jasani
Fanka BB :)
No właśnie. Myślę,że w każdym kraju to działa. Z czasem będzie coraz bardziej.Są fałszowane. Znajome małżeństwo z wojska się nie zaszczepiło, a certyfikat mają.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No właśnie. Myślę,że w każdym kraju to działa. Z czasem będzie coraz bardziej.Są fałszowane. Znajome małżeństwo z wojska się nie zaszczepiło, a certyfikat mają.
Nie wiem jak w innych krajach, u nas jak już pisałam problemem jest pośredni"przymus" wynikający z odgórnych, nieoficjalnych nacisków. Ludzie boją się o pracę to kombinują. Nie pochwalm, ale w sumie mnie to nie dziwi.No właśnie. Myślę,że w każdym kraju to działa. Z czasem będzie coraz bardziej.
Dokładnie, na tym wszystkim stracą tylko właściciele. Niezaszczepieni po prostu nie będą chodzić w takiej miejsca i tyle.Czyli kina, teatry, restauracje i takie rzeczy?
To należałoby zapytać jak się do tej propozycji odnoszą biznesy? Bo to najbardziej je dotknie jeśli ludzie przestaną wychodzić z domów.
Jak kilka z nich pójdzie na dno z hukiem to sami zaczną naciskac na rząd żeby ten zmienił podejscie.
Czytałam ten artykuł i jestem w szoku jak przekręcają niemieckie słowa dziennikarze w polskich artykułach!!!Niemcy wprowadzają zasadę, że osoby, które nie zostały zaszczepione przeciw COVID-19, powinny od 23 sierpnia poddawać się testowi na koronawirusa, jeśli będą chciały na przykład pójść do restauracji, do kościoła, na koncert lub przenocować w hotelu. Testy są też warunkiem odwiedzin u chorych w szpitalach i podopiecznych domów spokojnej starości i domów opieki.
Testy są płatne dla osób niezaszczepionych.
Wedlug mnie to dobra decyzja. Po prostu kazdy musi wpłynąć na ograniczenie pandemii - kazdy już sam zadecyduje czy przez szczepienie, testy czy izolacje.
Myślę,że zaświadczenia o szczepieniach już są z powodzeniem fałszowane. Ostatnio rozmawialam z koleżanką, która pracuje w szpitalu,że w Polsce zaszczepionych jest tylko 30 % lekarzy. Skąd to wie,nie mam pojęcia. Ale to by wyjaśniało dlaczego tak ograniczają przyjmowanie pacjentów i każą samemu decydować czy szczepić się czy nie.
Biznesy najbardziej ucierpią na kolejnej fali i zamknięciu w domach wszystkich.Czyli kina, teatry, restauracje i takie rzeczy?
To należałoby zapytać jak się do tej propozycji odnoszą biznesy? Bo to najbardziej je dotknie jeśli ludzie przestaną wychodzić z domów.
Jak kilka z nich pójdzie na dno z hukiem to sami zaczną naciskac na rząd żeby ten zmienił podejscie.
A możesz rozwinąć ?Czytałam ten artykuł i jestem w szoku jak przekręcają niemieckie słowa dziennikarze w polskich artykułach!!!
EDIT
A co gorsze, ludzie to czytają i powtarzają [emoji2358] i w to wierzą...
A skąd ta pewność? Masz kontakt ze wszystkimi szpitalami i lekarzami w Polsce?Bzdury koleżanka Ci wmawia
Wg mojej wiedzy to nie jest projekt, a spekulacje i nawet nie rządu tylko mediów. A pewnie będzie tak, że nie wprowadza nic.A możesz rozwinąć ?