reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A jak z zajsciem po laparoskopii?

przy HSG nie zobaczy sie czy są zrosty czy nie- no moze jedynie w jajowodach. Ja mialam jajniki cale we zrostach i dlatego nie moglam zajsc w ciaze,jejeczko nie wydostawalo sie z jajnikow, tego na usg nie widac.

reklama
hmm o zrostach w jajnikach nie myslalam. aczkolwiek plyn przeciez tez do jajnikow dociera.
A jesli na usg widac po owulacji plyn w zatoce o nie oznacza przypadkiem, ze peklo i wylazlo?

ale może źle Ci zrobili to HSG, bo czytałam, że często te wyniki nie są wiarygodne; u mnie np. po HSG mówili, że oby dwa są niedrożne, a po laparo wyszło, że jeden był drożny, a drugiego z niewielkim oporem przepchali; może u Ciebie jest w drugą stronę ? Oby nie ale w końcu z jakiegoś powodu nie możesz zajść w ciążę :(

czasem nie ma powodu i ja wlasnie takim przypadkiem jestem.
Na HSG sama obserwowalam z lekarzem na rentgenie i mi ladnie tlumaczyl. Przez lewy jajowod kontrast przeszedl od razu biegusiem. Z prawym byl lekki zonk ale tylko przez chwile - tez przeszlo. Zadnych wad w budowie macicy. Jak to powiedzial lekarz moglby te zdjecia do podrecznikow dac, bo wszystko piekne. No moze ten drugi jajowod byl jakis mocno poskrecany ale i ten lekarz imoj gin powiedzieli, ze to nic nie szkodzi.

pok - bardzo często hsg wychodzi zupelnie inaczej, niz jest w rzeczywistosci, a co do zrostów, one mogą byc wewnątrz macicy nawet. Kurtka na watce czemu my musimy tyle wycierpiec kobity !!>>??

Witam was Dziewczyny:)
Na szczeście już mam za soba laparoskopie.Nie powiem ale było bardzo ciężko leżałam w szpitalu 5dni bardzo zle się czułam i tak naprawde to jeszcze do siebie nie doszłam.Na szczescie wszystko sie udalo jajowody udrożnione jajniki ponakłuwane:) Mam nadzieje że teraz się uda:) Pozdrawiam

pok - bardzo często hsg wychodzi zupelnie inaczej, niz jest w rzeczywistosci, a co do zrostów, one mogą byc wewnątrz macicy nawet. Kurtka na watce czemu my musimy tyle wycierpiec kobity !!>>??

palemko - wyjdzie wszystko, pod warunkiem, ze lekarz, ktory przeprowadza badania umie dobrze czytac zdjecia rentgenowskie, co akurat w Polsce jest problemem. Mamografow nie potrafia czytac...

Podczas Hsg lekarz nie jest w stanie stwierdzic, czy w macicy sa zrostu, czy inne paskudztwa. Pod tym wzgledem lepsza jest histeroskopia albo laparoskopia...

misiaczek - czesc , mam nadziej, ze juz nie bawem poczujesz się lepiej :) i że laparoskopia szybko zaoowocuje fasolką u Ciebie :)
Ja idę na laparo za równy miesiąc i bardzo się boję ...

reklama
Do góry