Iza181
Fanka BB :)
Witam, mam problem. Mój synek za niedługo skończy 9 miesięcy i fatalnie sypia w nocy. Mając 3-5 miesięcy zdarzało mu się przespać po 7 godzin ciągiem, teraz to nie możliwe. Na początku myślałam że to ząbkowanie bo w ciągu miesiąca wyszły mu 4 zęby, później 2. Ale obecnie nie widzę że jakiś kolejny ząbek będzie wychodził, a noce są coraz gorsze. Nie potrafi zasnąć sam, do tej pory śpi w wózku, jak wkładam go do łóżeczka nawet kiedy jest bardzo senny to beczy. W nocy jest tak że jeśli się przebudzi to praktycznie za każdym razem muszę podać pierś, inaczej nie zaśnie, zazwyczaj po piersi trzeba jeszcze pobujać wózkiem, i tak co godzina, max 3. Mimo że fatalnie sypia w nocy to po 6 rano jest już gotowy rozpocząć nowy dzień. Wstajemy z mężem na wzajem ale tych pobudek jest tyle że rano oboje jesteśmy padnięci. Myślałam też że to kwestia tego że się nie najada, ale zjada na kolację całą porcję kaszki do tego czasem jeszcze jakieś owoce i oczywiście pierś, więc nie ma mowy że się nie najada. Przez dzień zjada łącznie 2 porcje kaszki ,mały słoiczek obiadku i deserku, do tego 3 razy pierś, to chyba wystarczająco aby w nocy nie był głodny, więc nie mam już pojęcia o co chodzi ma 2 drzemki- zazwyczaj po 1.5 godziny ale zdarzają się i po 3 godziny, po prostu często noce odsypia sobie w dzień. Próbowałam zrezygnować z tej drugiej drzemki ( od 16 do 17.30 zazwyczaj) ale to nic nie dawało a mały był po prostu bardziej marudny w tym czasie. Kąpiemy go codziennie o 19. Samo to że on zasypia jedynie bujany w wózku albo przy piersi jest problemem, ale te pobudki co chwila już nas wykańczają
Jak nauczyć go zasypiac samodzielnie? Podawać pierś jak się budzi w nocy czy zrezygnować z karmienia nocnego ? A może z drzemek w dzień ?
Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom
Jak nauczyć go zasypiac samodzielnie? Podawać pierś jak się budzi w nocy czy zrezygnować z karmienia nocnego ? A może z drzemek w dzień ?
Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom