reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

25 tydzień ciąży czop śluzowy

dzuliana95

Fanka BB :)
Dziewczyny pisze bo jestem zaniepokojona najpierw miałam plamienie byłam u lekarza szyjka trochę skrócona ale wszystko ok dzisiaj zauważyłam. Takie dużą ilości galerowatego śluzo. I sie martwie czy to właśnie nie czop blagam pomóżcie jestem obecnie w 25 tygodniu ciozy załączam zdjęci tego jak wyglądało

Załączniki

• czop-sluzowy-w-24tc_74177.jpg
    czop-sluzowy-w-24tc_74177.jpg
    132,3 KB · Wyświetleń: 40 569
reklama
No tak trochę to wyglada
Dziewczyny pisze bo jestem zaniepokojona najpierw miałam plamienie byłam u lekarza szyjka trochę skrócona ale wszystko ok dzisiaj zauważyłam. Takie dużą ilości galerowatego śluzo. I sie martwie czy to właśnie nie czop blagam pomóżcie jestem obecnie w 25 tygodniu ciozy załączam zdjęci tego jak wyglądało

Proponuję zadzwoń do lekarza i mu powiedz bo lepiej dmuchać na zimne i nie stresuj się możliwe że to po prostu większą ilość śluzu się zebrała i jeśli miałaś badanie to mogl ten śluz troszkę mocniej polecieć ale lepiej się poradzić lekarza prowadzącego 😉 po to on jest żeby pacjentka się czuła bezpieczna i ma odpowiadać na pytania dręczące przyszla mamusie🙂

Skontaktuj się z lekarzem prowadzącym, jeśli nie masz takiej możliwości, jedź na IP i pokaż to zdjęcie, opisz objawy. Jeśli okaże się że to czop, powinni podać ci sterydy na rozwój płucek maluszka.
Z nieco "lepszych" informacji- jutro właśnie jadę na 2 zastrzyk Celestone (zastrzyk domięśniowy w pośladek...), od dziewczyny na izbie usłyszałam że po odejściu czopa do akcji może minąć nawet 2 tygodnie.

Tak, nie daj sobie wmówić, że to więcej śluzu, niech lekarze coś zrobią. Mi zaczął odchodzić w 23tc. Zgłaszałam różnym lekarzom, ponieważ USG było ok nikt nie zareagował. W 25tc odeszły wody a w 26tc urodziłam. Przepraszam, że straszę, ale nie chcesz przez to przechodzic uwierz mi. Nie daj się zbyć lekarzowi. I przede wszystkim leż plackiem. Wstajesz tylko do ubikacji.
Pocieszające jest, że twój czop nie jest zabarwiony krwią. Obserwuj, czy w kolejnych dniach też będziesz go widziała i niech ktoś cię zbada. Szyjką musi być długa twarda i zamknięta z obu stron. Trzeba zrobić wymazy z pochwy, bo może to infekcja. Może być jakaś ogólnoustrojowa infekcja. Dlatego warto nawet w ciemno wziąć antybiotyk. Tak mi po fakcie powiedział mój gin bo u mnie wymazy były czyste, potwierdzone w 3 labach.

A ja urodziłam w 39tc, a czop wyszedł ok 30tc.
Lekarzowi zglos- ale to nie oznacza od razu porodu..
Spokojnie!
Zresztą, jeśli szyjka się skraca i mięknie, to czop wypada...
Bądź w kontakcie z lekarzem, ale nie panikuj:)

A ja urodziłam w 39tc, a czop wyszedł ok 30tc.
Lekarzowi zglos- ale to nie oznacza od razu porodu..
Spokojnie!
Zresztą, jeśli szyjka się skraca i mięknie, to czop wypada...
Bądź w kontakcie z lekarzem, ale nie panikuj:)

No to przyznam szczerze że i mnie uspokoiłaś z tym czopem i tak długim "nieposiadaniem" go...
Nie miałaś problemów z infekcjami? Ponoć on blokuje droge dla bakterii...

reklama
Nic mi nie było, z tym, że syn po urodzeniu przechodził infekcje- ale lekarze twierdzili,że to raczje od wcześniejszego odejścia wód plodowych.
Ale racja- czop zabezpiecza dziecko przed infekcjami...
Nie powinno się np kochać i zachowywać większa niż zazwyczaj higiene.
No to przyznam szczerze że i mnie uspokoiłaś z tym czopem i tak długim "nieposiadaniem" go...
Nie miałaś problemów z infekcjami? Ponoć on blokuje droge dla bakterii...

Ostatnia edycja:
Do góry