reklama
Rozwiązanie
Moj też i zawsze mi pokazuje dokad sięga. Ale w 12tyg to była dosłownie kawałeczek nad spojeniem łonowym.Moj tez to na kazdej wizycie wyczuwa.. Ale to trzeba sie na tym znac.
Normalnie, dotykając podbrzuszeAle jak Ty ja wyczuwasz ?
Wątpię, że to toNormalnie, dotykając podbrzusze
No, ja nie wątpię, bo na tym etapie wyczuwa się już dno macicyWątpię, że to to
N
Natuś_ka
Gość
Odrazu po porodzie położna wzięła moją rękę położyła na brzuchu i mówi "czujesz taką kule? To jedyny moment kiedy możesz dokładnie wyczuć macicę, gdzie się znajduje, jak może wędrować lekko po brzuchu, nigdy później juz tego nie wyczujesz sama". Nie neguje tego co Ty czujesz ale jednak to mało prawdopodobne
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
Wyczuwanie macicy i to w 12 tygodniu to mniej niż mało prawdopodobne.
reklama
ale macica się nie przemieszcza nie jesteś w stanie jej wyczuc przez skórę mięśnie i inne powłoki brzuszne. Jak czujesz coś raz z jednej, raz z drugiej strony, to zapewne treści jelitowe.No, ja nie wątpię, bo na tym etapie wyczuwa się już dno macicy
reklama
Zastanawia mnie, że mówicie że nie można wyczuć macicy przez brzuch, a byłam kiedyś na wizycie u lekarza starej daty (taki na oko 70 lat) i podotykal brzuch i mówi "no macica taka na 9 tygodni ciąży".. Czyli jednak można macicę wyczuć przez brzuch i zbadać ją Co więcej, kiedyś w ten sposób się oceniało tygodnie ciąży, bo nie było usg, więc jak najbardziej można wyczuć macicę..