reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

4cm rozwarcia i co dalej

Hej dziewczyny, mam pytanie, wczoraj byłam na ktg (jestem w 40tc) i okazało się ze mam 4cm rozwarcia, ale lekarz uznał że nie ma potrzeby zostawać w szpitalu, gdyż mam tylko nieregularne twardnienia brzucha i bol krzyża. Długo jeszcze mogę pochodzić z tym rozwarciem?

reklama
Z takim rozwarciem możesz jeszcze trochę pochodzić. Jak chcesz przyspieszyć poród to dużo chodź i przede wszystkim seks.

Jeśli zapis KTG jest prawidłowy i nie ma regularnej akcji, to do czasu, kiedy albo zacznie się poród sam albo przyjdzie czas na wywoływanie. Ja długo miałam 4 cm i do planowanego CC dzień przed się dopiero rozkręciło. Tylko dbaj o siebie tam na dole, żeby infekcji nie było.

Ja z 3cm rozwarcia chodzilam prawie 2 tygodnie :)
Tak jak dziewczyny piszą, dopóki nie ma reguralnej akcji skurczowej to nic nie przewidzisz czy to będzie jutro czy za tydzień.

Ja miałam 3 cm rozwarcia i bóle krzyżowe, które nie zapisywały się na ktg. W szpitalu lekarka powiedziała, że z 3 cm rozwarciem już mnie do domu nie wypuści. W nocy w szpitalu ciągle skurcze krzyżowe bez zapisu na ktg, a rano 8 cm rozwarcia i poród.

Ja miałam 3 cm rozwarcia i bóle krzyżowe, które nie zapisywały się na ktg. W szpitalu lekarka powiedziała, że z 3 cm rozwarciem już mnie do domu nie wypuści. W nocy w szpitalu ciągle skurcze krzyżowe bez zapisu na ktg, a rano 8 cm rozwarcia i poród.
No właśnie, jedna ma 3cm i czynność skurczową i poród tuż tuż (nie zawsze musi się pisać na ktg, moje do 7cm też się nie pisaly), a inna nie ma nic i z takim rozwarciem będzie chodzić i funkcjonować :)

A jak miałaś te 2cm to czułaś jakieś skurcze?
Nie. Dopiero w środku nocy. Ogólnie poród miałam niemalże bezbolesny.

reklama
Do góry