reklama
Jak byłam po 3 cc na kontroli, to mówił że macica jest w dobrym stanie, i nie ma zrostów . Zobaczę co powie jutro.Ajjjj. Sciskam!
Pogadaj ze swoim lekarzem. Tylko lekarz tutaj moze Ci coś powiedziec, bo tylko lekarz zna stan Twojej macicy.
reklama
Nigdy już nie uwierzę że antykoncepcja jest bezpiecznaAjjjj. Sciskam!
Pogadaj ze swoim lekarzem. Tylko lekarz tutaj moze Ci coś powiedziec, bo tylko lekarz zna stan Twojej macicy.
olka11135
Fanka BB :)
Nigdy już nie uwierzę że antykoncepcja jest bezpieczna
Najlepiej w takiej sytuacji zdecydować się na wazektomię
A ty ile miałaś cc ? Albo ktoś ze znajomych był w tej sytuacji ?
Jeszcze odpowiadając na drugą część pytania, mam jedną koleżankę dzieci:
2011
2015
2019
2024
I ona na pewno 3 ostatnie to miała cesarki, nie wiem ja to dziecko z 2011 bo przyznam szczerze już nie pamiętam czy poród był bardzo ciężki i skończony sn i po prostu potem kolejne cesarki ze strachu, czy już ten pierwszy skończył się cesarką i kolejne też cesarki bo tak. W każdym razie Ona się czuła dobrze, lekarz chyba też nie straszył jej specjalnie i chyba nie ma przeciwskazań do kolejnych ciąż bo żartowała na temat 5 dziecka.
Ale nie ma co porównywać, ja już po jednej mam masę problemów i jak miałam widmo cesarki w 2023 to przepłakałam kilka ładnych nocy
Nigdy już nie uwierzę że antykoncepcja jest bezpieczna
Nawet prawidlowo stosowane tabletki nie daja 100% pewnosci.
Kasia.n40
Najlepszym rozwiązaniem byłoby podwiązanie jajowodów podczas cięcia, no ale w naszym pije...kraju nie można i tu jest niestety dyskryminacja, bo facet może w każdym wieku wykonać wazektimie bez problemu, a kobiecie odmawia się nawet gdy kolejna ciąża to zagrożenie.
Mi lekarz mówił że można mieć podwiązane przy cesarce jeżeli stan macicy jest tragicznyNajlepszym rozwiązaniem byłoby podwiązanie jajowodów podczas cięcia, no ale w naszym pije...kraju nie można i tu jest niestety dyskryminacja, bo facet może w każdym wieku wykonać wazektimie bez problemu, a kobiecie odmawia się nawet gdy kolejna ciąża to zagrożenie.
I chyba tak zrobię po tej cesarceMi lekarz mówił że można mieć podwiązane przy cesarce jeżeli stan macicy jest tragiczny
Chce_byc_mama_wielu
A więc mówisz, że nie mam szans na wpadkę po wazektomii męża?Najlepiej w takiej sytuacji zdecydować się na wazektomię
Jeszcze odpowiadając na drugą część pytania, mam jedną koleżankę dzieci:
2011
2015
2019
2024
I ona na pewno 3 ostatnie to miała cesarki, nie wiem ja to dziecko z 2011 bo przyznam szczerze już nie pamiętam czy poród był bardzo ciężki i skończony sn i po prostu potem kolejne cesarki ze strachu, czy już ten pierwszy skończył się cesarką i kolejne też cesarki bo tak. W każdym razie Ona się czuła dobrze, lekarz chyba też nie straszył jej specjalnie i chyba nie ma przeciwskazań do kolejnych ciąż bo żartowała na temat 5 dziecka.
Ale nie ma co porównywać, ja już po jednej mam masę problemów i jak miałam widmo cesarki w 2023 to przepłakałam kilka ładnych nocy
Wiecie co jest najdziwniejsze? Wizytę mam za tydzień , telefonicznie mówił mi lekarz żebym brała duphaston na podtrzymanie ciąży ze względu na wcześniejsze 4 poronienia , i jak biorę to mam objawy a jak jeden dzień nie wzięłam bo w aptece nie było na stanie tylko dorwałam na drugi dzień to objawów nie było ciąży, ani piersi ani mdłości. ;(
reklama
Lady Loka
Bo objawy są od zmiant poziomu hormonówWiecie co jest najdziwniejsze? Wizytę mam za tydzień , telefonicznie mówił mi lekarz żebym brała duphaston na podtrzymanie ciąży ze względu na wcześniejsze 4 poronienia , i jak biorę to mam objawy a jak jeden dzień nie wzięłam bo w aptece nie było na stanie tylko dorwałam na drugi dzień to objawów nie było ciąży, ani piersi ani mdłości. ;(