reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.

Ja zaszłam zdaje się w 2 cyklu, jakoś rok i 3 miesiące po porodzie, niestety puste jajo. Po poronieniu znowu zaszłam w 2 cyklu, teraz 35 t.c. Karmiłam w ciąży dopóki mleko nie zanikło czyli jakoś w okolicach 20/25 t.c.

reklama
Przyznam szczerze, że w staraniach o pierwszą ciążę miałam ogromne ciśnienie 😔 mylnie myślałam że to takie "łatwe" przez co trudno było mi pogodzić się z tym że nie zawsze coś się uda za pierwszym razem. Z perspektywy czasu wiem że i tak mieliśmy sporo szczęścia, że wystarczy 4 cykle i się udało 😁
Natomiast teraz bogatsza o doświadczenie 😉 podchodzę do sprawy na luzie i rozumiem że czasem potrzeba więcej czasu by zaskoczyło 😉
Początkowo chcieliśmy czekać ze staraniami do początku tego roku, ale z obawy że kp może wszystko wydłużyć zaczęliśmy wcześniej 😁
czasami warto odpuścić, chodź wiemy jak to ma się z praktyką 🤪

Ja zaszłam zdaje się w 2 cyklu, jakoś rok i 3 miesiące po porodzie, niestety puste jajo. Po poronieniu znowu zaszłam w 2 cyklu, teraz 35 t.c. Karmiłam w ciąży dopóki mleko nie zanikło czyli jakoś w okolicach 20/25 t.c.
To super wiadomość gratulacje 🥰
Właśnie też zastanawiałam się jak to jest dalej z kp w następnej ciąży.
Moje dziecko bardzo cycowe 😁 więc nie chciałabym tak nagle musieć tego przerywać

Byłam tylko na początku starań, by sprawdzić czy wszystko jest ok i czy mamy zielone światło.

Cyfrowych testów używałam przy pierwszych staraniach i udało się z ich pomocą za drugim razem (ogólnie powodzenie w czwartym cyklu starań).
Teraz sięgnęłam po nie tak pomocniczo, by nie przegapić "momentu"😉 zużyłam w tym cyklu ostatnie pałeczki i już do nich nie wracam.
Aktualnie leci nam 4 cykl starań, więc jeszcze bez spiny 😁 Na początku lutego okaże się czy owocny 🙂

Tobie w którym cyklu udało się w pierwszej ciąży, a który aktualnie?
hej, i jak sytuacja? :-)

dałaś post, więc pomyślałam że może teścik pozytywny
Chciałam się zorientować jak wyglądają formalności w tym temacie. Wolę wiedzieć wcześniej niż, gdy przyjdzie moment martwić się nie tym co trzeba 😉
W środę 26 dc i według testów owulacyjnych 13 dzień po ovu, więc chyba będę testować 😎 akurat mam jeden test w domu i tak mnie korci...
Niby sobie obiecałam, że na chłodno zrobię test dopiero jak @ będzie się spóźniać 🙈 no ale...

reklama
Cześć, udało się którejś z Was zajść w ciążę przy karmieniu piersią?
Mam synka 7m, karmimy się cały czas - rozszerzenie diety idzie nam powolutku.
Okres dostałam już w miesiąc po porodzie - w lipcu, sierpniu, październiku, listopadzie, grudniu. Na styczniowy czekam (termin @na poniedziek) test robiłam dzisiaj, niestety negatyw. Próbujemy działać, lecz nie wychodzi. U gin byłam w grudniu to akurat byłam po owu, ale później dostałam okres.
Trace, nadzieję, że się uda
Tak, ja zaszłam w ciążę przy karmieniu i to nawet nie zaczęłam miesiączkowac ( 8m po porodzie). Fakt, że dieta była już rozszerzana i u nas szło dość łatwo, dodatkowo córka po 6m dostawała butelkę raz dziennie. Piersią karmiłam ok 3 razy dziennie i w nocy też ok 3 razy (chodź te nocne karmienia to były dosłownie minutowki na uspokojenie) . W każdym razie jeśli miesiączkujesz, masz owulację to zajście w ciążę jest wysoce prawdopodobne;)

Do góry