reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

:-)

hej!
Jak tu tak wesoło to też się dołaczam z rodościami.. nie mogę sie doczekać następnej wizyty żeby zobaczyc jak tam mój maluszek już urósł.. ciągle mi się zdjae ze już go czuje ale to na pewno te jelita nie? troche jeszcze za wczesnie...niestety.. Brzusio mi sie zaokrągla z dnia na dzień :) coraz bardziej też muszę sobie zafundować jakieś nowe ciuszki, no i kupiłam sobie krem przeciw rozstępom bo coś mnie zaczęła ostatnio skóra swędzieć na brzusiu to chyba rośnie nie? wczoraj się pierwszy raz wysmarowałam i taka radość z tego powodu..hihi.. wiosna nam się zrobiła śliczna niech brzusie rosną!!:) pozdrowionka dla wszystkich.

reklama
Hej brzuchatki! Mi jeszcze nie widac brzusia tylko z dnia na dzien mam wiekszy biust i nowym nabytkiem jest biustonosz.Ostatnio mowili w tvp 1 ze Kruszynka juz w pierwszym trymestrze slyszy!Wiec spokojnie mozemy mowic do naszych ukochanych brzuszkow.W czwartek jade na USG genetyczne i coraz bardziej sie boje.Pozdrawiam Ania i Kruszynka

w ktorym tygodniu mozna na podstawie usg okreslic plec Maluszka? slyszalam ze w 20 - ale moze ktos slyszal, ze wczesniej???
bo nie moge sie doczekac - w omu mam dwoch urwisow - przydalaby sie dziewczynka...ale chlopiec tez mile widziany! wtedy zaloze druzyne pilkarska!!! ha ha ha!
a Wy Dziewczynki jestescie ciekawekto rosnie w Waszym brzuszku?

Hej Mamusie :) U mnie tez plasko na razie jak na brzuszek ciazowy i tez nie moge sie doczekac kiedy zacznie sie wybrzuszac ech.... czekanie czekanie czekanie... na razie nosze zwykle stare ubrania i NIKT nie wie na ulicy ze nosze Malucha pod sercem!!! Z ciekawosci sledze Wasze postepy kiedy ktorej sie pojawia i mam nadzieje za za 2 tygodnie i ja cos zauwaze u siebie hi hi.
Anulka widze ze nasze kalendarzyki sa z 3 dniowa zaledwie roznica na kiedy Tobie wyznaczono oficjalny termin? Nie martw sie napewno wszystko bedzie dobrze, musi byc dobrze i juz!!! Kazde takie decydujace badanie to gigantyczny stres dla kazdego, mysle ze gdzies na dnie w sercu kazda z nas boi sie mozliwosci choroby malenstwa, tyle sie o tym mowi i slyszy i sama swiadomosc takich badan i to ze kazde nastepne pokolenie kobiet jest jakies troche slabsze itd. Ja pare lat temu mialam chemie i naswietlania, co rok badam sie czy swinstwo nie wraca.... teraz gdy mam ten skarb boje sie podwojnie bo tak mi na tym zalezy.... Ale przeciez musimy wierzyc ze ten Nasz Malenki Czlowieczek jest caly i zdrowy!!! Dostalysmy ten dar w prezencie od gory czasem po dlugich staraniach czasem w ramach niespodzianki ale jest to dar ktorego stworzenie nie bylo w naszej mocy i teraz trzeba wierzyc ze ten Kto nas obdarowal chucha i dmucha na naszego Malucha i na nas:)
pozdrawiam

Zabko - oby tak bylo... Co ja mowie ?! Napewno tak jest!!! Czesto zastanawiam sie nad tym - jaki to cud - rosnie w nas czlowiek - od malenkiej kropeczki - powstaje nowe zycie! Powstaje twarzyczka, rosnie brzuszek, raczki, nozki - zaczyna bic serduszko i to wszystko w nas - pod naszymi sercami - czy to nie cudowne?! :D

Ciesze sie ZABKO ze myslisz tak samo jak ja.Mialam momenty ze myslalam ze TAM na gorze wszystko jest przeciwko mnie gdy mimo lekow kochania sie z przyslowiowa kartka w rece dostawalam miesiaczke to bylo straszne.Teraz wiem ze TEN NA GORZE dal mi te 14miesiecy proby aby teraz pozwolic mi NOSIC TEN MALENKI CUD pod sercem. ;)Termin wedlog miesiaczki mam na 15 listopada a wedlog USG na 19 a z ostatniego USG na 17(dzien urodzin mojej drugiej polowy)ale terminy USG najbardziej zblizone prawdy to te wczesniejsze.moj gin robi mi USG co 2 tyg i jego marzeniem jak i moim jest to bym doszla do 37 tyg i to z takim rozwojem MALUSZKA jaki jest teraz bo wszystko jest w porzadku tylko lozysko jest slabo przyklejone i dlatego musze lezec a tak naprawde to chcialabym skakac z radosci.Pozdrawiam Ania i Kruszynka

Anulka, lez dzielnie a lozysko na pewno sie przyklei, podobno po 3 miesiacu jest coraz lepiej z tym ale uwazac trzeba. Wiem ze problem z odklejaniem sie lozyska a czasem jeszcze trofoblastu ostatnio stal sie bardzo powszechny, wszystkie moje kolezanki z Polski rodzace w przeciagu ostatnich 2 lat co zaszly to przelezaly 3 pierwsze miesiace badz mialy taka grozbe i braly leki na przyklejenie, dlatego ja sama mialam na tym punkcie fiola co mnie zakulo czy mokrzej sie zrobilo to lecialam sledzic czy nei ma kropli krwi itd. Teraz mysle sobie ze skoro tak swietnie sie czuje, boli ani krwawien nie ma to czas juz przestac sie zamartwiac. A za Twoje Malenstwo trzymam mocno kciuki na pewno wszystko bedzie dobrze, trzeba tylko sluchac sie i lezec choc czasem na pewno moze byc nudno i ciezko :) pozdrawiam

Do Anulki- nie martw sie na pewno wszystko bedzie dobrze, najważniejsze to byc dobrej myśli.. wysyłam pozytywne mysli :)

Do Lusi- co do tej płci dziecka to jak byłam w 11 tyg. oglądaliśmy długo z panem gin maluszka i powiedział że już w zasadzie widać narządy płciowe ale on nie ma doświadczenia w określaniu płci w tak wczesnej fazie i nie podjął by się ale po moich namowach stwierdził że chłopak.. choć mi się też tak wydawało.. tak wyraźnie sie moja kruszyka obracała w naszą strone że trochę było widać.. choc moja mam twierdzi że to mogła być pępowina (mam taka cichą nadzieję..)bo też chciałabym bardzo dziewczynke ale myslę że los i tak za nas zadecyduje i bede się cieszyc równie mocno z chłopca jak z dziewczynki :) a pytałam sie kiedy już bedzie tak lepiej widac to powiedział że w 20 tyg. to na 97% potrafią określic... ja idę 12 maja na wizyte i już nie moge się doczekać.. żeby wszystkie kobiety chodziły tak chetnie do gina jak wtedy kiedy są w ciąży hihi...duża buźka dla wszystkich.

Cześć przyszłe mamusie,
ja w sprawie płci. Otóż byłam w sobotę na USG (16tc i 4dni) i lekarz już na 100% określił płeć dziecka. Powiedział, że płeć widać już w 15tc tj. dla lekarzy tydzień ciąży oznacza skończone tygodnie, tak więc po skończeniu 15tc można już stwierdzić płeć. Na pewno to zależy od doświadczenia lekarza oraz sprzętu, ale już wtedy wyraźnie widać!
pozdrawiam i życzę miłych wrażeń na USG
październikowa mama

reklama
Cześć cześć!
A ja mam już wielki brzuch brzuch! Bo przez cały długi weekend opychałam się grilem, kiełbaska, karkóweczka, a potem w przerwie spaghetti, pyzy i tak dalej ;D aż sięwszyscy zdziwili, bo jak przyjechałam to nic nie było widać, a jak wyjeżdzaliśmy to już trudno nie zauważyć hehe... Mam nadzieję że mi przejdzie ta opuchlizna :p

Płeć można próbować określić w 12 tygodniu, ale musi być dobry sprzęt, dobry lekarz i dobra Dzidzia która się odpowiednio ułoży... Ja w ogóle podziwiam lekarzy że tam cokolwiek widzą...

Anulko, mi też pierwszy Maluch zaczął odklejać łożysko, leżałam plackiem NA BRZUCHU trzy miesiące, i proszę: niedługo skończy 12 lat ::)
Będzie dobrze!
Pozdrawiam!!

Do góry