reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

:-)

Wydaje mi sięże skoro robili ci już wczesniej usg to i tak będzie w porzadku, bo to nie są żadne skomplikowane pomiary te przezierności, mi lekarz powiedział że jak coś jest nie w porządku to po prostu widać, więc już byś wiedziała...
Ale ja też sięwczoraj bałam, nawet jak w zasadzie nie miałam powodów..
Życze Ci żebyś już była po, i na pewno Małe jest zdrowe...

A najlepsze jest to, że mi się wydaje że motylek już w brzuchu lata, a dzisiaj że myszka skrobała (tak moja mama określiła pierwsze ruchy) i nikt mi nie wierzy.... bo to za wcześnie... :-[

reklama
Dzieki Klementynko nawet nie wiesz ile dla mnie znacza Twoje slowa otuchy.Moj gin uwaza ze wedlug niego(na mozliwosci jego aparatu)na 80% jest OK a tamto to tylko dla upewnienia bo sa wskazania.A tak w ogóle to fajna rzecz to podgladanie tych naszych kruszynek nie? :laugh:

Taaaak, ale ja sie trochę rozczarowałam bo poszłam do takiej niby superhiper lecznicy, bo tam dobry lekarz przyjmuje, ale aparaty to mają jakieś takie... dziwne... Zdjęcia są nieostre i co z tego że przypadkiem mam zdjęcie 3D - i tak na nim NIC nie widać....
Przereklamowane to wszystko!!

Czy Wy wiecie moze jeakie sa normy tej przeziernosci karkowej? U mnie w 13 tyg wyszly 3 mm i lekarz powiedzial ze w normie ale jak czytam ile u Waszych Maluchow wynosza to sie przerazilam:(

Ja miałam 2mm, norma jest do trzech podobno, ale gdzieś ktoś (chyba ijaa, bo ona jest siła fachowa :) ) mówiła że nawet do 6mm, ale nie jestem pewna, to też zależy od wielkości Maluszka. A mi jeszcze lekarz powiedział, że oni teraz bardziej wierzą długości kości nosowej, a przeziernośc powoli odchodzi w zapomnienie. Więc sie nie przejmuj, zwłaszcza skoro lekarz ci powiedział ze jest ok.
Będzie dobrze ----- JEST dobrze!!!

(nie ma to jak pozytywne myślenie!!!!!)

A z innej beczki: dialog:
tata: hm... ale synu... powiedz, jak zaprosiłeś ją na tego pączka? Sami byliście, czy tak przy ludziach?..
syn: no co ty, tato? smsa wysłałem!!!

Ręce nam opadają, a jeszcze wczoraj zażądał dostępu do internetu i gadu gadu, bo on za dużo traci na smsy a tak to se będzie gadał za darmo ::). A na propozycję, żeby się może spotkali mniej wirtualnie, spojrzał jak na wariata i stwierdził, że nie wie, gdzie ona mieszka, i łatwiej sie dogadać pisząc niż patrząc w oczy...
O tempora, o mores!!! Wychodzi na to, że jesteśmy staroświeccy....

hej hej,
Klementynko gratulacje ze wszystko w porzadku z Maluszkiem, a tak a propos w ktorym tygodniu mozna zbadac ta przeziernosc o ktorej wspominacie?
Ja mialam USG w ta srode, poraz pierwszy widzielismy Malucha!!!!!! :) Spalo i za nic nie chcialo sie uaktywnic ale serduszko bilo rowno 2 nozki 2 lapki glowka czyli wszystko jest:) Babka okreslila je na 11 tydzien czy wtedy juz ta przeziernosc cos mowi? Na boku zdjecia jest napisane CN3 10 cm moj Maluch nie moze byc chyba tej wielkosci skoro Klementynki starsze podaja na 6cm z kawalkiem, czy wiecie moze do czego odnosi sie ta miara? macicy? bo juz nie wiem... z pania doktor zobacze sie za 2 tygodnei wiec ja wypytam jak sie da ale jednak ta roznica jezykowa robi swoje.
pozdrawiam wszystkie ciezarowki ::)

Czesc "zabko" witam cie na tej stronie.Z ta przeziernoscia to chyba jest roznie bo jedni mowia ze miedzy 11 a 14 tc a inni ze 14 a 16 a na ktoryms z forow przeczytalam ze kolo 20tc Moj gin mowi ze miedzy 11 a 14 a mnie wychodzi ze bede to miala w 12 tc.

Witam wszystkich!!! Dziś kupilam pierwsze ciuszki ciążowe. W zasadzie brzusio nie jeste jeszcze strasznie duży ale ja zawsze nosiłam wszystko bardzo obcisłe i dopasowane i teraz wyglądam po prostu jak szynka, a już jak coś kupować to lepiej na dłużej. Kupiłam więc spodnie i dwie bluzki u nas w mieście jeste niestety jeden sklep z takimi ubraniami ale wybór jest całkiem spory. Co do samopoczucia to jest świetnie mam super humor i ponoć promienieje tak mówią znajomi!

Czesc efka21 zycze milego noszenia nowych ciuszkow.Widac nie tylko ja promienieje szczesciem i tak naprawde to juz nie umiem sie doczekac kiedy ten moj brzusio bedzie widoczny.Czuje sie tez swietnie bo mdlosci pomalu ustepuja tylko pobolewa brzusio wiec musze duzo lezec.A co do ciuszkow to narazie tylko jedne spodnie zaczynaja byc przyciasnawe. :laugh:

reklama
hej kochane!
jak fajnie czytac o samych przyjemnych chwilach... ja tez juz lepiej - mdlosci wydaja sie troche slabsze i rzadsze, poprawila mi sie cera i czuje sie jakas taka atrakcyjna!
w srode - do lekarza...i usg!
nie moge sie doczekac - to dla mnie tak wazne badanie - przy lekach jakie biore - ciagle martwie sie, zeby bylo wszystko dobrze! aby do srody!!!
zycze Wam samych przyjemnosci w ten dluuugi weekand - no i oczywiscie dobrego samopoczucia!

Do góry