reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

4 cc i więcej kto będzie miał ?

AS39

Fanka BB :)
Witam dziewczyny, kto z Was miał 4 cc lub więcej? Pytam bo jestem w ciąży - początek i czeka mnie 4 cc na przełomie sierpnia / września . Strasznie się boję 😪

reklama
reklama
Nigdy już nie uwierzę że antykoncepcja jest bezpieczna

Najlepiej w takiej sytuacji zdecydować się na wazektomię

A ty ile miałaś cc ? Albo ktoś ze znajomych był w tej sytuacji ?

Jeszcze odpowiadając na drugą część pytania, mam jedną koleżankę dzieci:
2011
2015
2019
2024
I ona na pewno 3 ostatnie to miała cesarki, nie wiem ja to dziecko z 2011 bo przyznam szczerze już nie pamiętam czy poród był bardzo ciężki i skończony sn i po prostu potem kolejne cesarki ze strachu, czy już ten pierwszy skończył się cesarką i kolejne też cesarki bo tak. W każdym razie Ona się czuła dobrze, lekarz chyba też nie straszył jej specjalnie i chyba nie ma przeciwskazań do kolejnych ciąż bo żartowała na temat 5 dziecka.

Ale nie ma co porównywać, ja już po jednej mam masę problemów i jak miałam widmo cesarki w 2023 to przepłakałam kilka ładnych nocy

Najlepszym rozwiązaniem byłoby podwiązanie jajowodów podczas cięcia, no ale w naszym pije...kraju nie można i tu jest niestety dyskryminacja, bo facet może w każdym wieku wykonać wazektimie bez problemu, a kobiecie odmawia się nawet gdy kolejna ciąża to zagrożenie.

Najlepszym rozwiązaniem byłoby podwiązanie jajowodów podczas cięcia, no ale w naszym pije...kraju nie można i tu jest niestety dyskryminacja, bo facet może w każdym wieku wykonać wazektimie bez problemu, a kobiecie odmawia się nawet gdy kolejna ciąża to zagrożenie.
Mi lekarz mówił że można mieć podwiązane przy cesarce jeżeli stan macicy jest tragiczny

Najlepiej w takiej sytuacji zdecydować się na wazektomię

Jeszcze odpowiadając na drugą część pytania, mam jedną koleżankę dzieci:
2011
2015
2019
2024
I ona na pewno 3 ostatnie to miała cesarki, nie wiem ja to dziecko z 2011 bo przyznam szczerze już nie pamiętam czy poród był bardzo ciężki i skończony sn i po prostu potem kolejne cesarki ze strachu, czy już ten pierwszy skończył się cesarką i kolejne też cesarki bo tak. W każdym razie Ona się czuła dobrze, lekarz chyba też nie straszył jej specjalnie i chyba nie ma przeciwskazań do kolejnych ciąż bo żartowała na temat 5 dziecka.

Ale nie ma co porównywać, ja już po jednej mam masę problemów i jak miałam widmo cesarki w 2023 to przepłakałam kilka ładnych nocy
A więc mówisz, że nie mam szans na wpadkę po wazektomii męża? 🙈

Wiecie co jest najdziwniejsze? Wizytę mam za tydzień , telefonicznie mówił mi lekarz żebym brała duphaston na podtrzymanie ciąży ze względu na wcześniejsze 4 poronienia , i jak biorę to mam objawy a jak jeden dzień nie wzięłam bo w aptece nie było na stanie tylko dorwałam na drugi dzień to objawów nie było ciąży, ani piersi ani mdłości. ;(

reklama
Wiecie co jest najdziwniejsze? Wizytę mam za tydzień , telefonicznie mówił mi lekarz żebym brała duphaston na podtrzymanie ciąży ze względu na wcześniejsze 4 poronienia , i jak biorę to mam objawy a jak jeden dzień nie wzięłam bo w aptece nie było na stanie tylko dorwałam na drugi dzień to objawów nie było ciąży, ani piersi ani mdłości. ;(
Bo objawy są od zmiant poziomu hormonów :)

Do góry