reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

:-)

CZESC  LUSIA, ja mam bardzo podobny problem do Ciebie nawet gdy nic sie nie dzieje nic mnie nie boli to ja panikuje czy aby wszystko ok ale dopiero zaczelam wariowac wczoraj gdy tak bardzo bolal mnie brzuch i wogole czulam sie strasznje zalapalam jakiegos dola i caly czas mialam chec ryczec lekarz przepisal mi jakies tabletki jedno saszretke do wypicia na noc na ten pechcerz 'monural' a reszte 'fenoterol' to jest lek na podtrzymanie ciazy i 'isoptin' to jest jakis dzwny lek i nie wiem czemu na serce i po tej calej dawce jaka zarzylam wieczorem to myslalam ze serce mi wyskoczy zaczelo tak mocno bic ze myslam ze to juz koniec tak mi sie chcialo plakac bo najbardzije martwie sie o dzodziusie zeby im nic sie nie stalo i nie zaszkodzilo teraz rano jak wstalam znowu mam jakies koszmarne mysli ktore mnie tylko doluja czy aby wszytko ok, a co najgorsze brzuszek ciagle podbolewa teraz tak podkuwa po bokach na dole.DZIEWCZYNY mam do was pyatnie znacje jakies domowe sposoby na p[rzeziebienie bo jeszcze do tegow szytskiego sie przeziebilam i boli mnie gardlo kicham i wogoel cos ze man nie tak juz dwa dni pije miod z czosnkiem i jakos nie zabardzo skutkuje.

reklama
Drogie Panie coś odnosze wrażenie że końcówka 3 miesiąca to okres wielkich obaw i stresów. Co do mnie to po powrocie do pracy nie najlepiej się czuję chyba znów przejdę na L4.Mam taki problem bo czytam że większośc z was boli brzunio jaki to jest ból. Ja tez ostatnio umieram tylko że ja mam taki ból jakby z głodu ale potworny. Nie głodzę się jem co 2 godz. allbo częsciej więc z głodu nie ma mnie prawa boleć, ale boli. Wczoraj bolał mnie tak potwornie że wyciągnęłłam meża do restauracji zamówiłam sobie jakies gotowane warzywka z serem. Wzięłam dwie łyżeczki i myślalam że zginę z bólu zaraz poleciałam do kibla zwymiotować. Jeszcze dziś czuję ten ból. Napiszcie jak was boli brzusio? Pozdrawiam!

Efcia mnie boli caly brzusio dol mnie tak rwie boki jajnikow mnie tak jagby podbolewaja i reszta brzuszka na gorze raz z lewej raz a prawej i tak pod brzuszkiem jagby macica czy cos takiego by sie cos tam dzialo rozciagalo nie wiem ale powiem ze sie ciesze juz dzisiaj troszke chociaz bo mi ten bol troszeczke sie zmniejsza chyba po tym lekarstwie wczorajszym monural. EFKA ten bol co ty opisujesz podbny jest jak przy chorbie wrzodowej bo ja juz przechodzilam taka chorobe ale teraz w teraz wrzody mam wyleczone a bol w ciazy jest podobny jak jestem glodna czuje takie ssanie w zoladku i cos musze zjesc bo jak nie jem to tak boli a wiec wydaje mi sie ze jest to normalny objaw ciazy ale w razje czego mozesz sie zglosic do lekarza pierwszego kontaku i dokaldnie by ci opislam czym moze to byc spowodowane...POZDRWIAM i ZYCZE DUZIO ZDROWKA W CIAZY NAM MAMUSIA!!!

Cześć Śliczne Ciężarówki!!!! Bardzo mi przykro, że Wam tak dokuczają te dzidzie. Jedno na pocieszenie - jak mamusia ma się kiepsko to dzidziaduża silna i piękna!!!! Nie znaczy to, że kochane nie chodzicie do lekarza jak się źle czujcie!!!
Sylvi niestety zapalenia pęcherza się zdarzają - jak mnie dopadły to miałam cztery jedno po drugim - i wciąży jeszcze o nie łatwiej. Jak leki przepisane przez pana dr. nie pomogą to trzeba zmienić, żeby się nie rozwinęło. Najpewniejszą oznaką zapalenia pęcherza jest ból pod koniec siusiania. A czasem też brzuch boli - żołądek - jak spada poziom cukru we krwi. A w I trzymwestrze bardzo o to łatwo. Spróbujcie napić się wtedy szybko posłodzonej cienkiej herbatki. Ja sobie pomagałam wtedy słodzoną herbatą z cytryną, a potem za chwilę dopiero coś zjadałam. U mnie to było skuteczne, a do tego zmniejszało znacznie mdłości.
NIe długo już wam zostało tego najtrudniejszego okresu. Juzza moment będzie łatwiej, a i pogoda będzie fajniejsza. Głowy do góry, a jak trzeba to należy płakać! Jakoś trzeba sie tych stresów pozbyć. Buziaki dla Waszych cudnych brzuszków!!!

AAACCCHHH ten bol. Mnie tez boli brzuch - po prawej stronie na dole - tak jakby jajnik... dziwnie cmi i rwie - taki przytlumiony bol. I oczywiscie panikuje...A przeciez juz dwie ciaze za mna. No ale widac doswiadczenie w tej sprawie malo daje...
Czarne mysli troche minely...dziekuje za slowa otuchy - to bardzo wazne dla mnie! Serdecznie Was pozdrawiam i zycze radosci, radosci i jeszcze raz radosci!!!!!!!!

Hej ciezarowki, na pewno wszystko bedzie dobrze!!! Trzymam kciuki, chyba to tak jest ze w tym czasie wsluchujemy sie w siebie intensywniej i wszystko wydaje sie podejrzane, ale przeciez kazda z Was jest pod opieka lekarza od poczatku wiec nie moze byc zle, to moja pierwsza ciaza i jak na razie wlasciwie nic nei czuje, oprocz powiekszenia piersi a to juz koniec 10 tygodnia, czytam i czytam te rozne wypowiedzi i oczywscie tez mi glupoty przychodza do glowy ze skoro nic u mnie sie nie dzieje (z czego powinnam tylko skakac z radosci) to moze tam w srodku nic nie ma, moze to wszystko urojenie z ogromnego pragneinia malucha... nie moge doczekac sie I USG juz -a raczej dopieo!! w srode moze jak zobacze to moje male to uwierze:) Glupie co ? O ile tutejszy laborant uzna za stosowne otworzyc gebe i odpowiedziec mi na pytanie co na ekranie jest dzidzia, tu sa porabani jesli chodzi o udzielanie info pacjentom. A co do bolow brzuszkow to czy nie jest to czas rozciagania macicy, wchodzac w II trymestr chyba zaczynamy znacznie wieksze tempo wzrostu maluszka?
Goraco Was wszystkie pozdrawiam i na pewno wszystko bedzie dobrze ;)

Czesc Zaba! Ja jestem w trzeciej ciąży (w domciu mam już kochaną parkę) i tak jak Ty czasem się zastanawiam czy napewno jestem w ciąży? Zero mdłości,apetytów, zmęczenia i żadnych bóli brzuszka. Oprócz troszkę większego staniczka dosłownie zero oznak. Nawet na początku miałam miesiączki -to było i dla mnie fenomenem. Poza tym czuję się rewelacyjnie nawet chodzę nadal w swoich ciuszkach. Gdyby nie wizyty u dwóch niezależnych lekarzy pewnie bym nie wierzyła. Życzę wszystkim mamą takiego samopoczucia a przynajmniej poprawy bo ten podobno najtrudniejszy okres (1 trymestr) powoli zbliża się nam ku końcowi. POWODZENIA!!!!

Czyli - nie ma to jak trzecia ciąża ;D
ja też czasem zapominam, że mam Maluszka w środku, a mam, bo widziałam jak tańczyło na usg
pozdrawiam!!!

Czesc Dziewczyny:) moje samopoczucie juz troszke lepiej juz brzuszek mniej boli widze poprawe ale  jeszcze zostale czeste siusianie i naciskanie tak jak by na macice,pecherz jak by sie cos tam dzialo rozciagalo czy cos nie wiem czy jest to normalna reakcja? moze tez zaobserwowalycje u siebie cos podobnego bo nie wiem czy znowy leciec do lekarza z tym czy jest normalny objaw w ciazy to moja pierwsza ciaza i na dodatek blizniacza! POZDRAWIAM KOCHANE BRZUSZKI

reklama
Bliźniaki się lubią rozpychac, a poza tym podobno na początku ciąży nerki jakoś inaczej pracują co powoduje częstsze wizyty w toalecie :)
Ale z każdym dniem będzie coraz lepiej, im bliżej drugiego trymestru, a potem to już z górki :laugh:
Pozdrawiam brzuchacze!

Do góry