalma- Ja miałam robioną laparoskopie ale na pco, przy okazji wyszło ze mam mnóstwo zrostów w miednicy małej, zrosty same nie znikają lekarz podczas zabiegu musi je usunąć !
Mi udało się zajść w ciąże w 2 cyklu po laparoskopii, wcześniej staraliśmy się ponad 3 lata.

Hejka:) Mam takie pytanie. Można zajść w ciążę zaraz po laparo? Bo dziś mam 46dc i dalej @ nie ma. Niewiem co mam myśleć, zwłaszcza że tak mnie piersi bolą że szok. Już sama niewiem.

rozumiem, ze mialas laparo. a ile wynosil Twoj ajdluzszy cykl i kiedy mialas owulacje? 14 dpo mozna juz robic sikacza. Ja bym zrobila :)

Ostatnie cykle miałam po 30 dni bo brałam duphaston. A wcześniej to różnie bywało ale były raczej dłuższe, nie pamiętam dokładnie. Laparo miałam 14 lutego, więc już ponad miesiąc temu. Kurcze tylko, że ja mam niedrożne jajowody i lekarz powiedział, że tylko in vitro. Kurcze może zdarzył się cud. I znowu się schizuje.

Nie chcę Cię dołować ale myślę, że nie mogłaś zajść w ciążę. Najlepiej zrób sobie test i będziesz miała gotową odpowiedź. Ja co prawda po laparo dostałam @ po 30 dniach ale słyszałam, że są różne przypadki. Tak czy inaczej trzymam kciuki :)

do nagapalma:

Ja miałam robioną laparo ze względu na zrosty; w zeszłym roku miałam robione HSG, na którym wyszło, że oby dwa jajowody niedrożne i z tego powodu skierowali mnie na laparo; przed zabiegiem pytałam Panią Doktor jak ten zabieg będzie wyglądał i Ona powiedziała mi, że wstrzykną mi kontrast, który teoretycznie powinien przejść przez jajowody, a jeżeli nie przejdzie to spróbują ponownie z większym ciśnieniem, co powinno zlikwidować niedrożność. Natomiast jeżeli to nie pomoże, to Oni juz nic nie są w stanie zrobić. Jeżeli zrosty są spowodowane endometriozą, to Oni pobiorą wycinek to badania i to na tyle. Pytałam czy nie ma jeszcze innych sposobów na udrożnienie, lecz usłyszałam, że jedynie lekarz może zalecić terapię farmakologiczną ale z reguły kończy się na in vitro. Ja byłam załamana, bo myslałam, że u mnie już wszystko stracone, na szczęście okazało się, że kontrast z niewielkim oporem przeszedł i mam oba jajowody drożne. Oby u Ciebie też tak to się skończyło. Trzymam kciuki :)

Ostatnia edycja:
reklama
justkaa nie załamuj się kobieto,ja również miałam laparo z powodu niedrożnych jajowodów i też nikt nie dawął szans że zajdę w ciąże,skreślili mnie kompletnie u nawet po drugim laparo wyszłam z wynikiem ''niedrożne jajowody,niepłodność pierwotna''
Drugą laparo miałam po roku od pierwszej i było to w marcu,w kwietniu okres spóźnił mi się o 11 dni a w czerwcu niedostałam go już wcale i co ? okazało sie że jestem w ciąży więć jednak cuda się zdażają i ja wierzę że i Tobie się udało może laparo pomogła,może zrosty puściły po jakimś czasie? Zrób test i zobaczysz i wierz kochana bo wiara czyni CUDA!
Powodzenia i trzymam kciuki za dwie kreseczki.

Do góry