reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

:-)

Cześć dziewczyny. Jestem tutaj pierwszy raz. Termin mam na połowę listopada. Prawdopodobnie będę rodziła przez cesarskie cięcie i trochę się tego obawiam. Byłam dzisiaj na badaniu krwi i zmartwilam sie, bo mimo że biorę "żelazo" mam za mało czerwonych krwinek i hemoglobiny i tak jest od początku ciąży.
Mam jeszcze pytanie. Czy znacie może normę glukozy po spożyciu 50g ?

pozdrawiam,

reklama
cześć sylwi miło nam Cię poznać :) a skąd jesteś ? cesarskie cięcie wydaje mi się że jest w miarę bezpieczne,będziesz i ty mniej zmęczona i dzidzia.

Sylwia77 witamy!!!
Znam opinie dziewczyn, które miały cc i były bardzo zadowolone. Dla mnie minusem w cc jest to, ze trzeba dłużej leżeć w szpitalu. Myślę że nie powinnaś obawiać się.

SYLWIO 77 ja tez cie witam na naszych stonkach i mam nadzieje ze bedziesz czula sie z nami dobrze.CC nie jest czyms strasznym mysle ze w niektorych przypadkach tak musi byc i zycie wybiera za nas.Sama nie wiem czy nie bede miala cc bo co prawda wada wzroku jaka mam nie jest w2skazanie do cc ale jestem niska osoba a do tego moj lokatorek jeszcze jest w polozeniu miednicowym(mam nadzieje ze do listopada "stanie na glowie"

Tylko wtedy gdy jest miednica zwezona co u niskich osob czasami wystepuje.U bardzo szczuplych i wysokich rowniez ale ja sie tym nie martwie podchodze do tego tak ze jesli bedzie konieczne cc to bedzie a jesli bedzie mi dane rodzic normalnie to bede zadowolona.

reklama
Anulka59 a masz wysoką wadę wzroku? Ja jestem krótkowidzem w dodatku z astygmatyzmem ale słyszałam, że cc robi się głównie od 10 wzwyż. I właściwie chodzi tu raczej nie o samą wadę a o odklejającą się siatkówkę.
Moje maleństwo też jest w położeniu miednicowym, ale do listopada jeszcze kupa czasu, 10 razy może się obrócić. :)

Do góry