reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.

Witam :) mam dziecko 16 miesięcy, aktualnie kp na drzemkę, na noc i +/- 2 razy w nocy
Pierwszą @ dostałam równo 10 miesięcy po porodzie, cykle nieregularne najczęściej 30dniowe
W październiku byłam u gin w 13dniu cyklu i stwierdziła że widać pęcherzyk i owulacja nastąpi w ciągu kilku następnych dni.
Tak więc od października się staramy 😁
Pierwsze cykle próbowaliśmy się wstrzelić bez powodzenia. Następne z testami owulacyjnym cyfrowymi clearblue.
W listopadzie pozytywny w 18 dc
W grudniu pozytywny w 13 dc
W styczniu pozytywny w 12 dc
Aktualnie 14dc czekamy co los przyniesie 😁

reklama
Witam :) mam dziecko 16 miesięcy, aktualnie kp na drzemkę, na noc i +/- 2 razy w nocy
Pierwszą @ dostałam równo 10 miesięcy po porodzie, cykle nieregularne najczęściej 30dniowe
W październiku byłam u gin w 13dniu cyklu i stwierdziła że widać pęcherzyk i owulacja nastąpi w ciągu kilku następnych dni.
Tak więc od października się staramy 😁
Pierwsze cykle próbowaliśmy się wstrzelić bez powodzenia. Następne z testami owulacyjnym cyfrowymi clearblue.
W listopadzie pozytywny w 18 dc
W grudniu pozytywny w 13 dc
W styczniu pozytywny w 12 dc
Aktualnie 14dc czekamy co los przyniesie 😁
Witaj :-) u mnie aktualnie 27dc i czekam na @, pozytywny test owu w 16dc, niestety nie pyklo. Zobaczymy w następnym miesiącu

Witaj :-) u mnie aktualnie 27dc i czekam na @, pozytywny test owu w 16dc, niestety nie pyklo. Zobaczymy w następnym miesiącu
Jakie testy ovu robisz?
Jak teraz nie pyknie rezygnuje z clearblue, bo to drogi interes niestety 😔 dodatkowy minus jest taki że przestaje im ufać ponieważ ponieważ w początkowych cyklach był pozytywny przez około 24-36 godzin, a w tym cyklu w południe pozytyw a wieczorem już nie 🤔 chyba że to coś z ovu nie tak

Jakie testy ovu robisz?
Jak teraz nie pyknie rezygnuje z clearblue, bo to drogi interes niestety 😔 dodatkowy minus jest taki że przestaje im ufać ponieważ ponieważ w początkowych cyklach był pozytywny przez około 24-36 godzin, a w tym cyklu w południe pozytyw a wieczorem już nie 🤔 chyba że to coś z ovu nie tak
niektóre mamy tutaj pisały ze one nie są miarodajne przy kp.
Ja kupiłam na allegro testeo strumieniowe, mam w domu jeszcze 4/5szt i więcej nie kupuje, bo szkoda kaski. W każdym miesiącu chodzisz do gin. sprawdzać czy owu jest?

niektóre mamy tutaj pisały ze one nie są miarodajne przy kp.
Ja kupiłam na allegro testeo strumieniowe, mam w domu jeszcze 4/5szt i więcej nie kupuje, bo szkoda kaski. W każdym miesiącu chodzisz do gin. sprawdzać czy owu jest?
Byłam tylko na początku starań, by sprawdzić czy wszystko jest ok i czy mamy zielone światło.

Cyfrowych testów używałam przy pierwszych staraniach i udało się z ich pomocą za drugim razem (ogólnie powodzenie w czwartym cyklu starań).
Teraz sięgnęłam po nie tak pomocniczo, by nie przegapić "momentu"😉 zużyłam w tym cyklu ostatnie pałeczki i już do nich nie wracam.
Aktualnie leci nam 4 cykl starań, więc jeszcze bez spiny 😁 Na początku lutego okaże się czy owocny 🙂

Tobie w którym cyklu udało się w pierwszej ciąży, a który aktualnie?

Byłam tylko na początku starań, by sprawdzić czy wszystko jest ok i czy mamy zielone światło.

Cyfrowych testów używałam przy pierwszych staraniach i udało się z ich pomocą za drugim razem (ogólnie powodzenie w czwartym cyklu starań).
Teraz sięgnęłam po nie tak pomocniczo, by nie przegapić "momentu"😉 zużyłam w tym cyklu ostatnie pałeczki i już do nich nie wracam.
Aktualnie leci nam 4 cykl starań, więc jeszcze bez spiny 😁 Na początku lutego okaże się czy owocny 🙂

od lutego się staraliśmy, ale bez spiny ( noo mąż bez spiny, a ja jak to kobieta brałam za bardzo do siebie) we wrześniu pyklo 😊 a teraz w sumie od początku bez zabezpieczenia co jakiś czas sexy sa i niestety nic z tego nie wychodzi

więc pytanie czy owu u mnie jest co miesiąc hmm 🤔

od lutego się staraliśmy, ale bez spiny ( noo mąż bez spiny, a ja jak to kobieta brałam za bardzo do siebie) we wrześniu pyklo 😊 a teraz w sumie od początku bez zabezpieczenia co jakiś czas sexy sa i niestety nic z tego nie wychodzi
Przyznam szczerze, że w staraniach o pierwszą ciążę miałam ogromne ciśnienie 😔 mylnie myślałam że to takie "łatwe" przez co trudno było mi pogodzić się z tym że nie zawsze coś się uda za pierwszym razem. Z perspektywy czasu wiem że i tak mieliśmy sporo szczęścia, że wystarczy 4 cykle i się udało 😁
Natomiast teraz bogatsza o doświadczenie 😉 podchodzę do sprawy na luzie i rozumiem że czasem potrzeba więcej czasu by zaskoczyło 😉
Początkowo chcieliśmy czekać ze staraniami do początku tego roku, ale z obawy że kp może wszystko wydłużyć zaczęliśmy wcześniej 😁

reklama
Do góry