reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

2 kreska

Hej czy zdarzyło wam się, żeby test był pozytywny po czasie wskazanym na opakowaniu i była z tego 🤰🏼?Zrobiłam go wczoraj wieczorem negatyw i po 5 min odłożyłam w łazience w szafce. Dzisiaj rano patrzę a test ma drugą kreskę dodam że jest to pink strumieniowy. Okres powinnam dostać dzisiaj max za 2 dni.

Załączniki

• IMG_7442.jpeg
    IMG_7442.jpeg
    964,1 KB · Wyświetleń: 124
reklama
Nigdy się nie patrzy na test po czasie bo zachodzą tam wtedy różne reakcje chemiczne.

Na dwoje babka wróżyła, zrób sobie nowy test.

Najlepiej z rana robić ale jak jesteś z tych niecierpliwych to zrób sobie po południu. Jeśli ma wyjść ciąża miesiączki regularne a owulacja wystąpiła o czasie to jakiś już cień ta teście powinien być. Trzymam kciuki 😉

Wiem,ze nie powinno się odczytywać testu po upływie określonego czasu. Ale miałam podobna sytuacje. Jakoś zostawiłam test,który wyszedł negatywnie (dość długo się staraliśmy,wiec bardzo chciałam zobaczyć na nim dwie kreski) i kiedy wróciłam do łazienki,żeby go wyrzucić,zobaczyłam na nim własnie dwie kreseczki 🫢Oczywiście mega się ucieszyłam,ale dla pewności zrobiłam jeszcze jeden test drugiego dnia rano i wyszedł pozytywny🤩Także jak najbardziej jest szansa 😁

Ja również tak miałam przy drugiej ciąży. Zrobiłam test, a nawet go rozebrałam. Przez chwile leżał na parapecie a ja w tym czasie coś robiłam. Wyrzuciłam go do kosza, ostatni raz spoglądając i zaświeciła mi leciutka druga kreska. Wyciągnęłam,bo nie bylam pewna. Poszłam po kolejne testy i wyszly pozytywnie a bylo to przed poludniem. Więc ciąża faktycznie była.

Mnie nigdy druga kreska nie pojawiła się bez ciąży. Więc jeśli nie masz żadnych problemów, regularne cykle to jak najbardziej możesz być w ciąży. Ale dla pewności zrob kolejny test i daj znać. 🙂 Trzymam kciuki.

Ja zrobilam test z porannego moczu ( 7 dni przed okresem) wyszedł negatywny.. Poszłam do pracy wróciłam, a on w dalszym ciągu leżał na szafce. Patrzę a tam druga jasna kreska. Więc z racji że miałam zapas testów, od razu zrobiłam kolejny test i jeszcze jeden i na tych dwóch mimo że 7 dni przed okresem, mocz z południa wyszły blade kreski. Teraz zaczęłam 8 tydzień :)

reklama
U mnie odwrotnie wszystkie kreski które wychodziły po czasie nie zakończyły się ciąża 😏 więc najlepiej powtórzyć z rana
Ale jak tu wyżej dziewczyny piszą wszystko jest możliwe 😊
Trzymam kciuki żeby tobie się udało

reklama
Do góry