reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

:-)

Karolinna na L4 możesz byc 182 dni (albo 180, nie jestem pewna??), takie są przepisy, a po tym czasie idziesz na świadczenie rehabilitacyjne. Dokumenty z tym zwiazane musisz złożyć w ZUS-ie na miesiąc przed upływem tych 182 dni. U mnie w pracy o wszystkim informuje mnie kadrowa, nie wiem, jak to jest w innych zakładach.

reklama
Pycha mam pytanie do tego L4 i 182 dni jak przerwiemy na jeden dzień to też przechodzimy na świadczenie rehabilitacyjne? Mnie brakuje jeszcze do tych 182 ale nigdy niw wiadomo, a moja kadrowa nie wie nic albo nie chce mówić ja jestem nauczycielem i narazie podczas wakacji jestem na zwolnieniu aby potem odebrać urlop 35 dni ;Di być dłużej z dzidziusiem.A gdziem można sprawdzić o tych świadczeniach. Wiem , że nie można być ostanie dwa tygodnie ciązy na L4 od gina bo wchodzimy na macierzyński, ale o rehabilitacji nie słyszałam. Pozdrawiam
podobno DZIEWCZYNKA

Witam mamusie:) dzisiaj bylam na tej paskudnej glukozie cos okropnego juz bym wiecej nie chciala.Tak wogole mam pyatnie czy tez tak puchniecje ja raz na jakis czas puchne tzn nogi i rece ale dzisiaj po tej glukozie spuchly mi nogi i to bardzo mocno wogole nie widac mi kostek az prawie palcami nie moge ruszyc u nog bo sa tak napuchniete i lydki nie wiem czy to normalbne w ciazy abyt tak puchnac powiem ze tak bardzo zdazylo mi sie spuchnac tylko dzisiaj i nie wiem czy to moze po tej glukozie ?? czy moze tak ma byc?? ja jestem straszna panikara i juz zaczynam panikowac czy wszystko ok czy tak powinno byc POZDRWAIAM

reklama
Sprawdź jeszcze czy nie masz za wysokiego ciśnienia. Jeśli tak powiedz o tym lekarzowi. Tak się objawia zatrucie ciążowe (jeszcze do tego może być białko w moczu). Na zimne lepiej chuchać.
Ale może po prostu upały dają Ci się we znaki w ten sposób.

Do góry