reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

2 cm rozwarcia i skurcze

U mnie 2 cm rozwarcia były chyba przez ok 2 dni, ale ja nie czułam bólu/skurczy, tylko jakieś sporadyczne, podobne do bóli miesiączkowych. Potem jak już zaczęły się regularne skurcze, to wszystko szybko poszło. Po ok 4 h odeszły wody, a po niecałej godzinie było pełne rozwarcie. Tak naprawdę dopiero po odejściu wód zaczęłam odczuwać silne bóle. Ja byłam w szpitalu wtedy i dobrze, bo do odejścia wód nie byłam do końca pewna, czy to poród czy nie, więc mogłoby się skończyć tak, że urodziłabym na progu szpitala, a z racji pozytywnego wyniku na GBS musiałam dostać antybiotyk w trakcie porodu. No i ogólnie w trakcie porodu (dobrze, że krótkiego) byłam mało świadoma co się ze mną dzieje, myślałam tylko o tym, aby już było po wszystkim.
Mi lekarz ostatnio mówił, że nie ma się teraz co martwić o przyjęcie do szpitala, bo jest mało porodów, ale jak widać nie wszędzie. Możesz pojechać do innego szpitala?

reklama
Ja miałam 1,5 cm ale chodziłam cały miesiąc nawet troszkę więcej 😊 też się bardzo martwiłam a urodziłam tak jak miałam termin 😊

Do góry